Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora pala u finišu, Dušan Vlahović dvostruki strijelac

Kvalifikacije se nastavljaju 17. juna kada Crna Gora dočekuje Mađarsku

Najbolji srpski fudbaleri ostvarili su tešku, ali veoma vrijednu pobedu na gostovanju Crnoj Gori u meču drugog kola kvalifikacija za EURO 2024.

Utakmica na stadionu u Podgorici završena je rezultatom 0:2.

Vodeći gol postigao je Dušan Vlahović u 78. minutu iz jedine prave akcije u drugom poluvremenu. Konačnih 2:0 postavio je isti igrač u 90+5. minutu!

Obje selekcije dočekale su ovaj „prijateljski“ duel u dobrom raspoloženju, Srbija kao prva u grupi nakon sigurnog trijumfa nad Litvanijom u Beogradu 2:0, dok je Crna Gora u prvom kolu ostvarili veliku pobjedu u Bugarskoj od 1:0.

Lijep ambijent na stadionu i pune tribine nisu pokrenule fudbalere u prvom poluvremenu.

foto Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Srbija je imala posjed lopte, ali previše oprezno i bez prave igre. Jedinu ozbiljnu šansu imao je Mitrović u 25. Minutu, okrenuo se i šutirao, ali samo za uzdahe, lopta je prošla pored gola, a selektor Dragan Stojković se uhvatio za glavu.

Crnogorci su svjesno prepustili loptu i inicijativu srpskoj selekciji i prijetili iz kontranapada i prekida.

Na startu drugog pouvremena Stojković je pojačao napad, Vlahović i Živković ušli su umjesto Đuričića i Ilića, ali prvu veliku prilika imala je Crna Gora.

U 57. minutu Stevan Jovetić je prošao nekoliko srpskih igrača i šutirao, ali je Vanja Milinković Savić sjajno reagovao i izbacio loptu u korner.

Sredinom drugog polvremena ponovo je Srbija preuzela igra, imala mnogo veći posjed od domaćina, ali lopta nikako nije uspijevala da dođe do Mitrovića ili Vlahovića da ozbiljnije ugroze gol Crne Gore.

Čekala se prava šansa i dočekala u 78. minutu: Mladenović je prošao po lijevoj strani, centrirao po zemlji, a Vlahović iz prve poslao loptu u suprotan ugao – 0:1! Morao je i VAR da potvrdi, ali je gol definitivno!

Konačan rezultat postavio je raspoloženi Vlahović, sijevnula je kontra koju je povukao Saša Lukić, dodao loptu ka napadaču koji je ponovo matirao Mijatovića.

Kvalifikacije se nastavljaju 17. juna kada Crna Gora dočekuje Mađarsku. Mađarska je večeras lako sa 3:0 savladala Bugarsku.

Pratite dešavanja na portalu AKTUELNO:

83. minut – Oprobao se ponovo uporni Krstović, ali nema promjene rezultata. Snažan udarac pored gola.

79. minut: GOL!!!! Dušan Vlajović! Vodi Srbija!!! Odličnu mu je loptu dodao Filip Mladenović! Situaciju je provjravao i VAR i sudija je pokazao na centar.

70. minut – Energiju ekipi unosi Miodrag Radulović. Na terenu su Jovović i Osmajić, izašli su Savićević i Jovetić.

67. minut:Neustrašivi Stefan Savić. Kakva je klasa Stefan Savić. Sad je u poslednjem trenutku uklizao Dušanu Vlahoviću u gol šansi.

66.minut: Mitrović izblokiran. Moglo je da bude opasno po Crnu Goru, Mitrović se namjestio, ali je na kraju izblokiran.

57. minut: Velika šansa za Jovetića. Najbolja prilika na utakmici. Otvorio se kontranapad i prostor za Jovetića, koji se namjestio i šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je zablistao i Vanja Milinković Savić.

52. minut: Otvorenija formacija Srbije i samopouzdanje Crne Gore, potpuno su otvorili utakmicu u Podgorici. Samo je pitanje na koju će stranu prevagnuti meč.

46. minut – Dvostruka izmjena u Srbiji. Na terenu su Dušan Vlahović i Andrija Živković, a u svlačionici su ostali Ilić i Đuričić.

POLUVRIJEME – Prvih 45 minuta proteklo je u prilično mirnom ritmu bez previše uzbuđenja, kada se radi o izglednim prilika za gol. Crna Gora je krenula agresivno od prvog minuta, a visoki presing umalo nije urodio plodom poslije greške golmana Vanje Milinkovića Savića. Jović je pokušao da lobuje, ali nije uspio. Uzvratila je Srbija, odličnu akciju po sredini terena završio je Mitrović udarcem koji je završio pored gola. Malo šta smo mogli da vidimo od dvije ekipe, a igra se prilično oprezno

41. minut: Prinudna izmjena u Crnoj Gori, Šipčić zamijenio Tomaševića zbog povrede.

29. minut: Dobra akcija Srbije! Grujić je donio loptu do Mitrovića, ovaj iz okreta šutirao, ali je lopta prohujala pored lijeve stative gola Crne Gore.

26. minut: Baš je neoprezno sada startovao Nikola Krstović, koji je pokosio Filipa Đuričića i zaradio javnu opomenu.

25. minut: Tresla se prečka Crne Gore. Andrija Pavlović je probio po lijevom boku, pokušao da centrira, ali mu je lopta malo prešla preko noge i pala direktno na prečku.

11. minut – Ravnopravan početak utakmice. Crna Gora je nakon kornera imala pokušaj, ali je lopta otišla daleko preko gola. Atmosfera na tribinama je odlična.

Počela je utakmica

20:27 Tribine stadiona Pod Goricom su već pune.

foto K. Vuković
foto K. Vuković

20:17 Još manje od pola sata do početka utakmice. Igrači se zagrijavaju na terenu, a očekuje se i pun stadion jer su ulaznice rasprodate.

19:36 Objavljeni sastavi ekipa. Crna Gora na prvi pogled djeluje prilično ofanzivno, pošto se Miodrag Radulović odlučio za dvojicu napadača Jovetića i Krstovića, a tu je i Sead Hakšabanović.Meč će suditi Francuz Klemen Turpan, jedan od najboljih evropskih sudija.

CRNA GORA (3-5-2): Mijatović – Vujačić, Savić, Tomašević – Vešović, Savićević, Šćekić, Hakšabanović, Marušić – Jovetić, Krstović.

SRBIJA (3-4-2-1): VMS – Milenković, Gudelj, Pavlović – Đuričić, Ilić, Grujić, Mladenović – Tadić, SMS – Mitrović.

19:27 Ni kiša ne smeta našim navijačima

19:15 – Navijači Crne Gore bakljama, pjesmom i pozitivnom atmosferom “ugrijali” atmosferu u samom centru Podgorice.

foto rtcg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Micotakis
28.03.2023-06:19 06:19

Kako je to u suštini tužno i žalostno. Čovjek čiji su preci stotinama godina živjeli na jednom prostoru, ginuli za slobodu svoje domovine i koji vodi porijeklo iz države protiv koje igra u dresu druge države, daje golove za tu drugu, protivničku državu koju je usvojio kao svoju domovinu. Niđe na svijetu nema ni približno toliko takvih slučajeva u sportu kao kad je Crna Gora i Srbija u pitanju. Baš smo nekako i u tom smislu osuđeni i ojađeni. U našem slučaju takvih je sportista na desetine.