Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

LŠ: Bajern razbio Barselonu, čeka Siti ili Lion u polufinalu

Katalonci su u posljednjih 15 godina bili jedan od najboljih timova na svijetu, ali su večeras dotakli dno… Bajern je pokazao moć, obezbijedio plasman u polufinale Lige šampiona u kojem će igrati sa pobjednikom sjutrašnjeg meča između Mančester sitija i Liona

Bajern se poigravao sa Barselonom, pobijedio sa 8:2 za plasman u polufinale Lige šampiona, a mogao je da slavi i ubjedljivije.

Kutinjo, Foto: AFP

Meč u Lisabonu je samo u prvih 20 minuta ličio na duel velikih timova.

Bajern je poveo golom Milera, ubzo je Alaba pogodio sopstvenu mrežu, a potom je Nojer odbranio zicer Suarezu, a Mesi uzdrmao stativu.

Od pogotka Perišića za 2:1, na terenu je postojao samo jedan tim.

Ređale su se šanse i pogoci Bajerna, koji je djelovao toliko moćno da je izgledalo kao da igra sa niželigaškim timom.

Na kraju je u finišu dva gola Barseloni dao i Filipe Kutinjo, momak koji u Minhenu igra kao pozajmljeni igrač Barselone.

Katalonci su u posljednjih 15 godina bili jedan od najboljih timova na svijetu, ali su večeras dotakli dno…

Bajern je pokazao moć, obezbijedio plasman u polufinale Lige šampiona u kojem će igrati sa pobjednikom sjutrašnjeg meča između Mančester sitija i Liona.

Barselona – Bajern Minhen 2:8 (7’ Alaba a.g, 57’ Suarez – 4’ 31’ Miler, 22’ Perišić, 28’ Gnabri, 63’ Kimič, 82’ Levandovski, 85’ 89’ Kutinjo)

Tok meča: 

90+3 – I to je to. Nevjerovatno veče Bajerna, a košmarna noć za Barselonu. “Bavarci” u polufinalu čekaju boljeg između Mančester Sitija i Liona.

90+2’ – Karton za Barselonu. Dobio ga je Arturo Vidal zbog nesportskog ponašanja.

89’ – Evo i osmice Bajerna. Kutinjo je primio sjajan pas koji ga je izbacio u situaciju jedan na jedan s golmanom. Mirno je poslao loptu u mrežu pored golmana.

85’ – Evo i sedmog pogotka Bajerna.  Filipe Kutinjo je primio savršen pas i odlično pucao u donji lijevi ugao. Golman kod ovakvog šuta jednostavno ne može ništa.

85’ – Novi karton za Bajern. Dobio ga je Džošua Kimič

84’ – Dvostruka izmjena za Bajern. Alfonso Dejvis i Leon Gorecka izlaze, a mijenjaju ih Lukas Hernandes i Korentin Toliso.

82’ – Novi gol Bajerna. Levandowski je pratio loptu i zabio glavom iz blizine u praznu mrežu. 2:6.

76’ – Dvostruka izmjena za Bajern. Serž Gnabri i Žerom Boateng izlaze, a mijenjaju ih Filipe Kutinjo i Niklas Zile.

70’ – Nova izmjena za Barselonu. Ansu Fati mijenja Serhia Buskeca, Kike Setijen ulaže sve u napad.

67’ – Prva izmjena za Bajern. Ivan Perišić izlazi, a mijenja ga Kingsli Koman.

63’ – Novi pogodak Bajerna. Alfonso Dejvis je servirao loptu kao na tacni i Jošua Kimič je trebao samo zabiti iz blizine. To je i napravio, te je rezultat 2:5.

60’ – Nova javna opomena za Barselonu. Žuti karton dobija Žordi Alba zbog rasprave s sudijom.

57’ – Gol za Barsu. Nevjerojatnu solo akciju je potegao Luis Suarez i završio sa udarcem unutar kaznenog prostora. Poslao je loptu precizno u donji desni ugao i promijenio rezultat na 2:4. Manuel Nojer je bio bespomoćan.

54’ – Prvi karton i za Barselonu. Dobio ga je Luis Suarez zbog preoštrog starta.

53’ – Ovo bi bio totalni potop za Barselonu. Levandovski je zabio gol, ali prethodno je dosuđen ofsajd.

52’ – Novi karton za Bajern. Alfonso Dejvis ga je dobio zbog prekršaja nad Vidalom.

46’ – Damir Skomina je dao znak za nastavak meča, Kike Setijen je napravio prvu izmjenu za Barsu i uveo Antoana Grizmana umjesto Serži Roberta.

Poluvrijeme. Fantastična fudbalska predstava Bajerna. Miler, Perišić i Gnabri su krunisali fantastičnu igru, a Barselona je u prvom djelu meča mogla i do preokreta nakon prilike Suareza jedan na jedan i stative Mesija, uz prethodan autogol Alabe. Bajern se pokazao kao jači rival i male su šanse da će prokockati plasman u polufinale.

43’ – Prvi žuti karton za Bajern. Dobio ga je Žerom Boateng zbog veoma ružnog starta.

31’ – Novi gol Bajerna. Miler je unutar šestnaesterca uputio udarac iz prve i svladao indisponiranog ter Štegena. 1:4.

29’ – Kakva šansa Bajerna. Robert Levandowskij e prošao nekoliko odbrambenih igrača, ušao u šesnaesterac i pucao dolje lijevo, ali je ter Štegen to fantastično odbranio.

28’ – Novi gol Bajerna. Serž Gnabri je naletjeo na loptu unutar kaznenog prostora i svladao ter Štegena udarcem u donji lijevi ugao. Promijenio je rezultat na 1:3.

22’ – Bajern ponovo vodi. Ivan Perišić je primio dobar pas u šesnaestrcu i pucao u donji desni ugao. Ter Štegen je uspio zakačiti loptu ali se od prečke odbila u mrežu. 1:2.

11’ – Nova kolosalna prilika Barselone. Lionel Mesi je bio u dobroj poziciji za šut i ispalio projektil. Ali na njegovu nesreću pogodio je lijevu stativu.

10’ – Kakva šansa za Barselonu. Luis Suarez je primio tačan pas i u situaciji jedan na jedan s golmanom odlučio pucati snažno po sredini gola. Manuel Nojer je bio oprezan i lagano mu je odbranio šut.

7’ – Barselona uzvraća brzim pogotkom. David Alaba je pokušao da presječe asistencuju Albe prema Suaresu ali je to loše uradio i zabio autogol. 1:1

4’ – Ekspresan gol za Bajern. Robert Levandovski je sjajno proturio loptu unutar šeanaesterca Tomasu Mileru koji je preciznim udarcem uz lijevu stativu savladao golmana ter Štegena.

1’ – Spektakl je upravo počeo!!!

“Blaugrana” koja nezna za titulu od 2015. godine je u osmini finala bila bolja od Napolija s ukupnim skorom 4:2, dok “bavarci” koji su posljednju najveću evropsku titulu osvojili 2013. godine su ubjedljivo slomili Čelsi u osmini finala, a krajnji rezultat tog dvomeča je bio 7:1.

Strateg Barselone Kike Setijen pred večerašnji meč neće moći računati na Morera i Umtitija zbog povreda, kao i na Todiba koji je pozitivan na covid 19, dok stručnjak Bajerna Hans Flik u svom timu neće imati Pavarda zbog povrede.

Postave:

Barselona: Ter Štegen – Lengle, Pike, Alba, Semedo – Buskec, de Jong, Roberto – Vidal – Suarez, Mesi

Bajern Minhen: Nojer – Alaba, Boateng, Dejvis, Kimič – Alkantara, Gorecka – Miler, Perišić, Gnabri – Levandovski

Foto: Printscreen/Rezultati.com

Glavni arbitar meča na Lužu biće Slovenac Damir Skomina.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve