Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

OI Trijumf za četvrtfinale: Crna Gora savladala Južnu Koreju

Naša reprezentacija večeras je odigrala mnogo kvalitetnije u odnosu na prethodna dva meča i skoro tokom cijelog meča vodila.

Rukometašice Crne Gore savladale su Južnu Koreju sa 28-26 i nadomak su plasmana u četvrtfinale Olimpijskih igara. Naša reprezentacija večeras je odigrala mnogo kvalitetnije u odnosu na prethodna dva meča i skoro tokom cijelog meča vodila.

Lavice su odlično otvorile meč i povele sa 5-1. Uslijedio je zatim 15 minuta prilično blijed igre što je rezultiralo da Koreja povede u 21. minutu sa 8-7.

Ipak, nakon toga naše rukometašice su napravile seriju 5-0 i stigle do 12-8. U samom finišu nekoliko brzopletih poteza uslovilo je da Koreja smanji prednost na dva gola (13-11).

U nastavku utakmice Crna Gora je nakon desetak minuta igre stigle do pet golova prednosti, a u tom dijelu meča posebno se istakla Đina Jauković.

Do tri minuta pred kraj naša reprezentacija je održavala tih pet golova prednosti, ali su u posljednjim minutima primili jeftino tri pogotka, pa je na kraju na semaforu pisalo 28-26.

Jovanka Radičević postigla je šest golova (4 iz sedmeraca), a po pet su postigle Majda Mehmedović i Đina Jauković. Na golu se istakla Ljubica Nenezić sa devet odbrane.

Lavice za dva dana igraju posljednji meč u grupi sa Holandijom. Ukoliko ne bude nekih iznenađenja, taj meč bi mogao da odlučuje o drugoj poziciji.

Pretposljednje kolo grupne faze olimpijskog turnira za rukometašice u Tokiju je u toku i Crna Gora je pred ključnim ispitom.

Crna Gora – Južna Koreja 

57. minuta Crna Gora sigurno privodi meč kraju, a selektorka Bojana Popović dio igračica odmara za naredne mečeve.

21. minut Naša selekcija ima pet golova razlike još deset minuta do kraja, sve smo bliži plasmanu u četvrtfinalu.

47- minut Crna Gora potpuno kontroliše meč. Odlična odbrana u ovom dijelu meča.

43. minut Jovanka Radičević golom iz sedmerca donosi pet golova prednosti 19-14 za našu reprezentaciju. A onda u narednom napadu Itana Grbić koristi grešku odbranu Koreje. Lavice su u odličnom ritmu.

40. minut Đina Jauković postiže dva gola zaredom, što je vrlo važno za našu igru.

35. minut Od pet minuta drugog poluvremena, naše rukometašice su četiri sa igračicom manje, ali ipak to se nije odrazilo na rezultat, jer Crna Gora ima dva gola prednosti.

31. minut Nastavljena je utakmica. Crna Gora pobjedom može obezbijediti plasman u četvrtfinale.

POLUVRIJEME Crna Gora nakon 30. minuta vodi protiv Južne Koreje sa 13-11. Lavice su odlično otvorile meč i povele sa 5-1. Uslijedio je zatim 15 minuta prilično blijed igre što je rezultiralo da Koreja povede u 21. minutu sa 8-7. Ipak, nakon toga naše rukometašice su napravile seriju 5-0 i stigle do 12-8. U samom finišu nekoliko brzopletih poteza uslovilo je da Koreja smanji prednost na dva gola. Po četiri gola za Crnu Goru dale su Mehmedović i Brnović. Na golu je Nenezić za sada prilično sigurna sa četiri odbrane. Kod Koreje najefikasnija je desni bek Čoi sa 4 pogotka.

27. minut Crna Gora sada odlično igra. Majda Mehmedović briljira u ovom dijelu meča.

24. minut Lavice imaju plus tri gola prednosti. Naše su u seriji 3-0.

23. minut: Crna Gora preokrenula na 9-8, laki golovi Brnovič i Mehmedović.

18. minut Brnović 3 gola, Klikovac 2, Mehmedović i Ramusović po jedan pogodak.

15. minut. Naše rukometašice za deset minuta postigle samo jedan gol. Meč je izjednačen.

10. minut. Serija od 3-0 za Koreju. Rezultat na semaforu 5-4. Tatjana Brnović postigla 3 gola. Naše Lavice sada teže dolaze do šuta.

5. minut: Crna Gora je odlično otvorila meč, vodimo sa 4-1. Odbrana za sada funkcioniše odlično.

2. minut Tatjana Brnović postiže efektan gol, Koreja u narednom napadu postiže pogodak.

  1. minut Počela je utakmica

U okviru grupe A, izabranice Bojane Popović su večeras pod imperativom pobjede protiv Južne Koreje kako bi zadržale nadu za plasman u četvrtfinale.

”Lavice” su nakon sjajnog starta i ubjedljive pobjede protiv Angole 33:22, neočekivano poražene od Japana 29:26, uz očekivan poraz od favorizovane Norveške 23:35, iskomplikovale put ka četvrtfinalu i protiv rukometašica Južne Koreje koje su poražene na  od Norveške (39:27) i Holandije (36:43) uz trijumf nad Japankama (24:27) hvataju posljednju slamku spasa za plasman u četvrtfinale.

Večerašnje rivalke su se dosad samo jednom sastajale na međunarodnoj sceni i to na Svjetskom prvenstvu 2013. godine gdje su slavile naše djevojke 24:22.

Podsjetimo se, pred pretposljednje susrete grupne faze u ”Jojogi nacionalnoj gimnaziji”, u grupi A Norveška i Holandija već su osigurale plasman u četvrtfinale s maksimalnih šest bodova, po dva imaju Južna Koreja, Japan i Crna Gora, dok su bez bodova rukometašice Angole.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve