Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

EP: Lavovi preumorni protiv Islanda, sjajan meč Miloša Vujovića

Naši momci su nakon ove izgubljene utakmice ostali bez šanse da se bore za peto mjesto i direktan plasman na Svjetsko prvenstvo

Crnogorski rukometaši poraženi su od Islanda 34:24,  u posljednjem meču na prvenstvu Evrope.

Naši momci su nakon ove izgubljene utakmice ostali bez šanse da se bore za peto mjesto i direktan plasman na Svjetsko prvenstvo.

Ako Hrvatska pobijedi Holandiju bićemo 11. dok će u suprotnom naš tim osvojiti 10. poziciju na šampionatu Starog kontinenta, što će u oba slučaja biti najbolji plasman ”lavova” u istoriji.

Dobra stvar je što će Crna Gora biti povlaštena na nedjeljnom žrijebu za baraž za odlazak na Mundijal.

Od starta je Island bio bolji rival i konstantno diktirao ritam.

Jedini koji je razbijao sistem igre rivala bio je fenomenalni Miloš Vujović.

Ipak, nije imao pravu podršku saigrača, pa je Island na poluvremenu vodio 16:7.

Nedostajao je učinak naših bekova, koji su igrali sjajno tokom šampionata, ali je očigledno ponestalo snage nakon serije teških utakmica.

U crnogorskom timu ubjedljivo najbolji je sa 11 golova bio Miloš Vujović.

Naši momci su na šampionatu upisali tri pobjede uz pet poraza i pokazali da je pred ovom selekcijom lijepa budućnost.

Crna Gora – Island 24:34 (8:17)

Tok meča:

Kraj. Island je zasluženo slavio protiv naše selekcije 24:34 i osigurala je makar borbu za peto mjesto i direktno učešće na narednom Svjetskom prvenstvu.

55’ – Island ima plus osam pred posljednjih pet minuta meča. Magnuson i Elison su uvećali prednost na plus devet, a Anđelić ublažava. 21:29.

50’ – Island ne popušta i ima plus sedam pred posljednjih deset minuta meča. Magnuson realizuje sednerac, pogađa i Gislason, dok su za nas pogotke postizali, Lasica, Anđelić i Ševaljević. 20:27.

45’ – Crna Gora ublažava na minus šest. Miloš Vujović postiže nova dva pogotka 11 ukupno, priključuje mu se i Božo Anđelić, dok sa druge strane reaguju Magnuson i Elison. 17:23.

40’ – Lavovi djeluju konkretnije u napadu u drugom djelu meča, ali Islanđani ne popuštaju. Miloš Vujović postiže tri gola zaredom i ima ih ukupno devet, dok Magnuson s druge strane rešeta, međutim mu je Simić skinuo zicer u posljednjem napadu i Grbović pogađa za minus sedam. 14:21.

34’ – Miloš Vujović sjajno otvara drugo poluvrijeme s nova dva pogotka, ali Asgirson prekida ovaj mini nalet naših. 10:18.

31’ – Nastavlja se meč u Budimpešti.

Poluvrijeme. Nakon prvih 30 minuta Island vodi protiv Crne Gore 8:17. ”Lavovi” su od samog početka imali problema u napadu, što je Island itekako iskoristio za ubjedljivu prednost. Magnuson je najefikasniji kod Islanđana sa pet golova, kao i Elison sa četiri, dok je za nas najefikasniji bio Miloš Vujović sa četiri pogotka.

28’ – Nova serija Islanda za najvećih plus devet. 7:16.

24’ – Imali su Islanđani i plus osam, međutim Anđelić i Miloš Vujović vezuju tri pogotka, ali Gislason prekida ovaj nalet ”lavova”. 7:13.

20’ – Island u potpunosti kontroliše meč i ima visokih plus sedam, dok naši momci ne znaju za pogodak punih šest minuta. 4:11.

15’ – Crna Gora malo ublažava prednost Islanđana nakon dva gola Miloša Vujovića i pogotka Anđelića, ali Jonson i Magnuson održavaju visokih plus četiri. 4:8.

11’ – Island dolazi do plus tri nakon sednerca Magnusona i Radojica Čepić postiže prvi pogodak za ”lavove”. Međutim Elison pogađa tri puta zaredom, dok Lasica propušta zicer. 1:6.

5’ – Ne baš najbolji početak naših rukometaša koji još nijesu postigli pogodak. Dobra stvar su dvije odbrane Simića nakon dva uvodna pogotka Palmarsona. 0:2.

1’ – Počeo je meč u Budimpešti i pogodak Palmarsona. 0:1.

Za ”lavove” je to šansa da nezaboravni šampionat završe na način o kome su mogli samo da maštaju – ako pobijede Islanđane igraće, najvjerovatnije, za peto mjesto u Evropi, koje bi im donijelo direktan plasman na naredno prvenstvo svijeta.

Kakav god ishod da bude, reprezentacija je u Mađarskoj pokazala mnogo, već ostvarila tri trijumfa, natjerala velike ekipe da zaziru od nje, a talentom i potencijalom nagovijestila još bolje dane.

Pritom, uspjeh nacionalnog tima je još veći, kada se uzme u obzir u kakvom je stanju klupski rukomet, u kakvom su stanju klubovi, koliko novca i kakve uslove imaju i stvaraju.

U Crnoj Gori ima samo – talenata.

U sastavu Crne Gore danas je ponovo Božo Anđelić, koji je meč sa Francuzima propustio zbog povrede. Van tima je Vasilije Kaluđerović.

U ekipu Islanda vratili su se kapiten Aron Palmarson, Bjarki Mar Elison i Elvar Jonson, koji su se oporavili od koronavirusa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Bellarina
26.01.2022-17:10 17:10

Bravo momci ma vi ste naš ponos jer ste na najbolji i najčasniji i najsportskiji način svoju zemlju predstavili!!!! Živjeli nam sto godina a vi već istoriju pišete!!!!

Petnjica
26.01.2022-21:14 21:14

Da bravo samo mislim da grijesite 100% !.Ako Hrvatska pobijedi Holandiju bićemo 11. dok će u suprotnom naš tim osvojiti 10.mjesto a prijatelju pusti da racunaju skolovani ljudi koji su POLOZILI I  MATEMATIKU I STATISTIKU I INFORMATIKU  -OD PROGRAMSKIH JEZIKA -FORTRAN-COBOL-PL-ITD  da oni racunaju sta ako bude nerijeseno 20:20 dali i dalje smo na deseto mjesto kako rekoste prijatelju ne nego 11 mjesto a ne kako veli Ako Hrvatska pobijedi Holandiju bićemo 11. dok će u suprotnom naš tim osvojiti 10 -postoji pobjeda-nerijeseno -gubitak !Hvala na informacijama!