Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Kvalifikacije za SP: Raspucani košarkaši ubjedljivi protiv Mađara u Debrecinu

Fenomenalan meč odigrao je naš nacionalni tim i zasluženo slavio u Feniks areni ostvarivši drugi trijumf u tekućem ciklusu

Košarkaši Crne Gore savladali su u Debrecinu selekciju Mađarske 67:83 u trećem kolu grupe E kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Fenomenalan meč odigrao je naš nacionalni tim i zasluženo slavio u Feniks areni ostvarivši drugi trijumf u tekućem ciklusu.

Crna Gora je u potpunosti kontrolisala utakmicu. U prvom poluvremenu odskočio je Bojan Dubljević, a ”crveni” su upravo rješenjima u reketu stvorili, a potom i održavali lijepu prednost.

Crna Gora je na pauzu otišla sa plus osam (26:38), nakon čega je u nastavku vidjena potpuna dominacija gostujuće reprezentacije.

Vladimir Mihailović pogađao je iz svih pozicija i bio nerješiva enigma za selekciju Mađarske. Izabranici Boška Radovića u više navrata imali su po 16 poena razlike, a tom zalihom je naš nacionalni tim i zaključio duel u Debrecinu.

Mihailović je dao 27 poena, uz šut iz igre 10/12. Dubljević je brojao do 19 uz osam skokova, a dvocifren učinak imao je i Džastin Kobs sa 14 poena i šest asistencija.

Isti rivali ponovo će odmjeriti snage za tri dana u Podgorici.

Mađarska  – Crna Gora 67:83 (15:17, 13:19, 14:20, 25:27)

Tok meča:

IV četvrtina:

67:83 – I to je to. Crna Gora je odigrala perfektnu partiju i ubjedljivo savladala Mađarsku u Debrecinu.

60:76 – Crna Gora održava ubjedljivo vođstvo. Šuterska klinika Mihailovića, as Mornara pogodio je petu trojku, ukupno je ubacio 27 poena. Nešto više od tri minuta do kraja meča.

51:66 – Kad god domaćin napravi mini seriju, ”crveni” odgovore dalekometnom paljbom. Trojka Popovića, pa trica Mihailovića. Tajm-aut selektora Mađarske.

44:60 – Mađari ne znaju kako da se odbrane od Mihailovića. Crna Gora je na rekordnih plus 16.

III četvrtina:

42:56 – Odlični Mihailović – trojka za velikih plus 14 i kraj treće četvrtine. Sjajan period ”crvenih”.

38:53 – Dominiraju izabranici Boška Radovića. Mihailović je lijepim prodorom donio najveću prednost Crnoj Gori, a nakon dobre odbrane, u sljedećem napadu pogodio je i Nikolić.

38:47 – Trojka u bitnom momentu raspoloženog Bojana Dubljevića. Crna Gora je na plus devet, čak 15 poena našeg kapitena. Trojke gađa 3/4.

35:42 – Kvalitetna reakcija ”crvenih” nakon mini pauze. Ponovo je to lijep kapital u Debrecinu.

35:38 –  Pad koncentracije u igri Crne Gore. Imali smo plus deset poenima Kobsa, pa su Mađari ušli u seriju i smanjili zaostatak na samo minus tri. Tajm-aut traži Radović.

II četvrtina:

28:36 – Kobs je vezao pet poena i omogućio ”crvenima” lijepu zalihu na polovini meča. Naša selekcija od starta kontroliše utakmicu i na dobrom je putu da dođe do vrijedne pobjede.

26:30 – Trojka Ponga i domaćin prilazi na minus četiri. Minut do kraja poluvremena.

21:28 – Smanjuju Mađari poenima Alena i Kelera i selektor Radović zove tajm-aut.

17:28 – Dubljević je nezaustavljiv. Već 12 poena i šest skokova asa Valensije.

15:25 – Četiri vezana poena Mihailovića, koji je ubacio i trojku u finišu uvodnog perioda. Nakon njega dva zicera pogađa Dubljević, imamo najveću prednost na meču.

I četvrtina: 

15:17 – Gotova je prva četvrtina u Debrecinu. Crna Gora je na plus dva. Imali su ”crveni” i sedam poena viška, ali su Mađari brzo uhvatili priključak.

13:17 – Serija Mađara 6:0 koja prilazi na minus jedan, koju prekida Vladimir Mihajlović šutom za tri.

7:14 – Centri zasad odrađuju veliki posao. Upisao se i Zoran Nikolić, a nakon njega precizan je bio i Nemanja Radović. Tajm-aut selektora Mađarske.

4:10 – Raste prednost naše selekcije. Trojka Kobsa, a potom i pogodak Radovića. Četiri minuta do kraja uvodne dionice.

2:5 – Dobar početak ”crvenih”, sve poene dosad je postigao kapiten Dubljević.

Oba tima imaju pobjedu nad Portugalom i poraz od Francuske u prva dva kola, s tim da su “crveni” izgubili od Francuza u gostima u tijesnom meču, a Mađari kod kuće ubjedljivo.

Meč u Debrecinu, u dvorani ”Feniks” u kojoj su naši rukometaši ostvarili dvije pobjede na Evropskom prvenstvu prošlog mjeseca, veoma je važan za nastavak kvalifikacija i eventualno prenošenje bodova u treći i posljednji krug kvalfikacija, u koji idu tri ekipe iz grupe.

U odnosu na prvi takmičarski prozor, Crna Gora je jača za kapitena Bojana Dubljevića.

Crna Gora i Mađarska sastaće se i u nedjelju u Podgorici.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve