Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

SP RUKOMET: Crna Gora nemoćna protiv Poljske

Lavovi su tako kolo prije kraja glavne rundeostali bez šansi da dođu do kvalifikacija za Olimpijske igre

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore poražena je večeras od Poljske u Krakovu 27:20, u utakmici drugog kola glavne runde Svjetskog prvenstva. Lavovi su tako kolo prije kraja glavne rundeostali bez šansi da dođu do kvalifikacija za Olimpijske igre.

Nestvarno loš napad odveo je ,,lavove“ u poraz od Poljske (27:20), koja nije odigrala posebno dobru utakmicu, ali je na krilima golmana Mateuša Korneckog (16 odbrana) slavila prvi trijumf u grupi 1.

I Crna Gora je imala sjajnog golmana, Nebojša Simić je skinuo 15 udaraca, od čega dva iz sedmerca, ali na drugoj strani nije išlo apsolutno ništa – promašena su dva sedmerca, ,,bezbroj“ zicera…

Šteta, velika šteta, jer je Poljska rival koji je mogao da se pobijedi, uprkos tome što je naša selekcija bila znatno oslabljena neigranjem Miloša Božovića (temperatura) i Stevana Vujovića (povreda), uz Nemanju Grbovića koji se povrijedio prije glavne runde.

Već kod neiskorišćene kontre Miloša Vujovića na startu meča vidjelo se da će ,,lavovi“ imati velike probleme u napadu. Tek u sedmom minutu

Prvi put su savladali Mateuša Korneckog, kojeg su prethodno razbranili, u trenutku kad su Poljaci vodili 3:0.

Na pogodak Vuka Lazovića odgovorio je Sićko, potom je Kornecki odbranio zicer i Radojici Čepiću, da bi drugi Pljevljak, Miodrag Ćorsović, u 12. smanjio na 4:2 na asistenciju Nebojše Simića.

Da nije bilo raspoloženog golmana Melsungena, Poljska bi – iako i ona daleko od visokog nivoa igre – imala ubjedljivu prednost već u prvom poluvremenu.

U 12. minutu, kod 5:2 za Poljake, Roganović je zatražio tajm-aut, ali je napad koji je uslijedio potrošen, a srednji bek Pjotr Jedraščik treći put probio odbranu ,,lavova“.

Od sredine prvog poluvremena je, napokon, proradio napad naše selekcije, pa je za tri minuta zaostatak smanjen na jedan razlike – Lazović je realizovao napad s igračem više, a Miloš Vujović dva puta pogađao na prazan gol.

Sićko je izvratio, Risto Vujačić smanjio na 7:6, da bi u 20. desno krilo domaćina Arkadijuš Morito dobilo crveni karton zbog nesmotrenog faula nad Milošem Vujovićem.

Ni taj peh rivala, ni dva igrača više nijesu bila dovoljna Crnoj Gori da preokrene.

Vasko Ševaljević nije iskoristio sedmerac, potom je Božo Anđelić ušao u golmanski prostor pri šutu Mirka Radovića iz velikog ugla, a onda je desnom krilu naše selekcije Kornecki ,,skinuo“ udarac.

Zaustavio je onda i Ćorsovića, a ni odbranjeni sedmerac Čuvari od strane Simića nije nas rezultatski ,,digao“ jer je Džjavakevič povisio na 8:6 i prekinuo gotovo sedmominutni post ,,bijelo-crvenih“.

Roganović je mijenjao bekove, dao šansu u napadu i Vasiliju Kaluđeroviću, koji je izborio dva sedmerca.

Miloš Vujović je smanjio, a Branko Vujović svojim prvim pogotkom tek u 27. minutu izjednačio na 9:9.

Poljaci su odbrani fokusirali na nekadašnjeg igrača tamošnjeg velikana Kjelcea, fizički nadmoćni napravili pravi zid za našu bekovsku liniju, koja je bila bezidejna i smušena.

Kod 9:8 za Poljsku, Miloš Vujović je u namjeri da efektno ,,zavrne“ loptu iz sedmerca promašio cijeli gol, kod 10:8 ,,lavovi“ su napravili faul u napadu s igračem više, da bi Sićko to kaznio golom za 11:8, a nova muka bilo je isključenje Ševaljevića na isteku poluvremena.

Poslije lošeg poluvremena, uslijedilo je – još lošije. Sedam minuta trebalo je Poljacima da odu na šest razlike (16:10) i za demoralisanu, napadački indisponiranu, taktički nadmudrenu, a rotacijom limitiranu Crnu Goru, više nije bilo povratka – iako se nada pojavljivala u više navrata.

Kod 20:13 za domaćina Roganović je tražio tajm-aut, konačno je odigrana akcija za Branka Vujovića, nakon čega je naš najbolji igrač još jednom zatresao mrežu.

Pri rezultatu 20:16 Simić je odbranio sedmerac Jedraščiku, a šansu da se priđe na tri razlike propustio je Radović kojem je Kornecki odbranio šut, ali se u 50. ipak prišlo na pomenutu distancu – Miloš Vujović je iskoristio sedmerac za 21:18.

Ni taj momenat nije iskorišćen jer su sjajni Jedraščik i Kornecki vratili pet razlike, a novi tajm-aut nije pomogao.

Uzalud je branio Nebojša Simić kad pomoći saigrača nije bilo…

Crna Gora će u neđelju od 15.30 sati igrati sa Slovenijom.

Uskoro opširnije.

Duel u Tauron areni mogli ste pratiti uz LIVE BLOG na portalu AKTUELNO.

TOK UTAKMICE

Drugo poluvrijeme

58. minut – Poljska ima šest golova prednosti i naši nemaju praktično šanse da dođu do makar boda.

52. minut – Domaćini Poljska održava prednost od četiri do pet golova. Lavovi su bez energije i očito je težak raspored umorio naše rukometaše. Golman Poljske briljira sa 15 odbrana.

43. minut – Mnogo bolja igra Poljske u nastavku i došli su do sedam golova prednosti.

37. minut – Poljska stiže do rekordnih šest golova prednosti. Ne ide našim Lavovima na ovom meču.

31. minut – Po gol Crna Gora i Poljska postižu na početku drugog poluvremena.

POLUVRIJEME – Blijeda i neefikasna utakmica rukometaša Crne Gore i osjeća se odsustvo Božovića, Grbovića i Stevana Vujovića. Poljska ima tri gola prednosti nakon pola sata igre.

27. minut – Branko Vujović postiže prvi gol na meču i Lavovi prvi put stižu do izjednačenja, 8:8.

21. minut – Isključen je Morito, nakon teškog faula nad Milošem Vujovićem, Ševaljević je promašio sedmerac za izjednačenje.

18. minut – Crna Gora je uspjela da postigne tri gola i da smanji prednost Poljske na dva gola.

14. minut – Trener Crne Gore Zoran Roganović uzeo je tajm aut, jer smo postigli samo dva gola za 15 minuta utakmice.

12. minut – Golman Poljske već ima četiri odbrane, što je glavni razlog da su naši rukometaši postigli svega dva gola.

7. minut – Vuk Lazović postiže prvi gol za Crnu Goru. Naši Lavovi su počeli sa dosta promašaja. Poljska ima blagu prednost od dva gola.

Počela je utakmica.

Obje selekcije poražene su na startu druge faze takmičenja.

Nakon povrede Grbovića, novi pehovi zadesili su našu rukometnu reprezentaciju pred večerašnji meč sa Poljacima. Zbog bolesti i povrede, selektor Roganović neće moći da računa na lijeve bekove, Stevana Vujovića i Miloša Božovića, koji je pružio dobru partiju i postigao šest golova u prethodnom kolu protiv Francuza.

Crnogorski rukometaši izgubili su od Francsuke 35:24, dok je od Poljske bolja bila Španija 27:23.

Poljska je u dosadašnjem dijelu šampionata upisala je samo jedan trijumf, u prvom krugu takmičenja, protiv Saudijske Arabije, dok je poražena i od Francuske i Slovenije.

Crna Gora, koja ima polovičan učinak nakon četiri odigrana meča, pobjedom bi ostala u trci za četvrtfinale i plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Parizu.

U ostalim duelima Španija je savladala Sloveniju, dok je Francuska bila bolja od Irana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve