Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

LŠ: Siti iskoristio košmarno veče Varana, Lion izbacio Juve

“Građani” su plasman među osam najboljih izborili duplom pobjedom na Real Madridom, dok je Lion priredio iznenađenje izbacivši u dvomeču ekipu Juventusa

Fudbaleri Mančester Sitija i Liona izborili su kartu za put u Lisabon, gdje će se sredinom ovog mjeseca sastati na završnom turniru Lige šampiona u okviru četvrtfinalne faze.

Sterling, Foto: AFP

“Građani” su plasman među osam najboljih izborili duplom pobjedom na Real Madridom, dok je Lion priredio iznenađenje izbacivši u dvomeču ekipu Juventusa.

Siti je na večeras na Etihadu kažnjavao nevjerovatne greške štopera kraljevskog kluba Varana i na kraju slavio identičnim rezultatom kao i u Madridu – 2:1.

Mančester je u revanšu trijumfovao golovima Sterlinga i Žezusa, a kod oba pogotka neobjašnjivo je reagovao pomenuti Varan.

Jedini gol za Real djelo je Benzeme.

Juventus je u Tornu pobijedio Lion sa 2:1, ali francuski tim prolazi u četvrtfinale zahvaljujući trijumfu u prvom susretu 1:0.

Lion je u revanšu poveo golom Depaja sa bijele tačke, da bi Juve okrenuo rezultat zahvaljujući dvostrukom strijelcu Ronaldu.

Mančester Siti i Lion kompletirali su treći četvrtfinalni par, a posljednji će biti poznat sjutra.

Sastaju se Bajern Minhen – Čelsi i Barselona – Napoli.

Juventus – Lion 2:1 (44’ 60’  Ronaldo – 11’ Depaj) {1:2}

Mančester Siti – Real Madrid 2:1 (9’ 69’ Sterling – 29’ Benzema) {4:2}

Tok mečeva:

90+7’ – Završen je meč i u Torinu. Juventus je ostvario pirovu pobjedu, ali Lion se plasirao u četvrtfinale gdje će igrati protiv Mančester Sitija.

90+5’ –  Kraj meča na Etihadu i Mančester Siti se plasirao u četvrtfinale.

90+1’ – Dvostruka izmjena za Lion. Duboa i Aoar izlaze, a umjesto njih ulaze Keni Tete i Tijago Mendes

89’ – Siti pravi izmjenu. Rodri izlazi iz igre, a mijenja ga Nikolas Otamendi.

86’ – Nova šansa za Siti. David Silva je pucao iz slobodnog udarca na rubu šesnaesterca. Kurtoa je imao sreće, jer je lopta prošla malo iznad prečke.

84’ – Problemi za Sarija jer Dibala tek što je ušao mora izaći zbog povrede koja je ozbiljnije priroda i mijenja ga Marko Olivijeri.

83’ – Trostruka izmjena za Real. Lukas, Federiko Valverde i Luka Jović mijenjaju Danijela Karvahala, Luku Modrića i Edena Azara.

81’ – Žuti karton za Real. Zaradio ga je Luka Modrić i Siti pravi izmjenu gdje David Silva mijenja Sterlinga.

79’ – Lion traži penal ali nakon konsultacije VAR-a ga ne dobijaju i Maksvel dobija žuti karton zbog prigovora.

76’ – Novi žiti karton za Lion. Dobio ga je Entoni Lopes.

70’ – Kakva je ovo šansa bila za Real! Luka Modrić  je u šesnaestercu pratio centaršut i pucao, ali je obrambeni klizećim startom blokirao šut.

70’ Dvostruka izmjena i za Juventus. Danilo mijenja Huan Kvadrada, a Paulo Dibala ipak igra i mijenja Federika Bernadeskija.

69’ – Novi gol za Siti. Varan je opet bio tragičar za Real, a njegovu grešku ponovo koristi Sterling za novo vođstvo.

67’ – Nove dvije izmjene za Lion. Karl Toko Ekambi i Memfis depaj izlaze, a mijenjaju ih Džer- Rejn Adelajde i Musa Dembele.

61’ Prve izmjene i za Juventus i Lion. Aron Remzi mijenja Miralema Pjanića za Juve, a Hoakim Andersen Džejsona Denajera za Lion.

60’ – Kakva golčina za Juventus. Ronaldo je demonstrirao kakav je majstor opalivši loptu izvan šesnaesterca u desne rašlje. Lopta se od stative odbila u gol, a Lopes je bio nemoćan.

58’ – Nova šansa za Siti. Kevin De Brujne je pucao iz blizine nakon centaršuta. Međutim, jedan od obrambenih igrača mu je blokirao šut.

54’ – Nastavlja se presing Sitija. Gundogan je uputio sjajnu loptu prema Sterlingu, ali je Kurtoa bio oprezan i presjekao pas.

47’ – Novi opasan pokušaj za Siti. Tibo Kurtoa je morao reagovati da spriječi pokušaj Sterlinga. On je oslobodio prostor nakon primanja lopte i uputio je udarac u lijevu stativu, ali nije uspio svladati golmana.

46’ – Počelo je drugo poluvrijeme.

Poluvrijeme: Real je u pravom momentu uhvatio priključak na Etihadu. Juventus i dalje daleko od četvrtfinala.

43’ – GOOOL! Novi penal u Torinu, sada za Juventus. Depaja je lopta pogodila u ruku nakon udarca Miralema Pjanića. Odgovornost je preuzeo Kristijano Ronaldo i izjednačio na 1:1.

40’ – Dobar pokušaj Juventusa. Ronaldo je izveo slobodan udarac s ruba šesnaesterca, ali se Entoni Lopes bacio i obranio mu šut. Lopta je išla u lijevu stranu gola.

39’ – Novi karton za Lion. Dobio ga je Leo Duboa.

31’ – Žuti karton za Juventus koji je zaradio Huan Kvadrado.

29’ – Real poravnava rezultat.  Karim Benzema je pratio sjajan centaršut Rodriga i savršeno glavom pogodio pored desne stative. Ederson ovdje nije imao šanse.

25’ – Sporna situacija.  Kristijano Ronaldo je pao nakon duela u šesnaestercu, ali je Zvajer samo odmahnuo na prigovore igrača.

21’ – Sjajan pokušaj Reala. Karim Benzema je primio sjajan pas na rubu šesnaesterca i opalio iz sve snage po golu. Lopta je išla u desnu stranu gola, ali je Ederson to pročitao i odbranio sjajnom paradom.

19’ – Opasan pokušaj Juventusa. Federiko Bernardeski je okušao sreću šutem unutar šesnaesterca, ali je izblokiran.

19’ – Nova akcija Sterlinga. On je napravio slalom kroz protivničku obranu, ali je jedan od braniča uspio odnijeti loptu.

19’ – Prvi žuti karton za Lion i zaradio ga je Depaj zbog ružnog starta.

15’ – Nova prilika za “građane”. Rahim Sterling se našao sam u obećavajućoj situaciji i pucao s ruba šesnaesterca, ali je lopta otišla malo iznad prečke.

12’ – Velika šansa za Siti. Ilkaj Gundogan je pucao s ruba šesnaesterca nakon odbijanca. Međutim, lopta nije prošla kroz šumu odbrambenih igrača.

11’ – Gol za Lion. Rodrigo Bentakur je napravio nesrećan faul u svom kaznenom prostoru i skrivio penal koji je hladnokrvno realizovao Memfis Depaj.

9’ – Gol za Mančester Siti. Varan je napravio katastrofalnu grešku koju je iskoristio Rahim Sterling i savladao nemoćnog Kurtou.

1’ – Počinju okršaji u Torinu i Mančesteru!!!

Izabranici Maurisija Sarija će imati poteškoće pred revanš u Torinu budući da im neće igrati Paulo Dibala zbog povrede, kao i Kosta, De Siljo i Kedira, dok  Rudi Garsija neće računati samo na Jusufa Konea koji je takođe povrijeđen.

S druge strane, Pep Gvardiola za meč na Etihadu neće računati na povrijeđenog Serhia Aguera i Benjamina Mendija zbog kartona, dok Zinedin Zidan u svom timu neće imati Serhia Ramosa zbog crvenog kartona, Marijana Dijaza koji je u samoizolaciji i Gereta Bejla koji tražio da propusti meč.

Postave:

Juventus: Šćešni – Bonući, De Liht, Aleks Sandro, Kuadrado – Pjanić, Rabio, Bentakur – Iguain, Ronaldo, Bernadeski

Lion: Lopes – Marselo, Markal, Denajer – Bruno, Auar, Kakueret, Korne, Dubio – Depaj, Ekambi

Foto: Printscreen/Rezultati.com

Mančester Siti: Ederson – Laport, Fernandinjo, Kanselo, Voker – Rodri, Gundogan, De Brujne – Gabrijel Žezus, Sterling, Foden

Real Madrid: Kurtoa – Varan, Militao, Mendi, Karvahal – Kazemiro, Modrić, Kros – Benzema, Azar, Rodrigo

Foto: Printscreen/Rezultati.com

Glavni arbitar meča na Alijans stadionu je Njemac Feliks Zvajer, dok je na Etihadu takođe Njemac Feliks Brih.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve