Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA: Budućnost demoralisana u Pioniru, nema odbrane titule (VIDEO)

Izabranici Jasmina Repeše su napravili veliki kam-bek kada su izjednačili u seriji ali to nije bilo dovoljno za odbranu titule protiv super raspoloženih Beograđana pred svojim navijačima.

Odigran je posljednji meč finalne serije ABA lige. Košarkaši Budućnosti nijesu uspjeli odbraniti titulu regionalnog takmičenja i ubjedljivo su poraženi od Crvene zvezde 97:54 u Pioniru.

Foto: KK Crvena zvezda MTS

Izabranici Jasmina Repeše su napravili veliki kam-bek kada su izjednačili u seriji ali to nije bilo dovoljno za odbranu titule protiv super raspoloženih Beograđana pred svojim navijačima.

Naime, finalni meč je propraćen skandalom domaćih navijača, gdje su Podgoričani bili prinuđeni da napuste teren. Budućnost je tražila da se djelovi tribina gdje su njihove klupe isprazne i na taj način obezbijede fer uslovi za odigravanje majstorice što su organizatori uradili i na taj način su se stekli korektiniji uslovi i meč je ipak odigran.

Od početka duela Zvezda je bila nadmoćniji rival i na kraju prvog sektora bilo je 18:13.

U nastavku je nastala prava dominacija crveno- bijelih gdje su “plavima” prepustili samo osam poena uz 29 postignutih i rezultat na poluvremenu je bio 47:21.

Već se na poluvremenu znao pobjednik ali dominacija je nastavljena i u nastavku i na kraju trećeg djela je bilo 74:37.

U posljednjoj dionici Repešini momci su davali varnice ali to je bilo malo i Zvezda je preuzela titulu regionalnog takmičenja rezultatom 97:54 i ovjerila plasman u Evroligu naredne sezone.

Kejsi Rivers je predvodio Crvenu zvezdu u majstorici s 21 poenom uz šest skokova, a dvocifren učinak su imali Davidovac s 11, kao i Simanić i Faje sa po deset poena.

Noris Kol je kod Podgoričana upisao devet poena uz tri asistencije i dva skoka.

Plejmejker Crvene zvezde Bili Beron je proglašen najkorisnijim igračem finalne serije.

Tok meča:

IV četvrtina:

Odžo otvara posljednju dionicu svojim poenima 76:37. Bel postiže poene iz skoka, a Rivers uzvraća novom trojkom 79:39. Odžo realizuje bacanja, a Vilijams uzvraća poentiranjem uz bacanje 81:42. Dobrić postiže trojku a Bitadže uzvraća s 1/2 bacanja 84:43. Popović postiže trojku i priključuje mu se Bitadže s 1/2 bacanja 84:47. Nova serija Zvezde koju prekida Nikolić trojkom za 91:50. Nova trojka Dobrića, a Bitaže uzvraća poentiranjem 94:50. I Davidovac postiže novu trojku, a Gordić uzvraća poentiranjem 97:54 i time završava finalna serija. Budućnost nije odbranila titulu i ostaje bez plasmana u Evroligu.

III četvrtina:

Šehović trojkom započinje treći period, a Faje uzvraća istom mjerom 50:24. Serija Zvezde se nastavlja, koju prekida Džekson uz bacanje za 57:27. Beron postiže trojku i Faje se priključuje bacanjima 62:27. Beron postiže novu trojku, a Nikolić prekida seriju na isti način 65:30. Vilijams upisuje prve poene, a Cirbes uzvraća s 1/2 bacanja 66:32. Mini serija Budućnosti koju prekida Odžo. Serija Zvezde se nastavlja koju prekida Gordić bacanjima 74:37 i time završava treća četvrtina.

II četvrtina:

Prve poene u nastavku postiže Čović, a Podgoričani uzvraćaju serijom 20:15. Simanić prekida seriju trojkom a Kol uzvraća istom mjerom 23:18. Nova serija Zvezde 29:18. Džekson prekida seriju poenima iz skoka a Zvezda uzvraća novom velikom serijom, koju prekida Kol bacanjem nakon tehničke greške 39:21. Velika serija Kejsi Riversa kojoj se priključuje i Odžo s 1/2 bacanja za 47:21 i time završava prvo poluvrijeme.

https://twitter.com/ABA_League/status/1120399786035822594

I četvrtina:

Počinje meč odluke!!! Faje odmah trojkom započinje finale 3:0. Davidovac realizuje 1/2 bacanja, a Erl Klark upisuje prve poene 4:2. Baron realizuje bacanje i priključuje se Cirbes svojim poenima 7:2. Gordić prekida mini seriju Zvezde, a Beron uzvraća s 1/2 bacanja 8:4. Serija Zvezde se nastavlja 13:4. Gordić prekida seriju s 1/2 bacanja, a Lazić uzvraća polaganjem 15:5. Bitadže realizuje 1/2 bacanja i Džekson se priključuje svojim poenima 15:8. Lazić postiže trojku, a Bitadže uzvraća svojim poenima 18:10 i time završava prva četvrtina.

https://twitter.com/ABA_League/status/1120389921141874688

Podgoričani imaju veliku psihološku prednost nakon pobjeda u Morači, budući da su u dosadašnjem djelu regionalnog takmičenja izgubili sve duele od Zvezde i upisali 19. pobjeda u generalnom poretku, četiri manje od crveno – bijelih.

Trener Crvene zvezde Milan Tomić je optimističan za posljednji duel i kreće s sledećom postavom: Davidovac, Lazić, Odžo, Beron i Faje dok Jasmin Repeša takođe vjeruje u pobjedu i kreće u sljedećem sastavu: Barović, Gordić, Džekson, Erl Klark i Kol.

Sudijski trio koji je zadužen za djeljenje pravde u dvorani Aleksandra Nikolića su Slovenci Saša Pukl i Mario Majkić, kao i Tomislav Hordov iz Hrvatske.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve