Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Rukomet: Lavovi savladali Ukrajince za Evropsko prvenstvo

U našem taboru su sigurni da mogu, a ako se ponovi atmosfera iz meča sa Danskom vjeruju da će odraditi posao do kraja

Naša rukometna reprezentacija plasirala se na Evropsko prvenstvo. Izabranici Zorana Roganovića pokazali su srce i u meču odluke u Morači savladali Ukrajinu 27:21.

Foto: Cdm.me

Svih 60 minuta “lavovi” su vodili. Igrali su briljantnu odbranu, već u prvom dijelu stvorili veliku prednost i onda sigurno priveli meč kraju.

Nije nas poremetila ni povreda Miloša Božovića koji je poslije četiri minuta morao da izađe. Mučili su se zbog povreda i Mirko Radović i Miloš Vujović.

Ukrajinci nijesu ni u jednom momentu bili dostojan rival za meč odluke.

Čavor je dao pet golova, po četiri su dodali Vujović, Ševaljević i Lipovina.

Crna Gora – Ukrajina 27:21

I poluvrijeme

Poslije tri minuta meča igrali smo jako u odbrani, a jedini gol dao je Stevan Vujović 1:0. Dva minuta kasnije držali smo minimalnu prednost 2:1, ali smo doživjeli veliki peh pošto se povrijedio Miloš Božović nakon što je dao gol!

U nastavku  Crna Gora je nastavila u visokom ritmu i napravila prednost od plus tri 5:2, ali  Miloš Božović je sve više osjećao bol pa se često držao za koljeno.

Lavovi nijesu posustajali pa je Grbović postigao drugi gol, četiri gola razlike 7:3, pa je klupa gostiju pozvala tajm aut.

Na polovini prvog dijela, uz fantastičnu odbranu smo čuvali prednost 8:4.

Deset minuta prije kraja poluvremena Crna Gora pravi veliku seriju. Kankaraš je vezao dva gola zaredom za 11:5, Simić na golu juri ka 40 odsto odbrana, da bi uslijedio pad u igri naših.

Imali smo dva zicera da odemo na 12:5, imali i sedmerac da bi Ukrajinci u 25. minutu  smanjili na minus četiri 11:7.

Do kraja poluvremena “lavovi” ponovo dadoše gas. Simić  se ponovo razbranio i nije bilo šanse za Ukrajince i Lipovina projektilima zaključuje za plus osam 15:7.

II poluvrijeme

U prvih pet minuta drugog djela meča Ukrajinci su zaigrali agresivnije. Čavor je prvi zatresao za najveću prednost naših, da bi Ukrajinci uz igrača više vezali dva gola zaredom 16:9.

I u nastavku smo držali visoku prednost 19:11. Čavor je na startu drugog dijela raspucan, a jedini problem u našem timu su povrede budući da je i Mirko Radović je izašao zbog bola u mišiću. Dobra vijest je što Božović nije teže povrijeđen.

I nakon prve polovine drugog djela Čavor je nastavio da rešeta, ali i Ukrajinci nijesu dozvoljavali da se prednost uveća 21:14.

Osam minuta prije kraja smo čuvali prednost. bilo je šest razlike 23:17 i rutinski smo išli ka pobjedi i Evropskom prvenstvu.

Pet minuta prije kraja Ševaljević daje fenomenalan gol za 25:18 i samo je čudo moglo da spriječi da se crnogorska reprezentacija plasira na šampionat kontinenta.

Do kraja je razmjenjeno nekoliko golova i sa jedne i sa druge strane za konačnih  27:21 i plasman hrabrih “lavova” na Evropsko prvenstvo.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve