Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora poražena od Jermenije

Jermenija je u prvih 45 minuta bila opasnija i konkretnija što je rezultiralo i pogotkom u 19. minuta

Fudbaleri Crne Gore poraženi su u prijateljskom meču od Jermenije u Jerevanu sa 1:0, a izabranici Miodraga Radulovića imaju za čim da žale, jer su gol primili poslije kiksa Rista Radunovića, a zatim po tri kolosalne prilike nijesu iskoristili Uroš Đurđević i Milutin Osmajić.

U odsustvu šest igrača iz startne postave – Jovetića, Savića, Mugoše, Vešovića, Šćekića, Hakšabanovića, selektor Miodrag Radulović je na megdan Jermeniji poslao sljedećih 11 momaka: Mijatović, Tomašević, Vujačić, Šipčić, Marušić, Marko Vukčević, Nikola Vukčević, Radunović, Janković, Osmajić, Đurđević.

Jermenija je bila agresivnija i ofanzivnija, a Crna Gora je strpljivo čekala priliku da iskoristi višak slobodnog prostora na polovini rivala. Međutim, u 19.  minutu, uslijedila je greška Rista Radunovića, lopta je stigla do Vahana Bičakčjana, koji je rezantnim udarcem sa distance, natjerao na kapitulaciju Milana Mijatovića.

Izabranici Miodraga Radulovića nastojali su do kraja prvog poluvremena da stignu do izjednačenja, ali je izuzetno čvrsta odbrana Jermena, uspješno odbijala sve pokušaje Crne Gore.

U nastavku, Crna Gora je u prvih dvadesetak minuta, bila daleko bolji rival. Dvije dobre prilike je imao Uroš Đurđević ali nije uspio da zatrese mrežu rivala. Jermenija je uspjela da uspostavi ravnotežu, uslijedila je jedna dobra prilika za domaćina, dobro je intervenisao mladi golman Lazar Carević, a nedugo zatim Milutin Osmajić je mogao da donese izjednačenje, ali se spetljao u izglednoj poziciji.

Desetak minuta pre kraja, Crna Gora je ostala sa igračem više na terenu, jer je Marčijan zbog drugog žutog kartona morao da napusti teren.

U samoj završnici meča, pravi zicer je imao Milutin Osmajić ali nije uspio da zatrese mrežu u situaciji kada se našao jedan na jedan sa golmanom Jermenije. Nije uspio ni Uroš Đurđević iz sjajne pozicije. Na kraju, Jermenija – Crna Gora 1:0.

Crna Gora već 28. marta ima novu provjeru. U Podgoricu stiže selekcije Grčke, a pomenuti duel će biti posljednja provjera pred takmičenje u B diviziji Lige nacija, odnosno duele sa reprezentacijama Bosne i Hercegovine, Finske i Rumunije.

Tekstualni prenos mogli ste da pratite na portalu AKTUELNO.

Jermenija – Crna Gora 1:0
Bichakhchyan 19.minut,

Tok meča:

94. minut – Šut Đurđevića brani odlični golman Jermenije.

90. minut – Sudijski dodatak pet minuta

88. minut – Velika šansa za Osmajića, ali volej udarac sa desetak metara, odlazi pored desne stative.

85. minut – Velika šansa za Crnu Goru, ali Đuranović je neprecizan.

82. minut – Crveni karton za fudbalera Jermenije Mkrtchyana. Finiš meča Sokolovi s igračem više.

77.minut – Vujačić izlazi iz igre, šansu dobija mladi Ivanović.

74. minut – Prilika za Jermeniju, ali siguran je Carević.

70. minut – Strijelac gola za Jermeniju Vahan Bichakhchyan izašao, a umjesto njega na terenu je Artur Serobyan-

66. minut – Uroš Đurđević imao je priliku za gol, ali se sapleo u trenutku kada je trebalo da šutira. Naši sada sve češće pred golom Jermenije.

64. minut – Selektor Radulović pravi novu izmjenu, na terenu je debitant Novica Eraković ušao umjesto Marka Jankovića.

60. minut – Sat igre je prošlo, Crna Gora malo bolja nego u prvih 45. minuta. Selektor Jermenije napravio dvije izmjene Erika Vardanyana zamijenio je Gevorg Ghazaryan, dok je
umjesto Khorena Bayramyana na terenu Artem Avanesyan.

53. minut – Crna Gora je počela drugo poluvrijeme sa više napadačkom igrom, ali još bez velikih šansi. Jermenija pokušava preko kontranapada da dođe do gola.

46. minut – Velika šansa za Jermeniju, velika greška Carevića, lopta je došla do Spertsiana, ali se naš golman iskupio odbranom.

46. minut – Izmjene u reprezentaciji Crne Gore. Carević umjesto Mijatovića, Đuranović je zamijenio Marušića, dok je Raičković na terenu na poziciji Nikole Vukčevića.

Počelo je drugo poluvrijeme.

POLUVRIJEME – Kraj prvog poluvrmena. Jermenija je u prvih 45 minuta bila opasnija i konkretnija što je rezultiralo i pogotkom u 19. minuta. Crna Gora prilično blijeda i bezidejna. Za 45 minuta naši imali samo jedan šut u okvir gola. Pogledajte statistiku.

 

42. minut – Opet prijeti Vardijan sa distance, Mijatović siguran.

38. minut – Crna Gora u posljednjih pet minuta agilnija. Marko Vukčević šutirao je glavom na gol Jermenije, ali udarac nije bio toliko opasan.

36. minut – Radunović je naletio na jednu odbijenu loptu i šutirao sa 25 metara preko gola.

30. minut – Jermenija nakon pola sata igre, mnogo konkretnija i opasnija.

24. minut – Vardijan je šuitrao sa ivice kaznenog prostora visoko preko gola.

19. minut – GOL!!! Jermenija vodi 1-0. Strijelac je Bichakhchyan. Naš odbrambeni fudbaler Risto Radunović je izgubio loptu na nekih 30 metara od gola, a jermenski napadač je efektnim šutom sa 17 metara savladao nemoćnog Mijatovića.

18. minut – Prvi šut u okvir gola Sokolova. Probao je Osmajić sa nekih 13 metara, ali je golman domaćih lako odbranio.

15. minut – Utakmica polako dobija dinamiku, ali tu su i tenzije. Žuti karton dobio je jermenski fudbaler Mkrtchyan, zbog starta na Osmajića.

11. minut – Neoprezan je bio Nikola Vukčević kada je faulirao veznjaka Jermenije, zbog čega je dobio žuti karton.

10. minut – Bez prilika za šut nakon deset minuta igre.

8. minut – Prvi organizovaniji napad naše selekcije, ali centaršut Vukčevića lako je neutralisala odbrana Jermenije.

5.minut – Prvi šut u okvir gola. Probao je Vahan Bichakhchyan, ali je udarac bio suviše slab, pa je naš golman Mijatović lako uhvatio šut.

  1. minut – Počela je utakmica.

U toku je intoniranje himni.

 

Sastavi ekipa:

Jermenija: David Yurchenko, Kamo Hovhannisyan, Andre Calisir, Varazdat Haroyan, Arman Hovhannisyan, Tigran Barseghyan, Solomon Udo, Eduard Spertsyan, Khoren Bayramyan Vahan Bichakhchyan i Erik Vardanyan

Crna Gora: Milan Mijatović, Igor Vujačić, Nikola Šipčić, Marko Vukčević, Žarko Tomašević, Risto Radunović, Nikola Vukčević, Marko Janković, Milutin Osmajić, Uroš Đurđević, Adam Marušić.

Prvi meč u 2022. godini “sokoli” dočekuju bez šestorice važnih igrača (Jovetić, Savić, Vešović, Šćekić, Mugoša i Hakšabanović), a priliku da debituje čekaju Đuranović, Šipčić, Eraković, Drešković i golman Carević.

Sokole ne vežu lijepe uspomene za prethodno gostovanje u prijestonici Jermenije. Naš nacionalni tim je u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji 2018. godine izgubio od Jermena 3:2, iako je na poluvremenu CG vodila sa 2:0.

Crnogorsku selekciju inače u ponedjeljak očekuje i duel sa Grčkom u Podgorici.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve