Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

LŠ: PSŽ siguran protiv Lajpciga, čeka se Bajern ili Lion u finalu

Parižani su do prvog finala elitnog takmičenja stigli lakom pobjedom protiv Lajpciga 3:0

Fudbaleri Pari sen Žermena prvi su finalisti Lige šampiona.

Markinjos, Foto: AFP

Parižani su do prvog finala elitnog takmičenja stigli lakom pobjedom protiv Lajpciga 3:0.

PSŽ je kontrolisao igru praktično svih 90 minuta, Lajpcig je imao nekoliko opasnih pokušaja, ali realno nije imao šansu u ovom meču.

Di Marija je upisao dvije asistencije i gol, dok su Markinjos i Bernat bili još strijelci.

Nejmar je dva puta pogodio stativu, upisao i sjajnu asistenciju.

PSŽ će u velikom finalu čekati pobjednika meča Bajern – Lion!

Lajpcig – PSŽ 0:3 (13’ Markinjos, 43’ Di Marija, 56’ Bernat)

Tok meča:

90+3’ – To je to. PSŽ se pokazao kao kvalitetniji rival od Lajpciga i zasluženo prošao u finale gdje će čekati boljeg iz sjutrašnjeg meča Bajern Minhen – Lion.

87’ – Dvostruka izmjena za PSŽ. Kilijan Mbape i Anhel Di Marija će odmoriti, a mijenjaju ih Maksim Kupo-Moting i Pablo Sarabija.

83’ – Izmjene na obje strane. Najdželsman za posljednju izmjenu ubacuje Vili Orbana umjesto Lukasa Klostermana, dok Tuhel mijenja Leandra Paredeša i Andera Hereru za Julijana Drakslera i Marka Veratija.

79’ – Javne opomene za Lajpcig. Kažnjen je Marsel Halštenberg zbog prekršaja, kao i Jusuf Poulsen zbog prigovora sudiji.

72’ – Dobra šansa za PSŽ. Kilijan Mbape se dobro kretao u šesnaestercu, ali mu je Gulaši odbranio šut.

64’ – Nova dvostruka izmjena Lajpciga. Konrad Lajmer i Kevin Kempl izlaze, a mijenjaju ih Marsel Halštenberg i Tajler Adams.

61’ – Prvi karton i za Lajpcig. Kažnjen je Konrad Lajmer zbog zakašnjelog starta.

56’ – Novi gol PSŽ-a. Di Marija je poslao sjajan centaršut unutar šesnaesterca koji je uhvatio Huan Bernat i pucao glavom u desnu stranu. Gulaši je uspio zakačiti loptu ali nedovoljno da se spriječi pogodak. 3:0.

46’ – Nastavlja se meč i Lajpcig je izvršio dvostruku izmjenu. Dani Olmo i Kristofer Enkunku izlaze, a mijenjaju ih Patrik Šik i Emil Forsberg.

Poluvrijeme. PSŽ je bio konkretniji i zasluženo stekao prednost. Jedinu pravu šansu je Lajpcig propustio preko Poulsena, ali takođe PSŽ je propustio tri fenomenalne šanse preko Nejmara.

45+3’ – Prvi žuti karton za PSŽ. Dobio ga je Presnel Kimpembe.

44’ – Kakva šansa za PSŽ! Nejmar (PSG) je u šesnaestercu pucao volej iz prve, ali mu je lopta prošla par centimetara pokraj desne stative.

43’ – Novi pogodak PSŽ-a.  Nejmar je namjestio loptu koju Anhel Di Marija izbliza šalje u donji desni ugao ostavivši Gulašija bespomoćnog.

35’ – Sjajna šansa za PSŽ. Nejmar je odlično izveo slobodnjak i pucao u desni ugao, ali mu se stativa opet ispriječila do cilja.

25’ – Velika šansa za Lajpcig. Konrad Lajmer je gurnuo odličnu loptu koju je uhvatio Jusuf Poulsen i unutar šestnaesterca opalio, ali je za dlaku otišla pokraj desne stative.

13’ – Gol za PSŽ. Di Marija je sjajno poslao loptu unutar šesnaesterca iz slobodnjaka i pronašao Markinjosa koji je s neposredne blizine pucao glavom u desni ugao i savladao nemoćnog Gulašija. 0:1.

8’ – Pometnja pred golom Lajpciga. Mbape je postigao gol, ali je poništen jer je Nejmar rukom odbio ispucavanje Gulašija.

6’ – Ogromna šansa za PSŽ. Kilijan Mbape je sjajno dodao loptu Nejmaru unutar šesnaesterca koji je oštro pucao, ali mu je lopta samo pogodila desnu stativu.

1’ – Počinje polufinalni okršaj na Lužu!!!

“Bikovi” su po prvi put u istoriji kluba prošli grupnu fazu najelitnijeg evropskog takmičenja i otišli čak dva koraka dalje savladavši Totenhem u osmini finala ukupnim rezultatom 4:0 i Atletiko Madrid u četvrtfinalu 2:1, dok su “prinčevi” prekinuli prokletstvo četvrtfinala savladavši Atalantu 2:1.

Menadžer Lajpciga Julijan Najdželsman kao i u četvrtfinalnom meču neće računati na Hartmana i Konatea zbog povreda, dok strateg PSŽ-a Tomas Tuhel u svom timu neće imati golmana Kejlora Navasa koji se povrijedio u četvrtfinalnom meču.

Postave:

Lajpcig: Gulaši – Upamekano, Mukiele, Klosterman – Sabicer, Kempl, Anhelinjo, Lajmer – Enkunku, Olmo – Poulsen

PSŽ: Riko – Silva, Kimpembe, Kehrer, Bernat – Markinjos, Paredeš, Herera – Mbape, Nejmar, Di Marija

Foto: Printscreen/Rezultati.com

Glavni arbitar meča na Lužu je Holanđanin Bjorn Kupers.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve