Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Uspješan debi Hadžibegića, Crna Gora preokretom slomila Mađare

Crna Gora je u prvom zvaničnom meču fudbalske reprezentacije, 24. marta 2007. godine, slavila pred svojim navijačima 2:1

Fudbalska reprezentacija Crne Gore na debiju selektora Faruka Hadžibegića, pobijedila je večeras pod Goricom, u prijateljskom meču, selekciju Mađarske 2:1.

Foto: FSCG/Arhiva

Mađarska je povela iz prvog napada, dodavanje Dominika Nađa sa lijeve strane iskoristio je Filip Holdener u drugom minutu i savladao crnogorskog golmana Milana Mijatovića.

Izjednačio je Nebojša Kosović u 33. minutu, preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca.

On je krunisao akciju u kojoj su učestvovali Sead Hakšabamović i Fatos Bećiraj, Vukan Savićević je preskočio loptu i omogućio Kosoviću da je plasira u gol.

Pobjedu domaćem timu, na debiju novog selektora Faruka Hadžibegića, donio je Stefan Mugoša u 75. minutu iz jedanaesterca.

Mađarska je bolje počela meč, a osim vodećeg gola mogla je da uveća prednost i minut kasnije, nakon slobodnog udarca Davida Holmana, ali je lopta okrznula gornji dio prečke.

Mijatović je u desetom minutu bio siguran, nakon šuta Lasla Klajnhejsera.

Priliku da se upiše u strijelce imao je Fatos Bećiraj osmom minutu, nakon ubacivanja Aleksandra Boljevića, ali je njegovom udarac glavom završio u golmana Deneša Dibuša.

Pored gola završio je udarac Seada Hakšabanovića, dok je Dibuš odlično intervenisao u 24. minutu nakon šuta Adama Marušića.

U nastavku, priliku da svoj tim ponovo dovede u vođstvo imao je rezervista Ištvan Kovač, ali je Danijel Petković, koji je u poluvremenu zamijnenio Mijatovića, bio siguran.

Odlično je intervenisao i nakon slobodnog udarca Rolanda Varge u 69. minutu i izbacio loptu u korner.

Priliku da se upiše u strijelce imao je Bećiraj u 87. minutu, ali je šutirao u mađarskog golmana, kao i Vukan Savićević u sudiojskoj nadoknadi.

Crnogorskoj selekciji duel sa Mađarskom bio je generalna proba za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i duel sa Češkom 10. septembra pod Goricom.

Utakmicu iz lože stadiona pod Goricom posmatrao je mađarski premijer Viktor Orban, u društvu crnogorskog kolege Duška Markovića i predsjednika Mila Đukanovića.

Tok meča:

Kraj meča.

87’ Bećiraj je sporo reagovao nakon jednog dobrog kontranapada i šansa je propala…

75’ Preokret Crne Gore – Mugoša je izborio i realizovao penal 2:1.

70’ Rezervista Džudžak je pokušao iz slobodnjaka, Stojković je skrenuo loptu u korner.

53’ Velika šansa za goste, dupli pas Nađa i Kovača,a ovaj drugi je izašao sam ispred Petkovića (u poluvremenu zamijenio Mijatovića), koji mu je dobro ušao u šut.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog dijela.

36’ Holman iskosa sa lijeve strane, lopta je otišla tik pored dalje stative.

33’ Crna Gora stiže do izjednačenja, Kosović je prelijepo plasirao loptu sa ivice kaznenog prostora, nakon dodavanja Savićevića.

24’ Šutirao je Marušić iskosa sa desne strane Dibuš brane.

11’ Klajnhejser sa ivicie kaznenog prostora, Mijatović brani.

8’ Boljević je ubacio sa desne strane, a Bećiraj glavom sa pet metara šutirao pravo u golmana Mađarske.

4’ Holman iz slobodnjaka sa 25 metara, lopta je okrznula prečku.

2’ Mađarska je povela iz prvog pravog napada, strijelac je Holender. Nemet je probio po desnoj strani i dodao do Holnama , koji je uposlio Holendera, a on je sa peterca poslao u mrežu.

Meč je počeo.

Dejan Savićević je uručio priznanje Marku Vešoviću i Vladimiru Jovoviću za 25 odigranih utakmica u nacionalnom timu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve