Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

LIGA ŠAMPIONA Inter nakon 13 godina duplom pobjedom izborio finale

Finale Lige šampiona zakazano je za 10. jun u Istanbulu, a protivnik Intera biće bolji iz dvomeča Manchester Cityja i Real Madrida. Prvi duel završen je rezultatom 1:1

Fudbaleri Intera novom pobjedom protiv Milana (1:0) izborili su večeras finale Lige šampiona.

Inter je protiv gradskog rivala Milana imao veliku prednost nakon prve utakmice. Nerazzurri su kao nominalni gosti slavili u prvoj utakmici rezultatom 2:0, tako da su danas imali znatno lakši posao, ovjeriti plasman u finale Lige šampiona.

Milan je morao napasti od prve minute i to se desilo. Nevjerovatnu priliku propustili su Rossoneri u 11. minuti, tačnije Brahim Diaz.

Prošao je Sandro Tonali po lijevoj strani i ostavio svom saigraču loptu, no Diaz s desetak metara mlakim udarcem omogućava Andreu Onani laku intervenciju.

Još jedan zicer propustili su gostujući fudbaleri . Igrao se 38. minut kada je Rafael Leao napravio sjajan prodor po lijevoj strani i šutirao nekoliko centimetara pored stative.

Do kraja prvog poluvremena i Inter je mogao do gola. Čudesnom intervencijom golman Mike Maignan spriječio je Edina Džeku da pogodi glavom nakon ubačaja iz slobodnog udarca. Bez golova otišlo se na odmor.

U drugom poluvremenu opao je tempo igre. Žestoki startovi na sredini terena, ali i nešto povučenija igra Intera značili su da nema toliko prostora za gostujuće napade.

Dvije polušanse imao je Junior Messias, ali je loše centrirao u trenucima kada je imao mnogo otvorenog prostora zbog trenutaka dekoncentracije odbrane Intera po desnoj strani.

Prvu veću šansu vidjeli smo u 69. minuti. Leao spušta glavom loptu u petercu za Messiasa, ali Onana interveniše ispred brazilskog ofanzivca.

U 66. minuti utakmica je završena za Edina Džeku, koji je ponovo bio starter, a umjesto njega u igru je ušao Romelu Lukaku. To je uticalo na promjenu rezultata, koja je uslijedila uskoro.

Igrao se 74. minut kada je Lukaku sjajno proigrao Lautara Martineza, a Argentinac zakucava loptu u mrežu Milana. Tada je utihnula svaka nada Rossonera da mogu danas doći do velike senzacije.

U 78. minuti Lautaro je mogao i do drugog gola, pokušao je lobovati istrčalog Maignana, ali je on intervenisao i odbio loptu u korner.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, tako da je Inter izborio finale Lige šampiona nakon 13 godina čekanja i titule iz 2010. godine.

Inter će tako imati priliku osvojiti četvrtu titulu prvaka Evrope, dok Milan ostaje na sedam.

Finale Lige šampiona zakazano je za 10. jun u Istanbulu, a protivnik Intera biće bolji iz dvomeča Manchester Cityja i Real Madrida. Prvi duel završen je rezultatom 1:1.

Rezultat i strijelac:

Inter – Milan 1:0 (Lautaro 74’) – Ukupno 3:0

Tok meča mogli ste pratiti iz časa u čas portalu AKTUELNO.

Stadion: Đuzepe Meaca. Sudija: Klemon Turpan (Francuska).

Inter (3-5-2): Onana – Darmijan, Ačerbi, Bastoni – Damfris, Barela, Čalhanoglu, Mhitarjan, Dimarko – Džeko, L. Martinez.

Milan (4-3-3): Menjan – Kalabrija, Tšau, Tomori, Ernandez – Mesias, Tonali, Krunić – Žiru, Dijaz, Leao.

Tok utakmice:

Kraj utakmice
Inter je golom Lautara Martineza stavio tačku na ovaj dvomeč i plasirao se u finale.

Inzagi zatvara prilaze golu
85. minut: Galjardini i Korea su zamijenili Barelu i Martineza te je Inter osvježio redove pred završnicu utakmice i dodatno zgusnuo redove.

Kartoni za koškanje
79. minut: Barela i Tonali su se našli u centru pažnje zbog konflikta koji je brzo okončan, a epilog je bio po karton za obojicu fudbalera.

Lautaro se ne smiruje
78. minut: Argentinski napadač ponovo je u centru pažnje. Uputio je udarac kojim je bacio na ozbiljne muke Menjana. Uslijedio je korner za Inter, ali potom nije došlo do promjene rezultata.

Dvostruka izmjena Piolija
77. minut: Reaguje strateg Rosonera, ali vjerovatno kasno. Uveo je u igru Salemakersa i Origija umjesto Mesiasa i Dijaza.

GOL! MARTINEZ – 1:0!
74. minut: Katastrofalno je odbrana Milana reagovala i dozvolila Lukakuu da pošalje loptu na lijevu stranu odakle je Lautaro Martinez gađao u bliži ugao i savladavši Menjana vjerovatno otklonio i posljednje dileme o putniku u fniale Lige šampiona.

Loš izbor Leaa
69. minut: Kalabrija je poslao loptu sa desnog boka u srce šesnaesterca rivala, a Leao je nesebično pokušao da uposli Mesijasa iako je utisak da bi bolji izbor bio udarac.

Inzagi osvježava redove
66. minut: Lukaku i gosens su u igri umjesto Džeka i Dimarka. Osvježio je Inzagi tako ofanzivu pred završni period polufinalne borbe.

Tšau ne može, minuti za Kalulua
64. minut: Mladi Tšau je osjetio bol u nozi i jasno je bilo da ne može da nastavi utakmicu. Iako se i Kjer zagrijavao, Kalulu je dobio šansu umjesto mladog Njemca.

Siguran francuski arbitar
57. minut: Imao je Inter primjedbi na delegiranog sudiju Klemona turpana jer je Francuz, a brojni njegovi sunarodnici igraju za Milan, međutim večeras djelilac pravde obavlja odličan posao.

Tšau prvi opomenut
55. minut: Presekao je Tšau u korenu napad rivala koji je obećavao i zato je potpuno opravdano prvi igrač sa žutim kartonom večeras.

196:197
51. minut: U kojoj meri su rivali ujednačeni večeras govori i broj dodavanja. Inter je razmijenio 196 pasova, a Milan jedno više.

Ritam po mjeri Intera
49. minut: Nastavak utakmice protiče u umjerenom tempu koji više odgovara Nerazurima. Mogao je Inter da na početku drugog poluvremena i zaprijeti, ali je nekoliko akcija propalo prije završnog pasa.

Nastavljena je utakmica. Milan i dalje juri zaostatak od dva gola iz prvog meča.

Kraj prvog poluvremena
Rosoneri su bili konkretniji u prvom poluvremenu, ali su još dva gola daleko makar od produžetaka.

Tri minuta nadoknade
45. minut: Turpan je odlučio da će se do odmora igrati još 180 sekundi.

Prinudna izmjena, Mhitarijan povređen
44. minut: Inzagi je primoran da napravi izmjenu jer je Mhitarijan povrijeđen i nije u stanju da nastavi utakmicu. Umjesto njega je na terenu Brozović.

Martinez preko gola
40. minut: Nižu se pokušaji, a novi je priredio Lautaro Martinez koji je gađao sa ruba kaznenog prostora, ali se okliznuo i poslao loptu malo iznad prečke.

Sjajni Menjan!
39. minut: Džeko je pokušao da glavom matira Menjana i ekspresno kazni promašaj Leaa, ali je Menjan fenomenalnom reakcijom sačuvao mirnu mrežu.

Leao pored gola
38. minut: Imao je najbolji igrač Milana odličnu šansu, uspio da iskoristi veliki prazan prostor pred sobom i potom sa lijevog boka uputi udarac ka daljoj stativi. Ipak, velika prilika pala je u vodu jer je lopta završila tik pored gola.

Neoprezni Damfris i Ernandez
32. minut. Igrač Intera je pokušao glavom da sačuva loptu u terenu, a tom prilikom zakačio ga je Ernandez. Iako je prekršaj koji je Turpan dosudio potpuno opravdan, činjenica je da je Damfriz bio neoprezan i prilično nisku loptu probao da udari glavom.

Inter preuzima inicijativu
30. minut: Prethodni minuti prošli su u prijetnjama Intera koji se oslobodio i plete mrežu. Nerazuri su pokušali poslije kornera, ali je Menjan večeras vrlo oprezan.

Posjed na strani Rosonera
28. minut: Milan znatno češće ima loptuz u posjedu, te je na 58% posjeda u dosadašnjem dijelu utakmice.

Tšau ispred Lautara
Damfriz je centrirao sa desnog boka, ali je ošru loptu na putu ka Martinezu presekao Tšau i poslao u korner. Udarac iz ugla za Nerazure nije donio konkretan pokušaj nominalnog domaćina.

Mhitarijan preko gola
24. minut: Posle akcije po desnom krilu lopta je stigla u sredinu gdje je na rubu kaznenog prostora Džeko odložio za Mhitarijana čiji je udarac završio daleko od okvira gola.

Prvi protesti Interovih igrača
22. minut: Martinez je poveo kontru, a na sredini terena oborio ga je Tonali. Tražili su igrači i navijači Intera žuti karton, ali je Turpan smatrao da nema povoda za javnu opomenu.

Menjan se zagrijao
13. minut: Golmani su u prvom planu na početku. Menjan je odbranio poput rukometnih golmana udarac Barele, ali je kasnije signaliziran ofsajd. Iako se statistički ne bilježi, poslužila je ova reakcija da se zagrije golman Milana i podigne samopouzdanje.

Fenomenalni Onana
11. minut: Pokušao je Dijaz iz srca šesnaesterca, gađao je u dalji Onanin ugao, ali je golman Intera nevjerovatnom odbranom sačuvao mirnu mrežu.

Milan konkretniji
10. minut: Očigledno je po pristupu da Milan ima imperativ pobede. Rosoneri su nešto agilniji na početku, a novu priliku da zaprijete propustili su preko Žirua koji je na centaršut Mesijasa pokušao da pošalje povratnu loptu, a zaradio je samo korner.

Odgovor Barele
8. minut: Slično pokušaju Ernandeza pokušao je Barela na drugoj strani. Udarac sa oko 20 metara završio je preko prečke.

Prijete Rosoneri
6. minut: Zanimljiv pokušaj Ernandeza koji je oprobao udarac sa distance, ali je gađao preko gola. Lukavo je pokušao bek milana da iznenadi golmana Intera, ali nije bio dovoljno precizan da stavi na muke Onanu.

Prekid za prekidom
3. minut: Imao je Inter priliku da zaprijeti, ali je ona propala prekršajem Barele nad Tonalijem. Treći prekršaj Nerazura u ranoj fazi utakmice nastavio je niz prekida koji su obilježili početak utakmice.

Počela je revanš utakmica u Milanu.

Inter u večerašnji duel ulazi sa velikom prednošću poslije pobjede nad Milanom u prvom meču sa 2:0 u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona.

Zbog toga, a i odličnih rezultata tokom protekle sezone, mnogi ih smatraju favoritom u večerašnjem duelu ali je njihov trener Simone Inzagi u izjavama pred meč upozorio tim na opreznost i istakao kvalitete rivala.

Inter je posljednji put pehar namijenjen pobjedniku Lige šampiona osvojio 2010. i žele da to ponove i ove sezone.

Na drugoj strani ni njihov rival Milan ne odustaje od želje da se revanšira za poraz u prvom polufinalnom meču, pa treba očekivati žestoku napadačku igru jer nemaju praktično šta više da izgube.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve