Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

LŠ: Šou srozao Junajted, Kopljanici remizirali u Amsterdamu (VIDEO)

Revanš dueli su zakazani za 16. april, a dan kasnije biće odigrani revanši između Mančester SItija i Totenhema, kao i Porta i Liverpula.

Odigrana su druga dva četvrtfinalna duela Lige Šampiona.

Foto: Rezultati.com

Barselona je napravila brejk na Old trafordu savladavši Mančester junajted 0:1, autogolom Luke Šoua u 18. minutu meča, dok je Ajaks u Johan Krojf areni remizirao protiv Juventusa 1:1.

Kristijano Ronaldo je još jednom dokazao svoj kvalitet i postigao gol u 45. minutu, a Ajaks je preko Davida Nereša poravnao rezultat odmah na početku drugog poluvremena.

Barselona je potvrdila ulogu favorita na papiru pobjedivši u gostima, ali ne smiju se opuštati jer može stići kazna u revanšu, što “crveni đavoli” itekako mogu izvesti a primjer je dvomeč protiv Pari sen Žermena gdje su prvi meč kod kuće izgubili 0-2, a u revanšu slavili 1-3.

Podjednako težak meč čeka i “staru damu” na Alijans Stadionu protiv kopljanika. Ajaks je takođe napravio veliki kam bek u osmini finala protiv Reala kada su prvi meč izgubili 1:2, da bi u revanšu u Madridu slomili kraljeve 1:4.

Revanš dueli su zakazani za 16. april, a dan kasnije biće odigrani revanši između Mančester Sitija i Totenhema, kao i Porta i Liverpula.

Tokovi mečeva:

Mančester junajted – Barselona 0:1

90+5. minut – To je to i završen je prvi duel na Old Trafordu i Barsa ima odličnu prednost pred revanš na Kamp nou.

90+3. minut – Izmejna Barse. Serhio Buskets izlazi, a Ernesto Valverde Tejedor je odlučio da će ući Karles Alena.

90. minut – Meč se produžava za tri minuta.

86. minut – Novi žuti karton za Junajted. Kris Smoling je krivac zbog prekršaja.

85. minut – Posljednja izmjena za Mančester junajted. Markus Rašford ne može više i napušta teren, a Andreas Pereira ulazi umjesto njega.

76. minut – Tek što je ušao Džesi Lingard je kažnjen žutim kartonom. Đanluka Roki nije pokazao milost.

74. minut – Nova izmjena za “crvene đavole”. Solsker je odlučio osvježiti ekipu, te će ući Džesi Lingard, a izlazi Đogo Dalot.

71. minut – Karton za Barselonu, a krivac je Arturo Vidal.

68. minut – Izmjena i za Junajted. Entoni Martial  ulazi a izlazi Romelu Lukaku.

66. minut – Dvostruka izmjena Barselone. Izlaze Filipe Kutinjo i Artur, a mijenjaju ih Arturo Vidal i Serhi Roberto.

65. minut – Prva opasna šansa Barselone u nastavku meča. Luis Suarez je dočekao centaršut u šesnaestercu i pucao na gol, ali je lopta je otišla desno od gola.

46. minut – Đanluka Roki da je znak da se duel nastavlja.

45.+3. minut – To je to zasad i sudija daje znak za kraj prvog poluvremena.

45. minut – Igraće se još tri minuta.

36. minut – Opasan pokušaj Barse. Filipe Kutinjo je lijepo pucao iz voleja s poludistance. Lopta je išla nisko po sredini gola, ali je De Hea sjajno reagovao i sačuvao rezultat.

29. minut – Sporna situacija za Mančester junajted. Skot MekTominej je pao nakon duela u šesnaestercu, ali je sudac samo odmahnuo na prigovore igrača.

20. minut – Novi karton. Zaradio ga je Luk Šou nakon faula.

18. minut – Sudac je pokazao žuti karton. Serhio Buskets je taj koji ga je zaradio.

13. minut – Autogol Mančester junajteda. Luk Šou je pokušao izbiti loptu glavom nakon centaršuta Mesija u šesnaesterac, ali je nespretno poslao loptu uz lijevu stativu svog gola. Golman je bio nemoćan ovdje.

4. minut – Slobodan udarac za Mančester Junajted nakon grubog starta Serhia Buskeca. Markus Rašford je šutirao i lopta je prozjala nekoliko centimetara pored lijeve stative.

  1. minut – Meč je upravo počeo!!!

Ajaks – Juventus 1:1

90+4. minut – Sudac uopše nije oklijevao. Jurgen Ekelenkamp je dobio žuti karton i time završava duel. Rezultat je neriješen, ali Juventus ima prednost pred revanš na Alijans stadionu.

90+3. minut – Izmjena Ajaksa. Federiko Bernardeši napušta teren, a mijenja ga Sami Kedira.

90. minut – Igra se još tri minuta.

85. minut – Kakva šansa Juventusa. Daglas Kosta se doveo u dobru šansu i razorno tukao izbliza, ali njegov pokušaj se odbija van od desne stative.

83. minut. Karton za Juventus. Miralem Pjanić je dobio javnu opomenu za svoj start i prilično je ljut s ovom odlukom suca.

81. minut – Dobar pokušaj Ajaksa. Jurgen Ekelenkamp  je primio niski pas u šesnaestercu, namjestio se na šut i opalio iz sve snage u desnu stranu gola. Na njegovu nesreću, Vojčeh Šćešni je to sjajno obranio.

75. minut. Izmjene za obje ekipe. Za Juventus je Blejz Matuidi zbog povrede odšepao van terena, a zamijenio ga je Paulo Dibala, dok za Ajaks Jurgen Ekelenkamp ulazi, a izlazi Lase Šone.

71. minut – Novi karton Ajaksa. Karlos Del Sero je donio kristalno jasnu odluku nakon što je Lase Šone oborio protivnika.

60. minut – Izmjena Juventusa. Mario Mandžukić izlazi, a mijenja ga Daglas Kosta.

55. minut – Novi žuti karton za Ajaks nakon što je Frenki de Jong je oborio protivnika.

51.minut – Novi gol Davida Nereša ali je poništen zbog ofsajda.

49. minut – Nova šansa Ajaksa. Precizan pas je na rubu šesnaesterca primio Nikolas Taljafiko i odmah pokušao prevariti golmana i pucao na gol. Na njegovu nesreću, lopta je prošla nekoliko centimetara pokraj lijeve stative.

46. minut – Gol Ajaksa. David Nereš  je pronašao put pokraj protivnika i uputio veličanstven udarac sa ruba šestnaesterca koji odlazi unutar desne stative. Vojčeh Sćešni nije imao šanse da dokuči loptu. Rezultat je 1:1.

46. minut – Karlos Del Sero svira i drugo poluvrijeme može započeti.

45.+1. minut – Sudija dava znak za kraj prvog poluvremena.

45. minut. Gol za Juventus. Kristijano Ronaldo je pratio sjajan centaršut i savršeno glavom pogodio pored desne stative. Golman ovdje nije imao šanse. Ovo je kazna za propuštene prilike Ajaksa.

41. minut – Prvi karton na meču za Ajaks. Dobija ga Nikolas Taljafiko i propušta narednu utakmicu.

37. minut – Opasan pokušaj Juventusa. Federiko Bernardeši je promašio veliku šansu! Pucao je unutar šesnaesterca, ali je lopta prošla nekoliko centimetara pored lijeve stative

25. minut – Kopljanici su opet opasno priprijetili. Doni van de Bik je dočekao centaršut u šesnaestercu i pucao na gol, ali je lopta je otišla lijevo od gola.

18. minut – Novi opasan pokušaj Ajaksa preko Hakima Zijeha koji je pucao u lijeve rašlje, ali je golman sve pratio i odlično odbranio

12. minut. Novi pokušaj Ajaksa. Hakim Zijech  je upropastio obećavajuću šansu niskim šutem s ruba šesnaesterca. Vojčeh Sćešni je pokazao golmansku klasu i obranio mu šut koji je išao u okvir gola.

6. minut – Opasna prilika za Ajaks. Hakim Zijeh je pucao snažno s ruba šesnaesterca, ali je lopta prošla par centimetara kraj desne stative.

2. minut – Odmah šansa za Juventus. Federiko Bernardeši je pucao s ruba šesnaesterca, ali je lopta prošla malo iznad prečke. Malo je falilo da se upiše u listu strijelaca.

  1. minut – Duel u Amsterdamu je počeo!!!

“Crveni đavoli” na papiru nemaju izgledne šanse za prolazak u polufinale protiv “katalonaca”, ali Ole Gunar Solskjer vjeruje da može napraviti iznenađenje.

S druge strane “stara dama” je apsolutni favorit u duelu protiv “kopljanika” s super zvjezdom Kristijanom Ronaldom koji se oporavio od povrede zadobijene u nacionalnom timu, ali ne treba podcijeniti umijeće tima iz Amsterdama.

Sastavi:

Mančester junajted: De Hea – Lindelof, Smoling, Šou, Jang – Pogba, Mek Tominej, Fred – Lukaku, Rašford, Delot

Barselona: Ter Štegen – Pike, Lengle, Semodo, Alba, Artur, Buskets, Rakitić – Mesi, Suarez, Kutinjo

Ajaks: Onana – Blind, De Liht, Taljafiko, Veltman – De Jong, Šone – Nereš, Van de Bik, Zijeh – Tadić

Juventus: Šćešni – Bonući, Rugani, Kanselo, Aleks Sandro – Bentakur, Pjanić, Matuidi – Bernardeši, Mandžukić, Ronaldo

Glavni arbitar duela na Old trafordu je Italijan Đanluka Roki, dok će u Johan Krojf areni pravdu dijeliti Španac Karlos Del Sero.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve