Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

EP: Raspoložene Lavice nadigrale Švedsku

U okviru prve grupe, ''lavice'' u Herningu igraju protiv Švedske i ukoliko trijumfuju ostvariće četvrti trijumf zaredom protiv večerašnjeg rivala u zvaničnim međunarodnim mečevima i takođe bi bio pravi ispit pred kvalifikacioni period za Olimpijske igre u martu

Rukometašice Crne Gore savladale su selekciju Švedske 31:25 u utakmici 2. kola glavne runde Evropskog šampionata u Danskoj.

Izabranice Kima Rasmusena odigrale su najbolji meč na šampionatu do sada i ostvarile pobjedu koja im ne donosi puno jer su ”lavice” ranije izgubile šanse za palasman u samo završnicu Evropskog prvenstva.

Samo na samom startu meča Švedska je imala prednost od jednog gola, a onda je Crna Gora preuzela stvar u svije ruke i konstantno povećevala prednost tokom prvog dijela, pa su naše djevojke na poluvremenu vodile 16:10.

I drugo poluvrijeme je bilo plodonsono za našu selekciju koja je u jednom momentu otišla na plus osam.

Tek u finišu Šveđanske su uspjele da spuste na minus četiri, ali pobjedu Crne Gore nijesu mogle da ugroze.

Jovanka Radičević je upisala 11 pogodaka, šest je dodala Jauković, četiri Ramusović, a tri Despotović, dok je kod Šveđanki najevikasnija bila Blom s osam, pet je postigla Torlifsdotir, a po tri su dodale Roberts i Hagman.

Naša selekcija će posljednji meč u grupi odigrati sa Španijom, a ova dva susreta idealna su prilika da se Crna Gora uigra za kvalifikacije za OI koje se igraju u martu.

Crna Gora – Švedska 31:25 (16:10)

Tok meča:

60’ – Sjajna partija našeg nacionalnog tima. Đurđina Jauković je postigla spektakularan pogodak s gola na gol za 31:25 i time su ”Lavice” ostvarile i treću uzastopnu pobjedu protiv Švedske na međunarodnim takmičenjima.

55’ – Sedmerac i isključenje izborila je Despotović. Radičević ponovo nepogrješiva, njen 11 gol, peti iz penala. Vodimo 28:23.

50’ – Sa pet golova prednosti ”lavice” ulaze u finiš meča u Herningu. Trenutno je 26:21

45’ – Dva brza gola Švedske, ali nema razloga za uzbunu. Izabranice Kima Rasmusena vode 23:17.

40’ – Jauković je iznudila, a Radičević iskoristila sedmerac. Crna Gora sve bliže trijumfu, semafor pokazuje 22:15 u korist našeg nacionalnog tima.

35 – I dalje sigurna igra ”lavica”, održavaju naše djevojke plus šest (18:12). Van terena je Radičević, isključena je zbog nervozne reakcije prema Šveđanki Roberts.

31’ – Nastavlja se meč!!!

30’ – Briljantna partija ”lavica” nakon prvih 30. minuta igre. Despotović je pogodila za velikih plus sedam, a Blom pogodila u samoj završnici nakon pet minuta posta bez gola za Šveđanke. Jovanka Radičević je trenutno najefikasnija s šest pogodaka.

25’ – Stiže i pogodak Despotović, u važnom momentu, sa igračem manje. Crna Gora i dalje ima sigurnu prednost, trenutno je 14:9.

20’ – Izabranice Kima Rasmusena i dalje dominiraju, nakon što se upisala Bobana Klikovac rezultat je 12:6 u korist ”lavica”.

15’ – Ponovo kvalitetno odigran mini period igre naše selekcije, dvije lake realizacije Radičevič koja je sa svoje polovine pogađala nebranjenu mrežu. Vodimo 10:5.

10’ – ”Lavice” su napravile seriju 5:0 i stigle do 6:2, da bi nakon tajm-auta Švedske, Skandinavke smanjile na 6:4.

5’ – Sjajan početak naših rukometašica koje vode 4:2. Nakon tvrdog starta, ”lavice” vezuju tri pogotka. Dva je postigla Radičević, po jedan Jauković i Mehmedović.

1’ – Počinje meč u Jiske Bank Boksenu!!!

Izabranice Kima Rasmusena su Šveđanke savladale na Evropskom prvenstvu 2018. godine s 30:28, kao i godinu dana kasnije na svjetskoj smotri 26:23, a takođe ”lavice” su trijumfovale u tri posljednja prijateljska meča.

Podsjetimo se, naše rukometašice su u prošlom kolu izgubile od aktuelnog olimpijskog šampiona Rusije 24:23 i time su izgubile sve šanse u borbi za visoki plasman na tekućoj evropskoj smotri.

Glavne sutkinje meča u Jiske Bank Boksenu su Poljakinje Malgorzata Lidacka i Ursula Lesiak.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Andjela
14.12.2020-08:02 08:02

Bravo nase lavice! Uvijek uz vas! Da je vjecna Crna Gora