Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

LŠ: Liverpul siguran protiv Intera, neriješeno u Austriji

Redsi su večeras u Milanu savladali Inter 2:0, pa imaju ogromne šanse da se plasiraju u četvrtfinale. U drugom večerašnjem meču, Salcburg i Bajern su u Austriji igrali neriješeno - 1:1.

Mane i Džeko, Foto: Reuters

Fudbaleri Liverpula mirno čekaju revanš osmine finala Lige šampiona.

”Redsi” su večeras u Milanu savladali Inter 2:0, pa imaju ogromne šanse da se plasiraju u četvrtfinale.

U drugom večerašnjem meču, Salcburg i Bajern su u Austriji igrali neriješeno – 1:1.

Liverpul je u Milanu u finišu došao do golova. U 75. minutu je pogodio Firmino nakon kornera Robertsona, da bi osam minuta kasnije konačan rezultat postavio Salah mada se pri šutu Egipćanina lopta od Bastonija odbila u mrežu.

Prije prvog gola Liverpula, Inter je bio mnogo bolji rival, u prvom poluvremenu je Čalhanoglu pogodio prečku, kasnije su pokušali Džeko i Perišić, ali mreža engleskog tima nije se zatresla.

Nakon primljenog prvog pogotka domaćin je fizički pao, što je Liverpul iskoristio, postigao drugi gol, pa mirno čeka revanš na ”Enfildu”.

Čini se da su ”redsi” su bolje zaigrali nakon ulaska u igru Firmina i Dijasa. Firminov gol je došao nakon prvog udarca u okvir gola Liverpula na meču.

Kada je riječ o meču u Austriji, Salcburg je poveo u 21. minutu, a strijelac je bio Adamu, koji je desetak minuta ranije ušao u igru umjesto povrijeđenog Okafora.

Šampion Austrije se branio u drugom poluvremenu, bio nadomak senzacionalne pobjede, ali je Bajern u 90. minutu postigao pogodak. Stirijelac je bio Koman poslije asistencije Milera.

Revanši su 8. marta.

Inter – Liverpul 0:2 (Firmino 76’, Salah 83’)

Salcburg – Bajern Minhen 1:1 (Adamu 22’ – Koman 90’)

Tok mečeva:

Kraj. Liverpul ima značajnu prednost protiv Intera pred revanš na Enfildu, dok je sve otvoreno u meču Bajerna i Salcburga na Alijans areni.

90’ – GOOOLLL!!! Bajern je izjednačio minutu protiv Salcburga 1:1. Mrežu austrijskog šampiona pogodio je Koman nakon asistencije Milera.

83’ – GOOOLLL!!! Liverpul vodi 2:0 protiv Intera, pogotkom Salaha. Gužva u šesnaestercu, nakon centaršuta Trenta dobro je skočio Van Dajk, lopta došla do Salaha, Egipćanin šutirao, a lopta na putu do mreže zakačila Bastonija.

76’ – GOOOLLL!!! Liverpul je poveo protiv Intera, strijelac Roberto Firmino. Robertson je izveo korner, a Firmino glavom savladao Handanovića. Kasnio je Bastoni. Inter je igrao dobro u drugom dijelu, bio bolji, a Liverpul poveo iz prvog udarca u okvir gola na meču.

73’ – Udarac glavom Damfrisa nakon kornera Čalhanoglua, ali lopta ponovo ide pored gola.

64’ – Šansa za Bajern, Sane je sa distance uplašio golmana Kena.

63’ – Još jedna dobra akcija Intera. Pokušao je Džeko, ponovo dobra reakcija Konatea. Na drugoj strani prva šansa za Liverpul u drugom dijelu. Rezervista Dijas je kombinovao sa Trentom, ali je Škrinjar blokirao udarac Kolumbijca.

58’ – Opasni su ”neroazuri”, bolji su rival, sada je pokušao i Perišić, ali je Konate otklonio opasnost.

52’ – Odlična igra Intera u drugom poluvremenu.

46’ – Nastavljaju se mečevi, a Jirgen Klop je odlučio da uvede Firmina umjesto Žote.

Kraj prvog poluvremena. Nakon prvih 45 minuta Salcburg vodi protiv Bajerna 1:0, dok je bez golova u meču Intera protiv Liverpula. Najbolju šansu za Inter je propustio Čalhanoglu, koji je pogodio prečku, na drugoj strani je najbolju priliku imao Mane. Kada je riječ o susretu u Austriji, Salcburg vodi od 21. minuta, a strijelac je Adamu, koji je deset minuta ranije ušao u igru umjesto povrijeđenog Okafora.

28’ – Ovo je moglo biti opasno. Pokušao je Aleksander-Arnold iz slobodnog udarca sa preko 30 metara, ali lopta odlazi preko gola.

24’ –  Umalo da prvak Austrije ponovo šokira Bavarce. Aronson je ugrozio gol Bajerna, međutim istakao se Ulrih.

23’ – U Milanu je Liverpul imao šansu. Mane je pokušao atraktivno makazicama, ali je šutirao pored gola.

22’ – GOOOOOLLL!!! Salcburg vodi protiv Bajerna 1:0, strijelac Adamu, koji je u igru ušao u 10. minutu umjesto povrijeđenog Okafora. Bavarci su izgubili loptu, domaći krenuli u kontru, Eronson pravovremeno asistirao, a Adamu savladao Ulriha.

16’ – Inter je imao najbolju šansu na utakmici – nakon dodavanja Perišića, Čalhanoglu je pogodio prečku.

14’ – Prva opasnija prilika za Liverpul. Sane je sjajno reagovao na centaršut, ali njegov udarac glavom je prošao preko gola.

10’ – Šansu je imao i Bajern protiv Salcburga, ali je Gnabri bio neprecizan.

9’ – Poluprilika za Liverpul. Nezgodan udarac Alkantare sa distance, ali lopta odlazi preko gola.

8’ – Po jedna šansa za oba tima u Milanu – pokušao je Latuaro na jednoj, a Salah na drugoj strani.

1’ – Počeli su okršaji u Milanu i Salcburgu!!!

Fudbaleri Intera u Milanu dočekuju Liverpul, dok Bajern Minhen gostuje Salcburgu.

Inter prvi put poslije 10 godina igra nokaut fazu Lige šampiona. Na ”Meacu” dolazi Liverpul, koji je favorit u ovom dvomeču.

Sa druge strane Salcburg prvi put igra u nokaut fazi Lige šampiona. Austrijski šampion austsajder je protiv giganta iz Bavarske, ali se unaprijed ne predaje.

Poznati su sastavi Intera i Liverpula. U prvoj postavi “redsa” su Konate i Žota, dok su se na klupu preselili Matip i Firmino.

Trener Intera Simone Inzagi izveo je najjači sastav, dok će u Austriji Bajern igrati bez povrijeđenog golmana Nojera kojeg je zamijenio Ulrih.

Postave:

Inter: Handanović – Bastoni, De Vraj, Škrinjar – Perišić, Čalhanoglu, Brozović, Vidal, Damfriz – Džeko, Martinez

Liverpul: Alison – Robertson, Van Dajk, Konate, Aleksander-Arnold – Eliot, Fabinjo, Alkantara – Mane, Žota, Salah

Foto: Printscreen/Rezultati.com

Salcburg: Kon – Ulmer, Vober, Sole, Kristensen – Sivold, Kamara, Kapaldo – Aronson – Adejemi, Okafor

Bajern Minhen: Ulrih – Hernandez, Sule, Pavar – Koman, Toliso, Kimih, Gnabri – Sane, Miler – Levandovski

Foto: Printscreen/Rezultati.com

Glavni arbitar meča na Meaci je Poljak Simon Marčinjak, dok će pravdu u Red Bul areni dijeliti Majkl Oliver iz Engleske.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve