Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

EP za rukometašice: Lavice ispustile šansu i pretrpjele minimalan poraz od Francuske

Našu selekciju sa klupe je prvi put predvodio danski stručnjak Kim Rasmusen, ali nije uspio da ostvari povoljan rezultat protiv aktuelnog šampiona Evrope

Rukometašice Crne Gore poražene su od Francuske 24:23 u prvom kolu Evropskog šampionata u Danskoj.

Rukometašice CG i Grancuske, Foto: Twitter

Našu selekciju sa klupe je prvi put predvodio danski stručnjak Kim Rasmusen, ali nije uspio da ostvari povoljan rezultat protiv aktuelnog šampiona Evrope.

Velika borba vođena je u Herningu od samog starta. Imala je Crna Gora konstantno prenost od jednog ili dva gola razlike, a onda je sredinom prvog dijela došla i do plus pet – 9:4.

Ipak, tada se Francuska probudila, zaigrala mnogo bolje i istopila našu prednost došavši do poravnanja 11:11. Naša selekcija uspjela je da do velikog odmora postigne gol i na poluvvremenu vodi 12:11.

Dobro su “Lavice” započele drugo poluvrijeme, pa smo nakon par minuta igre otišli na plus tri. Opet su se Francuskinje trgle nakon tog zaostaka i stigle do poravnanja 17:17.

Igralo se gol za gol u narednih par minuta, a onda su Francuskinje na osam minuta prije kraja prvi put povele, 21:20.

Tada je Francuska pokazala zašto je bila favorit na ovom meču jer je ubrzo uspostavila dominaciju nakon vođstva i na kraju došla do pobjede.

Francuska – Crna Gora 23:22 (11:12, 12:10)

Tok meča:

60’ – Despotović smanjuje na 23:22 nakon kontranapada, ali lavice nijesu mogle da ukradu loptu Fracuskinjama i pretrpjele su poraz.

58’ – Crna Gora gubi 23:21 pred sam finiš meča. Srećom Zadi nije iskoristila sedmerac.

54’ – Promašuje sedmerac Radičević, na drugoj strani precizna Zadi. Francuska ima plus dva.

52’ – Preokret, Francuska prvi put u prednost u večerašnjem duelu, 21:20. Crna Gora ima i jednu isključenu igračicu.

50’ – Održavaju crnogorske rukometašice pozitivan rezultat. Uoči posljednjih deset minuta, “lavice” vode 20:19.

45’ – Stiže doprinos i golmanke Marte Batinović, važna intervencija pri viđstvu “lavica” 18:17. Prethodno smo vidjeli projektil Đine Jaunković.

40’ – Stigla je naša reprezentacija do +3 (16:13), ali Francuskinje brzo hvataju priključak i prilaze na 17:16 nakon gola Flipe.

35’ – Jovanka Radičević, pa Majda Mehmedović. Nakon što je Francuska izjednačila, “lavice” su preko iskusnih krila povele 14:12.

31’ – Nastavlja se meč!!!

Poluvrijeme – Crna Gora ide na pauzu sa golom viška. Francuska je maločas došla do izjednačenja, da bi Jelena Despotović efektnim pogotkom postavila krajnjih 12:11. Sve u svemu, odlično izdanje “lavica” koje su sredinom poluvremena imale nestvarnih plus pet. Jovanka Radičević je naša najefikasnija igračica sa tri gola

25’ – Topi se prednost našeg nacionalnog tima, Crna Gora je u prethodnom intervalu imala dva isključenja i Francuskinje su to materijalizovale i smanjile na 10:8.

20’ – Ubjedljiva prednost Crne Gore. Rezultat je 9:4, “lavice” djeluju izuzetno motivisano i otresito, a mogu da se pohvale i sjajnim procentom realizovanih udaraca.

15’ – Obećavajuća igra “lavica” u dosadašnjem toku meča. Izabranice Kima Rasmusena na polovini prvog dijela susreta vode 5:4. Bitno je razigrati sve igračice, francusku mrežu zatresle su Jelena Despotović i Ema Ramusović.

10’ – Neriješeno je u Herningu. Francuskinje su sa dva gola kaznile isključenje Itane Grbić, nakon čega se upisala i Majda Mehmedović. Na drugoj strani Niakate pogađa za 3:3.

5’ – Odličan početak Crne Gore i vođstvo od 2:0. Odbrana zategnuta na startu utakmice, u napadu realizacije Đine Jauković i Jovanke Radičević koja je bila precizna sa 7 metara.

1’ – Počeo je meč u Jiske Bank Boksenu!!!.

U grupi A pored večerašnjih rivala su takođe domaćin Danska i Slovenija koji svoj prvi meč igraju od 20:30.

Crna Gora je 2012 osvojila zlatnu medalju na evropskoj smotri 2012 godine u Srbiji savladavši Norvešku u finalu 34:31 i to je ujedno bila jedina medalja za naš nacionalni tim, dok je Francuska pored pomenutog zlata iz 2018. godine imala i tri bronze.

Ovo će biti čak osmi duel Crne Gore i Francuske na velikim takmičenjima, a naš tim je dobio samo jedan, doduše najvažniji meč – u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Londonu, golom Katarine Bulatović iz sedmerca na isteku vremena za 23:22.

U grupi Crne Gore su i domaćin Danska i Slovenija, sa kojima “lavice” igraju u nedjelju, odnosno u utorak.

Tri reprezentacije plasiraće se u drugu fazu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve