Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Liga šampiona: Siti razbio Lajpcig, Haland postigao pet golova; Inter nakon 12 godina među osam najboljih

Preostala su još dva mjesta, a tu će se boriti Real Madrid i Liverpool, u meču u kojem aktuelni prvak Evrope brani prednost od 5:2 iz prvog meča, te Napoli i Eintracht iz Frankfurta, u kojem će tim iz Italije braniti pobjedu od 2:0 iz prvog meča

Fudbaleri Mančester sitija savladali su sa čak 7:0 ekipu Lajpciga i izborili plasman u četvrtfinale Lige šampiona, a meč je obilježio napadač “građana” Erling Haland koji je postigao pet golova. Plasman u narednu rundu izborio je i milanski Inter koji je igrao bez golova u gostima protiv Porta, pa je minimalna pobjeda na svom terenu bila dovoljna za prolazak.

MANČESTER SITI – LAJPCIG 7:0 /Haland 22, 24,45,54,57 Gundogan 49, De Brujne 92/

Ekipa Manchester sitija na krilima nevjerovatnog Erlinga Haalanda plasirala se u četvrtfinale Lige šampiona, a oni su na svom terenu ubjedljivo pobijedili Lajpcig rezultatom 7:0 uz pet pogodaka koje je postigao napadač iz Norveške.

Manchester siti je od prve minute svim silama krenuo prema golu Lajpciga, a već u trećoj minuti Gundogan je mogao pogoditi za 1:0, no njegov udarac je otišao pored gola. Prijetio je Haaland u 11. minuti, no gostujući golman brani njegov pokušaj, a onda u 20. minuti desila se situacija koja je u potpunosti preokrenula utakmicu.

Nakon jednog kornera s lijeve strane u skoku su bili domaći fudbaler Rodri i desni bek Leipziga Henrichs, a nakon prvobitne situacije, sudija je samo pustio da se igra nastavi i nije ni razmišljao da postoje elementi za penal.

Ipak, uslijedila je reakcija iz VAR sobe i glavni sudija Slavko Vičić je pozvan da još jednom pogleda situaciju, a iako se na snimku jedva može vidjeti da je lopta dirala u ruku gostujućeg igrača, i to u trenutku dok su on i Rodri bili u skoku, Slovenac je na kraju pokazao na bijelu tačku. Odgovornost je preuzeo Haaland i očekivano, bio je precizan, a koliko je ova situacija poremetila goste iz Njemačke, najbolji je pokazatelj činjenica da je već u narednom napadu bilo 2:0.

Strijelac je opet bio Haaland, koji je jednu odbijenu loptu pospremio u mrežu, a u finišu prvog poluvremena, Norvežanin postiže novi gol, kojim je kompletirao hat-trick. I ovaj put je imao puno sreće jer ga je igrač Lajpciga, dok je pokušao izbiti loptu s gol-linije, pogodio u nogu i tako se na poluvrijeme otišlo s vodstvom od 3:0. Da će ovo biti teška noć za goste iz Njemačke bilo je jasno u 49. minuti kada je Gundogan pogodio za 4:0 i već tada je riješio sve dileme oko pobjednika i putnika u četvrtfinale, ako ih je nakon poluvremena uopšte i bilo, a onda u 54. i 57. minuti Haaland postiže još dva gola, oba nakon što mu se lopta odbila na nogu, za potpuni potop Lajpciga.

Ubrzo nakon toga Haaland je uz velike ovacije izašao iz igre, a do kraja susreta Manchester siti je rutinski sačuvao stečenu prednost i osigurao plasman među osam najboljih timova u Evropi. Konačnih 7:0 postavio je De Bruyne u 92. minuti.

Žrijeb parova četvrtfinala i polufinala će se održati 17. marta. Utakmice četvrtfinala se igraju 11. i 12. aprila, a uzvrati su sedam dana poslije, dok su mečevi polufinala na rasporedu 9. i 10. maja te uzvrati sedam dana poslije. Finale se igra 10. juna u Istanbulu.

Prolazak u četvrtfinale su već osigurali: Inter, Benfica, Milan, Chelsea i Bayern.

Preostala su još dva mjesta, a tu će se boriti Real Madrid i Liverpool, u meču u kojem aktuelni prvak Evrope brani prednost od 5:2 iz prvog meča, te Napoli i Eintracht iz Frankfurta, u kojem će tim iz Italije braniti pobjedu od 2:0 iz prvog meča.

PORTO – INTER 0:0

Ekipa Intera plasirala se u četvrtfinale Lige šampiona nakon što su večeras protiv Porta u gostima odbranili prednost od 1:0 iz prve utakmice i remijem bez pogodaka osigurali prolazak među osam najboljih ekipa Evrope.

Porto je ofanzivno krenuo i prvu šansu je imao već u trećoj minuti kada je Uribe šutirao, no Onana je zaustavio njegov pokušaj, da bi u 19. minuti udarac Eustaquioa još jednom zaustavio čuvar mreže Intera.

Najbolju šansu za Inter u prvom poluvremenu imao je Džeko u 22. minuti, ali njegov prizemni udarac lijevom nogom odlično je odbranio domaći golman. Do poluvremena su domaći još dva puta prijetili, u šansi su bili Evanilson i Eustaquio, ali promjene rezultata nije bilo.

U nastavku je Porto, očekivano, krenuo ofanzivnije prema golu Intera jer im je trebao pogodak, ali gosti iz Italije su se odlično branili, čak je u nekoliko situacija i naš Džeko dobro reagovao u odbrani i pomogao svojim defanzivcima.

Dijamant je na terenu bio do 70. minute kada je umjesto njega na teren ušao Lukaku. Treba reći i to da je minutu prije izlaska dobio žuti karton.

Do kraja meča Porto je napadao, imao je i veliku šansu u 95. minuti kada je Dumfries izbacio loptu s gol-linije, nakon toga je Taremi pogodio stativu, zatim je Grujić pogodio prečku i Inter je na kraju ipak uspio preživjeti velike napade i plasirati se među osam najboljih timova Evrope. Inter će nakon 12 godina igrati u četvrtfinalu.

Tok utakmica:

57. minut – GOOLLLL – Petarda Halanda! Šta se ovo dešava na Etihadu?! Pet golova Erlinga Halanda! Kakav brodolom Lajpciga i kakvo veče za norveškog 22-godišnjaka… Od 57. minuta Siti vodi sa 6:0, a u ukupnom skoru dvomeča to je 7:1.

54. minut – Poker Halanda! Nezaustavljiv je Erling Haland. Novi gol, četvrti po redu. Blasvih mu je odbrani prvi pokušaj glavom, ali je potom odbrana zakazala, a Haland se ispravio…

49. minut – GOOOLLL! Lajpcigu prijeti katastrofa. Tek što je počelo drugo poluvrijeme, a Siti povećava prednost. Lukav udarac Ilkaja Gundogana, Blasvih nemoćan, a Građani vode 4:0!

POLUVRIJEME

45+2 GOOOL – Het-trik Halanda! Uz dosta sreće, Haland stiže do het-trika. Migoljila se lopta po gol liniji, jedan fudbaler Lajpciga pokušao da je izbaci, ali je pogodio Norvežanina. Siti je praktično riješio pitanje plasmana u četvrtfinale već u prvom poluvremenu revanša.

45. MINUT – POLUVRIJEME – Porto i Inter za sada igraju dosta tvrd meč, bez većih uzbuđenja.

24.minut GOOLLL – Kakav Blickrig Sitija! De Brujne je pogodio preču, Haland je natrčao i glavom spakovao loptu u mrežu. Trideseti gol u Ligi šampiona za nevjerovatnog Norvežanina, a Siti od 24. minuta vodi sa 2:0.

22.minut – GOOL – Siti vodi 1:0, Haland je pogodio malu mrežu sa bijele tačke iako je Blasvih pročitao stranu. Utisak je da je odluka Vinčića da svira penal vrlo diskutabilna.

11. minut – Mančester siti od početka kontroliše meč. Šanse za gol imali su Gundogan i Haland, ali za sada ostaje 0-0. U Porto meč je otvoren silovitim i opasnim udarcem Uribea iz Porta, ali je udarac veziste završio preko gola.

  1. minut – Počele su utakmice u Mančesteru i Portu.

Najava meča

Prvi susret između Lajpciga i Mančester sitija završen je neriješenim rezultatom 1:1.

Rivali u drugi meč ulaze s podjednakim šansama za prolaz u narednu rundu takmičenja, motiva ne manjka ni u jednom taboru. S tim što blagu prednost domaćeg terena ima ekipa iz Engleske.

Rijad Marez bio je strelac prvog gola u prvom meču odigranom u Nemačkoj za tim iz Mančestera.

Vezni fudbaler “građana” je nakon greške u defanzivi protivnika bio precizan.

Izjednačenje Lajpcigu doneo je Joško Gvardiol.

Prva utakmica bila je otvorena tokom većeg dijela igre, te se očekuje sličan duel i u revanš susretu ovih timova.

Mančester siti je od tog duela do predstojećeg upisao četiri trijumfa u istom broju mečeva, dok je Lajpcig odigrao tri utakmice, a u jednoj je poražen.

Naredni meč između Mančester sitija i Lajpciga biće četvrti međusobni susret ovih ekipa u Ligi šampiona. Trenutno stanje je u potpunosti neriješeno, po jedna pobjedu i jedan poraz imaju oba tima, ali i jedan remi.

MANCHESTER CITY: Ederson, Akanji, Ake, De Bruyne, Dias, Grealish, Gundogan, Haaland, Rodri, Silva, Stones.

RB LEIPZIG: Blaswich, Forsberg, Gvardiol, Haidara, Henrichs, Kampl, Laimer, Orban, Raum, Szoboszlai, Werner.

Porto i Inter, revanš duel prvaka Evrope

Jedan od dva nekadašnja prvaka Evrope imaće priliku da nastavi pohod ka osvajanju titule u Ligi šampiona. Duel između Porta i Intera igra se na “Dragau”.

Prvi susret odigran u Milanu završen je pobedom Intera minimalnim rezultatom, 1:0.

Strijelac jedinog gola bio je Romelu Lukaku, pri kraju utakmice.

Meč na “Đuzepe Meaci” bio je od starta utakmice otvoren, međutim, igrači obje ekipe nisu uspijevali da krunišu stvorene prilike, te rezultat nije ispratio borbenost na terenu.

Slična igra se očekuje i u revanš susretu timova u Portu.

Uprkos porazima od Bolonje i Specije u Seriji A, Inter u revanš susretu protiv Porta ima prednost od jednog gola, što im ostavlja više prostora za improvizaciju na terenu, ali i oprezniju igru.

Domaći teren, ali i gol zaostatka u odnosu na ekipu iz Milana mogu biti podstrek i motiv više za Porto za nastavak takmičenja u Ligi šampiona.

PORTO: Digo Costa, Fabio Cardoso, Marcano, Uribe, Taremi, Pepe, Zaidu, Galeno, grujić, Evanilson, Eustaquio.

INTER: Onana, Dumfries, Džeko, Martinez, Acerbi, Calhanoglu, Mkhitaryan, Barella, Dimarco, Darmian, Bastoni.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve