Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

EP: Lavovi prokockali plus četiri i poraženi od Holandije u Budimpešti

Lavovi su u Budimpešti izgubili od Holandije 34:30

Nakon tri uzastopne pobjede na Evropskom šampionatu, crnogorski rukometaši upisali su poraz u drugoj rundi glavne faze.

”Lavovi” su u Budimpešti izgubili od Holandije 34:30.

Iako su izabranici Zorana Roganovića ušli u meč kao favoriti, Holandija je zahvaljujući rezervnom golmanu Van Lojvenu i neuhvatljivom Luku Stajnsu došla do trijumfa.

Crna Gora je počela sjajno, povela 10:6, uz odbrane Simića, a golove Branka Vujovića i Čepića.

Tada je na gol stao Tajs van Lojven, koji je sinoć stigao u Budimpeštu, kao iznuđeno rješenje zbog epidemije u nacionalnom timu, a do kraja meča činio čuda i upisao 16 odbrana.

U napadu je blistao Luk Stajns, as PSŽ-a, koji je bio prebrz i predobar za crnogorsku defanzivu.

”Lavovi” su, s druge strane, izgubili napadački ritam, izgubili su se u agresivnoj odbrani rivala 3-2-1, promašivali zicere i gubili lopte, a primili čak četiri gola na praznu mrežu.

Crna Gora u ponedjeljak od 20 i 30 igra sa Francuskom.

Crna Gora – Holandija 30:34 (16:18)

Tok meča:

Kraj. Holandija je demonstrirala sjajnu igru i zasluženo na kraju slavila protiv naše selekcije 30:34.

55’ – Imali su ”lale” i plus pet, međutim ”lavovi” na momente bljesnu i vrate do minus tri, ali naši nemaju prava rješenja za brzonog Stajnsa koji u ovom momentu ima šest pogodaka. 28:32.

51’ – Cepelin Šagena, prethodno je Stajns matirao Simića i Holanđani sad imaju plus četiri. i Van Lojven postaje ključan faktor naše lošije igre koji je upisao 12 odbrana. 25:29.

45’ – Dolazili su naši do minus jedan, ali previše jeftinih golova za ”lale”. Branko Vujović je postigao efektan pogodak u napadu bez golmana, ali brzi  Holanđani odmah anuliraju s centra, potom greška u napadu i opet novi pogodak s centra. 24:27.

40’ – ”Lavovi” pokušavaju da se vrate u meč i na pravom su putu nakon pogodaka Grbovića i Čavora, ali Smits prekida nalet naših s sedam metara. 21:23.

36’ – Radojica Čepić preuzima lidersku ulogu koji postiže tri pogotka, šest ukupno, prethodno je Nikola Matović skinuo sednerac Smitsu, ali Holanđani ne ispuštaju prednost. 19:21.

31’ – Nastavlja se meč u Budimpešti i Stains pogađa za plus tri nakon što je Van Lojven prethodno odbranio pokušaj Branka Vujovića.

Poluvrijeme. Nakon prvih 30 minuta Holandija vodi protiv Crne Gore 16:18. ”Lavovi” su baš poletno krenuli i imali su velikih plus četiri, nego je uslijedio period loše komunikacije u napadu i Holanđani su to relativno brzo anulirali i napravili totalni preokret. Branko Vujović je naš najefikasni igrač s četiri pogotka, tri je dodao Radojica Čepić, dok se kod ”lala” istakao Kaj Smits sa sedam golova. Nebojša Simić je upisao sedam odbrana.

25’ – Holandija pravi totalni preokret. ”Lavovi” baš nemaju sreće u ovim momentima. Božo Anđelić i Nemanja Grbović pogađaju okvire golova i oba puta naš tim je kažnjen golovima iz kontre preko Baijensa i Falkea. 13:15.

20’ – Loša komunikacija u napadu naših rukometaša i Holanđani to koriste da se u potpunosti vrate u meč. 11:11.

17’ – Falke je pogodio s krila, priključuje mu se Smits sa sedam metara, nego omaleni Miloš Božović prekida ovaj nalet ”lala”. 11:8.

13’ – Naši momci sjajno funkcionišu i trenutno imaju plus četiri. Prvo je Anđelić pogodio cepelin na asistenciju Branka Vujović, zatim nevjerovatna odbrana Simića i gol Grbovića iz kontre. 10:6

10’ – Novi gol Čepića za našu najveću prednost, međutim Benganem uzvraća. 7:5.

8’ – Dva brza gola naše selekcije. Branko, pa Miloš Vujović za plus dva. 6:4.

5’ – Fenomenalni Čepić preuzima primat s dva vezana pogotka, ali i Holanđani drže korak pogocima Bajensa i Stajnsa. 3:2.

1’ – Počeo je meč u Budimpešti i odmah odbrana Simića i bomba Branka Vujovića. 1:0.

Nakon velike pobjede nad Hrvatskom, šuška se i o borbi za medalju, iako su ostala još tri teška meča, uključujući i najteži mogući, protiv supermoćne Francuske.

Ali, osnovno pravilo vrhunskog sporta je – korak po korak, prva naredna utakmica je najvažnija.

Naše rukometaše čeka duela sa jednim od iznenađenja šampionata, selekcijom koja je bez druge faze ostavila domaćina Mađarsku, a koja je juče na startu izgubila ubjedljivo od Francuza.

”Lavovi” su optimisti, vjeruju da mogu do još jednog trijumfa, kojim bi na efektan način najavili meč za sva vremena – u ponedjeljak sa francuskim rukometnim ”ekspertima”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
hercegovac
22.01.2022-15:47 15:47

Cijela zapadna Hercegovina a i Dalmacija navija za Crnu Goru. Kapa do poda za srcanost i timski duh, golman je fantastican. Kako god zavrsila utakmica, Crna Gora je vec pobjednik ovog prvenstva. E VIVA