Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

NIŠTA OD POLUFINALA: Lavice nemoćne protiv Ruskinja

Crna Gora završila učešće na Olimpijskim igrama

Rukometašice Crne Gore nijesu uspjele da izbore polufinale Olimpijskih igara u Tokiju. U meču četvrtfinala Lavice su poražene od Rusije 26-32 (15-17). Sa samo dvije raspoložene igračice Radičević i Jauković nije se ni moglo više.

Tokom svih 60. minuta igre, Crna Gora je gubila, a igra naših rukometašica bila je vrlo blijeda, čak ispod prosjeka posebno u prvom dijelu meča, kada su Ruskinje i stvorile veliku prednost (0-4, 1-7). U tom dijelu igre za 7. minuta jedini gol za Lavice postigla je Jovanka Radičević i to iz sedmerca.

Tek od 20. minuta, naše rukometašice su uspjele da konsolidiju odbranu, a onda je krenuo i napad. Pred kraj prvog poluvremena Lavice su iskoristile dvije situacije kada je Rusija ostala sa igračicom manje i svele su prednost na poluvremenu na dva gola razlike, što je dalo nadu.

U nastavku meča, igralo se u prvih 15 minuta praktično gol za gol, ali Crna Gora nikako nije uspjela da smanji prednost na gol, iako je bilo vidljivo da Ruskinjama fali ideja.

U završnoj dijelu utakmice ideja je nedostajalo Lavicima koje nikako nijesu uspijevale da iskoriste napad, što je iskusnim Ruskinjama dalo zaleta i vrlo lako se odlijepile na nedostižnih šest pogodaka prednosti.

U timu Crne Gore, Radičević je bila najefikasnija 10 golova (3 sedmerac), dok je Đina  Jauković upisala osam pogotka (2 sedmerac).

Rusija je imal mnogo više raspoloženi igračica Vjakireva je postigla osam golova, Kuznjecova pet, Dmitrijeva i Borinikova po četiri.

Tekstualni prenos utakmice

UŽIVO 

56. minuta. Neće pa neće gol, Ruskinje dolaze na plus šest.

53. minut Sve je manje šansi da se domognemo polufinala. Za 23 minuta postigle smo samo 8 golova

50. minut Uspjeli smo da odbranimo par napada Ruskinja, ali u napadu nijesmo realizovali tri šuta. I dalje, prednost od pet golova Ruskinja.

45. minut. Rusija ponovo dolazi do osjetnije prednosti od pet golova prednost. Selektorka Crne Gore traži tajm aut. Još 15. minuta nade da možemo do polufinala, ali naše moraju biti mnogo efikasnije i agresivnije u odbrani.

42. minut – Igra se gol za gol. Crna Gora se potpuno vratila u meč, proradila je i golmanka Marina Rajčić koja je odbranila zicer.

40. minut. Naše Lavice nikako ne uspijevaju da spuste prednost. Rusija vodi sa dva gola prednosti, ali ima još dosta da se igra.

31. minut. Meč je nastavljen, Crna Gora ima prvi napad.

POLUVRIJEME 

Nakon 30. minuta igre, naša reprezentacija uspjela je da smanji prednost Ruskinja na dva gola. Crna Gora je meč počela katastrofalno jer smo u 16. minutu gubile sa sedam golova razlike. U drugom dijelu poluvremena, naše su konačno konsolidovale odbranu, a i proroadio je napad. Pred sam kraj poluvremena, Crna Gora je iskoristila više puta igrača manje i svela razliku na podnošljiva dva gola. Kod lavica najbolje su bile Radičević sa šest golova i Jauković sa pet. Kod Ruskinja izdvaja je Vjakareva i golmanska Sedojkina.

25. minut Rusija opet ima pet golova prednosti, a čak su postigle 17 golova. Jauković i Radičević su bolje od ostalih.

20. minut – Iako se odbrana Crne Gore malo konsolidovala nakon lošeg starta, problem ostaje pozicija golmanke, jer naše nemaju nijednu odbranu.

19. minut Vjakireva je nezadrživa, pet golova iz pet šuteva. Kod Crne Gore, najbolja je Jovanka Radičević sa četiri gola.

15. minut Ruskinje na polovini prvog poluvremena potpuno dominiraju. Crna Gora loša u odbrani i u napadu. Rezultat 5-11

11. minut – Rusija i dalje ima veliku prednost od četiri gola. Naše teško brane napade Rusije. Konačno počeli golovi iz igre, ali naše golmanke za sada bez odbrana.

8. minut – Crnoj Gori baš nikako da krene. Rusija već napravila plus šest golova razlike. Naše Lavice tek u 8 minutu postižu gol iz igre.

4. minut – Vrlo loš početak utakmice za naše Lavice. Rusija vodi 4-0. Crna Gora je imala dva šuta na gol i oba je promašila Majda Mehmedović. Selektorka Bojana Popović tražila tajm aut.

  1. minut – Počela je utakmica, Rusija ima prvi napad

”Lavice” u ”Jojogi nacionalnoj gimnaziji” igraju četvrtfinalni okršaj protiv rukometašica Rusije i vjeruju u uspjeh i plasman u polufinale.

Pred prvi međusobni susret, izabranice Bojane Popović ulaze iz grupe A kao trećeplasirane s dvije pobjede i tri poraza, dok Ruskinje iz grupe B ulaze kao drugoplasirane s tri pobjede, remijem i porazom.

Crna Gora je na svom putu do četvrtfinala startovala pobjedom protiv Angole 33:22, zatim iznenađujuće izgubila od Japana 29:26. Uslijedio je i poraz od favorizovane Norveške 23:35, pa ključna pobjeda protiv Južne Koreje 28:26 i na kraju poraz od Holanđanki 30:29 gdje su praktično od minus devet bile blizu remija.

S druge strane, Ruskinje su startovale remijem protiv Brazila 24:24, zatim ubjedljivo izgubile od Švedske 36:24, da bi potom vezale tri pobjede protiv Mađarske 31:38, Francuske 28:27 i Španije 31:34.

Glavni arbitri četvrtfinalnog okršaja su Mirza Kurtagić i Matias Vetervik iz Švedske.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve