Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Kvalifikacije za OI: Čudesne lavice vode Crnu Goru u Tokio

Lavice su sa stilom izborile plasman u Tokio, novim sjajnim izdanjem na predolimpijskom turniru u Podgorici u kom su protiv Rumunije izgubile 28:25, ali nijesmo ugrozile plasman u Tokio praktično nijednom

Naše najbolje rukometašice treći put zaredom igraće na Olimpijskim igrama.

”Lavice” su sa stilom izborile plasman u Tokio, novim sjajnim izdanjem na predolimpijskom turniru u Podgorici u kom su protiv Rumunije izgubile 28:25, ali nijesmo ugrozile plasman u Tokio praktično nijednom!

Rumunke su bile odličan rival u većem dijelu meča, međutim sjajne Ljubica Nenezić na golu i Đurđina Jauković u napadu bile su previše.

Nakon igre gol za gol presudno je praktično bilo kada je Ljubica Nenezić začarala mrežu sredinom nastavka i učinila da Rumunke ne realizuju četiri sedmerca zaredom uključujući i šut Neagu za 20:17.

Na takve odbrane Nenezić nadovezala se Đina Jauković koja je vezala tri pogotka i od 20:21 stigli smo do 23:21 i tu odbili posljednji napad Rumunije kojoj je trebalo da slavi sa pet golova razlike.

Imali smo i dva gola razlike u finišu, a na kraju je motivisana Neagu povukla svoju ekipu da dođe do preokreta, ali to je bilo nedovoljno!

Crna Gora – Rumunija 25:28 (15:15, 10:13)

Tok meča:

60’ – I to je to. Rumunke su uspjele povezati još dva pogotka za 25:28, ali naše rukometašice će ići na Olimpijske igre zajedno s Norveškom.

58’ – Neagu je stigla do 11 golova, Rumunija ide ka pobjedi koju ćemo mi slaviti! možemo izgubiti sada i pet razlike, ali opet smo u Tokiju! 25:26.

55’ – Neagu s dva uzastopna pogotka vraća egal 24:24, potrebno je još pet uzastopnih golova Rumunkama u zadnje pet minuta.

50’ – Đina šou. Jauković je postigla devet pogodaka za 23:21. Imamo sedam golova fore.

47’ – Sedam golova Đurđine Jauković! Drži nas u potpunom egalu i postavila je kurs ka Tokiju! 21:21.

45’ – Vodi Rumunija 19:20. Još 15 minuta, naše su blizu, ali Rumunija prijeti! Moramo biti oprezni, međutim tu smo!

43’ – ČUDESNA LJUBICA NENEZIĆ. Pa kako brani ova djevojka. Četiri sedmerca zaredom Rumunke nijesu iskoristile. I dalje je potpuni egal 19:19

41’ – Pintea je dobila crveni karton nakon duela sa Grbić. Važan momenat jer je Pintea radila veliki posao u napadu za Rumunke.

40’ – Imala je Neagu sedmerac za tri razlike, ali sjajna Ljubica Nenezić brani. Onda Itana Grbić daje važan gol, nijesmo dozvolili Rumunkama da se odlijepe. 18:19.

35’ – Opet smo počeli poluvrijeme isključenjem i to drugim za Nikolinu Vukčević. Rumunija to koristi i ide na plus dva. 16:18.

31’ – Nastavlja se okršaj u kompleksu ”Verde”. ”Lavice” imaju rezultat koji ih vodi u Tokio!!!

Egal na kraju prvog djela igre 15:15. ”Lavice” su na pauzu mogle ući s golom prednosti nakon pogotka Eme Ramusović 20 sekundi prije kraja, ali Buseči je uzvratila u narednom napadu. Kod Crne Gore Đina Jauković najefikasnija sa četiri gola, na drugoj strani po četiri gola Neagu i Pintee.

27’ – Preokret ”lavica” 14:13 nakon serije golova Radičević, Mehmedović i Jauković.

25’ – Matea Pletikosić je dobila direktan crveni karton zbog udarca u lice. Imamo i dvije igračice manje pošto je isključena i Đurđina Jauković, koja ima dva isključenja već. 11:13.

20’ – Potpuni egal dosada. Dva odlična gola Đurđine Jauković, vratila se i Klikovac i odmah pogodila. Dobra je i na golu Ljubica Nenezić. 9:9.

15’ – Gol za gol igra se u ovim momentima. U napadu smo lijepo podijelili golove pa su se upisale i Jovanka i Majda i Đina, ali i Džaferović koja igra desnog beka nakon što se povrijedila Andrea Klikovac. 6:7.

10’ – Imale su Rumunke tri šuta za plus tri, ali sjajna Ljubica Nenezić. Itana Grbić je dala dosada dva gola, a u ovim momentima smo sa dvije rukometašice više. 4:5.

5’ – Rumunija je bolje otvorila meč i ima dva gola prednosti i igrača više trenutno 2:4.

1’ – Počinje okršaj za olimpijsku vizu!!!

Crnogorke su sjajno počele turnir pobjedom protiv Norveške.

Ipak sada to treba potvrditi u meču sa Rumunijom, a izabranicama Kima Rasmusena i poraz do četiri razlike garantuje put u Tokio.

”Lavice” su međutim uvjerene da će pobjedom proslaviti prolaz.

Zanimljivo da ukoliko Rumunija pobijedi 29:24 putnike na OI odlučivao bi žrijeb pošto bi sve selekcije imale identičan broj bodova i gol razliku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve