Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

EP: Sjajni lavovi slomili kauboje, Simić igrač utakmice

Senzacionalni lavovi razbili su Hrvatsku 32:26

Naši rukometaši su još jednom pokazali da su momci za ponos.

Senzacionalni ”lavovi” razbili su Hrvatsku 32:26.

Bio je ovo još jedan meč za pamćenje izabranika Zorana Roganovića, koji su od starta nametnuli svoj ritam!

Bili konstantno u vođstvu, a prvi put osjetnija razlika viđena je na 6:3.

Simić je sjajno otvorio meč sa tri odbrane, a onda je u finišu poluvremena opet dao impuls za seriju koja je bila presudna! Otišli smo na odmor sa šest golova viška 15:9!

U drugom dijelu Hrvati nijednom nijesu uspjeli ni da zaprijete.

Jednostavno to najbolje govori kako smo igrali!

Branko i Miloš Vujović su dali po sedam golova, pet golova dodao je Grbović, četiri Ševaljević.

Kod Hrvata sedam golova Čupića, pet Cindrića.

Nebojša Simić je proglašen igračem utakmice gdje je upisao 14 odbrana.

Naši momci sada imaju dva boda, Hrvati su ostali na nuli!

Crna Gora – Hrvatska 32:26 (15:9)

Tok meča:

Kraj. Crna Gora je još jednom pokazala srce i savladala Hrvatsku 32:26.

58’ – Hrvati sada smanjuju na 30:24, ali sve je riješeno

52’ – ”Lavovi” prosto lome ”kauboje” i imaju plus osam nakon pogodaka Grbovića i Čavora. Simić je prava noćna mora za Hrvate koji ima 13 odbrana. 28:20.

47’ – Fantastično igramo kada je najpotrebnije. Hrvati su smanjili na minus četiri sa igračem više, ali onda dva vezana gola ”lavova” koji igraju lavovski! Vujović pa Grbović 24:18!

45’ – Konstantno odbijamo svaki pokušaj Hrvata da se primaknu. Branko Vujović bombarduje spolja, priključio se Lasici. 22:16!

43’ – Lasica pa Gadža daju golove. 20:15. Držimo prednost, igramo sjajno!

38’ – Branko Vujović, pa Ševaljević za novih plus šest, odgovara Marić. 18:13.

35’ – Hrvati su žestoko krenuli u drugom poluvremenu pogocima Čupića i Naćinovića, Nemanja Grbović prekida taj nalet, da bi Simić sjajno intervenisao Cindriću. 16:11.

31’ – Nastavlja se meč u Budimpešti.

Nestvaran završetak poluvremena. Lasica, pa Miloš Vujović. Nakon prvih 30 minuta Crna Gora vodi protiv Hrvatske 15:9. ”Lavovi” su praktično od početka meča držali kontrolu, da bi u samoj završnici kaznili brzopletost ”kauboja” za velikih plus šest. Miloš Vujović je najefikasniji u našem timu sa šest pogodaka, dok su za Hrvate Čupić i Cindrić upisali po tri.

29’ – Konačno plus četiri za našu ekipu nakon sjajne parabole Miloša Vujovića. 13:9.

27’ – Imali smo šut Čavora za plus četiri, nijesmo realizovali. Kazna stiže od Tina Lučina. Vasko Ševaljević je međutim vratio tri razlike koje ljubomorno čuvamo. Lučin je ušao u seriju, novi gol hrvatskog beka. 11:9.

23’ – Hrvati pokušaavaju sa igračem više da se približe, ali Miloš Vujović neda. Čupić i Cindrić su pogodili, ali naše krilo daje dva sjajna gola. 10:7.

20’ – Nastavlja se briljantno izdanje naših momaka u oba smjera. Grbović, pa Čavor iz prvog šuta za prednost od 8:5. Imamo igrača manje, Lasica je isključen.

15’ – Dva vezana pogotka Miloša Vujovića, potom bomba Ševaljevića za velikih plus tri, ali Čupić prekida nalet naših pogotkom sa sedam metara. Sjajni Simić već ima tri obrane. 6:4.

10’ – Neriješeno je, Branko Vujović je pogodio za 3:2, ali je Marin Šipić poravnao. Veliki problem nam predstavlja to što Lazović ima već dva isključenja, a centralni je igrač u našoj obrani. 3:3.

5’ – Nakon pogotka Čupića, uzvratio je Anđelić, da bi mladi Čepić donio vođstvo našem timu. Potom je zicer skinuo Simić. 2:1 poslije pet minuta za ”lavove”.

1’ – Počinje okršaj u Budimpešti i Čupić prvi pogađa za Hrvate. 0:1.

Izabranici Zorana Roganovića već su napravili istorijski rezultat. Svaka nova pobjeda bila bi samo bonus, iako nema sumnje da će pružiti maksimum u nastavku šampionata.

– Momci su pokazali da su najuspješnija generacija rukometaša Crne Gore. Dokazali su da su pravi, pogotovo u ovim uslovima, kako su reagovali na svaku smetnju, na svaki problem. Njihova mentalna snaga je odlučila. Nisu gubili fokus, koncentrisali su se na sve zadatke i došli smo u Budimpeštu da se borimo sa najboljim ekipama Evrope. Sigurno da ćemo do kraja pokazati da možemo biti konkurentni svima, rekao je Roganović.

Očekuje se da se u tim vrate Stefan Čavor, Miloš Božović i Stevan Vujović, čime bi naš tim bio jači pred utakmicu sa Hrvatskom.

Popularni ”kauboji” izgubili su od Francuske, očekivano savladali Ukrajinu, dok su ključan korak ka plasmanu u drugu fazu ostvarili trijumfom nad Srbijom.

Crna Gora i Hrvatska u glavnu fazu nisu prenijeli nijedan bod, kao ni Holandija.

Po dva imaju Danska, Francuska i Island.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Bellarina
20.01.2022-17:31 17:31

A VI NAS SOKOLITE VI NAM VRAĆATE VJERU DA JE VJEČNA SVOJA ZEMLJA DA JE SVETINJA SVOJA ZASTAVA!!!! E ŽIVJELI NAM STO GODINA A ŽIVJEĆETE U ISTORIJI VJEČNO!!! DOZOVI SE CRNA GORO EVO U ŠTA ULAŽITE, EVO LICE ČISTO NAŠE LIJEPO, EVO NAŠIH SPARTANACA!!! DO MEDALJEEEEEEE!!!!!

Sara
20.01.2022-18:00 18:00

Momci su bili famozni…Svaka cast..i veliko Bravo!

MiloVujovi
20.01.2022-18:48 18:48

Svaka cast Crnogorski Sportski Vitezovi,Razbucali smoHrvatsku sa Ogromnim Crnogorski Srcem,sa Nasim Ponosom Prkosom Inatom,ovo Nikada Niko Nije Pobijedio,to Nijedna Nacija Nema,treba sve Uciniti da se Vrati Lipovina u pitanju je Nasa Domovina a da je tu jos i onaj izrod Borozan mogli bi Sigurno Pucati na Zlato,ovako imamo izglede uz malo Srece za Polu finale !!

Andjela
20.01.2022-19:06 19:06

OVO SU APOSTOLI,SRCE NA PARKETU,PONOSI SVOJE DRZAVE! NASI LAVOVI!