Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

LŠ: Liverpul napravio čudo, Origi i Vajnaldum slomili Katalonce na Enfildu (VIDEO)

Barselona je ponovo ispustila prednost od tri gola prednosti kod kuće kao i prošle godine kada je poražena u četvrtfinalu od Rome 3:0 na Olimpiku nakon što su slavlil 4:1 na Nou kampu

Odigran je prvi revanš meč polufinala Lige šampiona. Liverpul je napravio čudo i plasirao se u finale savladavši Barselonu 4:0 na Enfildu.

Foto: Twitter

Divok Origi i Georginio Vajnaldum su bili dvostruki strijelci golovima u sedmom i 79. odnosno 54. i 56. minutu meča.

Barselona je ponovo ispustila prednost od tri gola prednosti kod kuće kao i prošle godine kada je poražena u četvrtfinalu od Rome 3:0 na Olimpiku nakon što su slavlil 4:1 na Nou kampu.

Uprkos nedostatku Salaha i Firmina, Liverpul je pokazao kvalitet na Enfildu. “Redsi” su odmah nametnuli ritam i u sedmom minutu odmah otvorili “katalonce” golom Origija iz odbijanca.

Nakon 15 minuta igre Barselona je proigrala i serijom šansi Mesija i Kutinja priprijetila Liverpulu ali nije bilo pogodaka.

Najopasniju priliku za “katalonce” imao je Alba u nadoknadi vremena prvog poluvremena kada je s male udaljenosti loše zahvatio loptu i Alison je uspio da lako odbrani.

U nastavku “redsi” opet navaljuju.  Georginio Vajnaldum je za dva minuta uspio da postigne dva pogotka i na taj način omogućio produžetke za svoj tim.

Ključan momenat je bio u 79. minutu kada je Origi nakon kornera snažno pucao i slomio Barsu.

Do kraja su kontrolisali situaciju i zasluženo obezbijedili plasman u finale.

Sjutra je na programu drugi revanš meč polufinala između Ajaksa i Totenhema u Johan Krojf Areni, a “kopljanici” imaju prednost nakon pobjede 0:1 na novom stadionu Totenhema.

Finale se igra prvog juna.

Tok meča:

Liverpul – Barselona 4:0 (0:3)

90+5’ To je to meč je gotov. Liverpul je napravio čudo i plasirao se u finale.

90’ Posljednja izmjena i za Liverpul. Danijel Staridž ulazi umjesto Ksendara Šaćirija i sudija produžuje meč za pet minuta.

85’ Jirgen Klop je prisiljen napraviti neplaniranu zamjenu jer je Divok Origi povrijeđen i mijenja ga Džoe Gomez.

80’ Posljednja izmjena Barse. Malkom će ući u igru umjesto Ivana Rakitića.

79’ Goool za Liverpul. Aleksander-Arnold je uputio centaršut prilikom izvođenja kornera koji je pokupio Origi. Povukao je okidač i zabio poslavši loptu u lijeve rašlje. Liverpul ima rezultat za finale.

75’ Žuti karton za Barselonu. Krivac je Nelson Semedo.

75’ Nova izmjena Barselone. Arturo Vidal će se odmoriti, a mijenja će ga Artur.

68’ Sjajna šansa Barselone. Mesi je primio tačan pas pucao snažno po sredini gola. Alison je bio oprezan i lagano mu je obranio šut.

66’ Novi žuti karton za Liverpul. Zaradio ga je Žoel Matip za pregrub start.

60’ Izmjena za Barselonu. Za danas je svoje odigrao Filipe Kutinjo, te ga mijenja Nelson Semedo.

56’ Novi gol Vajnalduma. Skočio je visoko kako bi ispratio dobar centaršut koji je uputio Kserdan Saćiri i poslao loptu glavom u lijevu stranu gola. Liverpul ima rezultat za produžetke.

54’ Goool za Liverpul. Trent Aleksander-Arnold je odigrao dodavanje koje je pokupio Georginio Vajnaldum i unutar šestnaesterca opucao loptu, koja odlazi u mrežu.

51’ Barselona odgovara. Luis Suarez je primio tačan pas i u situaciji jedan na jedan s golmanom odlučio pucati uz lijevu stativu. Alisson je opet pokazao kvalitet i obranio mu šut.

50’ Sjajna šansa Liverpula. Virdžil Van Dajk se sjajno snašao nakon kornera i pucao iz blizine, ali Ter Štegen je odbranio njegov šut.

46’ Prva izmjena za Liverpul. Georginio Vijnaldum ulazi umjesto Endrjua Robertsona.

46’ Nastavlja se duel!!!

45+5’ Sudija Kunejt Čakir je dao znak za kraj prvog poluvremena.

45+4’ Ovo je trebao biti gol za Barsu. Žordi Alba je loše pucao iz blizine i Alisson je lako uhvatio loptu.

45+3’ Sjajnu šansu imao je imao Mesi nakon što je pucao oštro s ruba šesnaesterca. Alison je imao sreće, jer je lopta prozujala par centimetara kraj desne stative.

45+1’ Prvi karton i za Barsu. Zaradio ga je Serhio Buskets za preoštar start.

45’ Četiri minuta je nadoknada vremena.

43’ Ovo je mogla biti dobra šansa za “redse”. Robertson je sa srednje udaljenosti ispalio novi projektil ali je izblokiran.

23’ Dobar pokušaj Liverpula. Endrju Robertson je sa srednje udaljenosti ispalio torpedo prema desnoj strani gola. Na njegovu nesreću Mark-Andre Ter Štegen je fantastičnom odbranom spriječio njegov pokušaj.

18’ Novi nalet Barse. Filipe Kutinjo je primio pas na rubu šesnaesterca i odmah pucao snažno u desnu stranu gola, ali Alison je opet pokazao kvalitet i fantastično mu odbranio.

16’ Kolosalna prilika za Barselonu. Žordi Alba je poslao odličan pas u šesnaesterac, ali Mesi nije uspio prevariti obranu i izgubio je loptu.

14’ Opasan pokušaj Barselone. Lionel Mesi je primio tačan pas i u situaciji jedan na jedan s golmanom odlučio pucati ispod prečke. Alisson se bacio kao mačka i obranio mu šut

11’ Prvi žuti karton za Liverpul. Kunejt Čakir ga je pokazao Fabinju za grubi faul koji je napravio.

7’ Goool za Liverpul u ranoj fazi. Odbijanac je pokupio Divok Origi i zakucao loptu u mrežu. Ter Štegen je bio potpuno nemoćan.

1’ Odmah prijetnja Liverpula. Kserdan Šaćiri je pokušao pronaći nekoga u šesnaestercu  poslavši nisku loptu, ali je protivnička odbrana presjekla.

1’ Sve je spremno i revanš može da počne!!!

Postave:

Liverpul: Alison – Van Dajk, Matip, Robertson, Aleksander-Arnold – Milner, Fabinjo, Henderson – Origi, Mane, Šaćiri

Barselona: Ter Štegen – Pike, Lengle, Roberto, Alba – Vidal, Buskets, Rakitić – Mesi, Suarez, Kutinjo

Foto: Rezultati.com

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1125820042636091392

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1125819332838264832

Glavni arbitar revanš duela na Enfildu je Kunejt Čakir iz Turske.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve