Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

VELIKA POBJEDA: Crna Gora u polufinalu Evropskog prvenstva nakon osam godina!

Rukometašice Crne Gore uspjele su poslije rovovskog rata na parketu da stignu do pobjede protiv Rumunije – 35:34 (18:18). Crna Gora je pobjedom nad Rumunijom, obezbijedila plasman u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je u drugom meču Francuska savladala Njemačku 29:21

Rukometašice Crne Gore uspjele su poslije rovovskog rata na parketu da stignu do pobjede protiv Rumunije – 35:34 (18:18). Crna Gora je pobjedom nad Rumunijom, obezbijedila plasman u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je u drugom meču Francuska savladala Njemačku 29:21.

Najefikasnije u sastavu Crne Gore, bile su Jovanka Radičević i Itana Grbić sa po osam, Ivona Pavićević sa šest, Đurđina Jauković i Tatjana Brnović po pet golova. Marina Rajčić je imala 11 odbrana. Kod Rumunije, Kristina Neagu je postigla devet, Julija Bučeši i Gabrijela Ostase po pet golova.

Prvo poluvrijeme donijelo je veliku borbu za dosta grešaka i oscilacija na obje strane. Crna Gora je dobro otvorila meč, vodila je sa 6:3, 11:9, ali je Rumunija uspjela da stigne do preokreta – 14:12. Popularne „lavice“ su pojačale stepen agresivnosti u odbrani, borile su se za svaku lootu i pedalj parketa, pa je poslije gola Tatjane Brnović sa zvukom sirene na semaforu pisalo – 18:18.

Itana Grbić je postigla pet golova, uz pet asistencija. Ivona Pavićević i Tatjana Brnović su postigle po četiri, a Jovanka Radičević tri gola. Kod Rumunije, Kristina Neagu je postigla šest, a Julija Bučeši tri gola.

U nastavku meča, Rumunija je povela sa 21:19, imala je priliku da prednost učini i većom, ali je briljirala na golu Marina Rajčić, koja je ispravljala greške u napadu. Crna Gora se probudila, stigla do egala, a poslije gola Đurđine Jauković i do dva gola prednosti – 24:22. Na žalost navijača Crne Gore, Rumunija je brzo stigla do 24:24.

Igralo se po principu gol za gol. Na pet minuta pre kraja Jovanka Radičević je pogodila za 30:29, a nedugo zatim i Đurđina Jauković sa 31:29. Rumunija je smanjila na 30:31, a Itana Grbić pogađa za 32:30. Marta Batinović je skinula zicer, Crna Gora je bila u sjajnoj poziciji. Đina Jakuković je poslala projektil u mrežu Rumunije za 33:30. Rumunija je stigla do 33:34, a lopta je na 50 sekundi prije kraja bila u rukama Crne Gore. Itana Grbić je iznudila sedmerac, a Jovanka Radičević stavila tačku na dramu.

Pod čudom, podrazumijeva se da Francuska izgubili od Njemačke i Španije, da Njemačka dobije Rumuniju, a Crna Gora izgubi od Holandije.

Utakmicu u dvorani “Boris Trajkovski” mogli ste pratiti na LIVE BLOG portala AKTUELNO.

Tok utakmice

59. minut – Minut do kraja naše vode gol prednosti. Taj aut Bojane Popović. Naše su na korak od velike pobjede.

58. minut – Sedmerac za Rumuniju, ali je tome prethodio oštar sudar Milene Raičević sa rumunskom igračicom Serafićianu.

56. minut – Odlična utakmica, na pet minuta do kraja Itana Grbić stiže do osmog pogotka i dolazimo do dva gola prednosti. Na sve to se nadovezala odbrana Batinović. Jauković donosi tri gola prednosti i sada se čini da Lavice imaju kontrolu nad utakmicom.

49. minut – I dalje vrlo neizvjesna utakmica, igra se gol za gol.

45. minut – Na posljednjih 15 minuta ulazi se u egal završnicu 24:24.

43. minut – Lavice dolaze do prednosti, a pored golova Pavićević i Raičević, sjajno brani Marina Rajčić koja je upisala već osam odbrana. Tajm aut za Rumuniju.

39. minuta – Rumunije je bolje otvorila drugo poluvrijeme, a imale su priliku da dođu do 3 gola prednosti. Ipak, naša golmanka Marina Rajčić odlična u ovom dijelu meča.

32. minut – Rumunija sa igračicom manje dolazi do prednosti, a Tatjana Brnović promašuje zicer za izjednačenja. Vrlo neizvjesan meč. Crna Gora nije iskoristila dvije igračice više.

31. minut – Nastavljeno drugo poluvrijeme

POLUVRIJEME – Velika borba rukometašica Crne Gore i Rumunije. Vrlo dinamično i efikasno prvo poluvrijeme. Lavice su počele utakmice odlično i vodile su tri gola prednosti, ali onda je došlo do preokreta. Najefikasnija kod Lavica je Itana Grbić sa pet golova, a po četiri su postigle Ivona Pavićević i Tatjana Brnović. Kod Rumunije najefikasnija je Kristina Neagu sa šest pogodaka. Golmanke Marina Rajčić i Julija Dumanske odlične. 

29. minuta -Došao je period igre kada su golmanke Crne Gore i Rumunije zaustavile po udarca.

24. minut – Velika borba na meču. Crna Gora stiže do izjednačenja. Radičević propušta priliku iz kontre da donese prednost za Lavice.

22. minuta – Rumunija sada stiže do prednosti od dva gola. Crna Gora sa igračicom manje jer je Đina Jauković isključena na dva minuta.

18. minut – Lavice su prokockale napad za plus tri, usllijedila je osveta i Rumunije sa tri gola dolazi do prednosti od 11:12. Bojana Popović uzela tajm aut.

13. minut – Vrlo efikasan meč, Tatjana Brnović postigla tri gola, dok kod Rumunije dominira Kristina Neagu.

9. minut – Rumunija sa tri gola stiže do izjednačenja, nakon tajm auta.

7. minut – Odličan start naših Lavica. Raznovrsna igra u napadu, uz odbranke golmanke Batinović dovele su Crnu Goru na prednost od 6:3.

5. minut – Za sada naše igraju svoju igu i vode sa dva gola prednosti.

2. minut – Jovanka Radičević postiže gol iz sedmerca.

  1. minut – Počela je utakmica.

Veliki broj navijača je prisutno u Skoplju kako bi podržale naše Lavice.

Izabranice selektorke Bojane Popović pobjedom bi praktično obezbijedile plasman u polufinale šampionata Evrope.

Za definitivan plasman, osim trijumfa protiv Rumunije, neophodno je i da Francuska ne izgubi od Njemačke.

Poraz crnogorskih rukometašica omogućio bi Rumunkama da se trijumfom nad Njemačkom u srijedu domognu završnog vikenda u Ljubljani.

Selektorka Popović kazala je da je Crna Gora ima dosta šansi da poslije dugo godina izbori polufinale.

“Ova generacija je stasala, iako ima mladih igračica koje kroz karijeru nijesu prošle puno, sada prolaze to i preživljavaju. Očekuje nas bitna utakmica i ne treba ih mnogo opterećivati. Sama priča o tim narednim utakmicama, koje mnogo znače, prave im dodatni pritisak. Treba ih opustiti, da budu svoje”, rekla je Popović.

Govoreći o predstojećem duelu, ona je naglasila da je Rumunija odlična reprezentacija.

“Sa Holandijom je odigrala odličan meč, dok je sa Francuskom puno lošije izgledala. Dosta su griješile, a kao i protiv nas, Francuska je sve kažnjavala. Znamo se odlično, nema nepoznanica. Treba samo da se spremimo i na pravi način odgovorimo na ono što nijesmo uspjeli protiv Francuske”, kazala je Popović.

Golmanka Marta Batinović je kazala da sve zavisi od izdanja “lavica”.

“Stvarno nam se sve “potrefilo”, da Holandija i Španija odigraju remi, pa je sjutra veliki dan za nas. Sve je u našim rukama, ta jedna pobjeda bi nas vodila u Ljubljanu, što je cilj svih nas od prvog dana”, jasna je Batinović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve