Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora startovala porazom na SP: Lavovi se hrabro borili protiv moćne Španije

Sa sedam golova najefikasniji je bio Branko Vujović, Nemanja Grbović dao je tri, dok su po dva upisali Božović, Lasica, Lazović, Miloš Vujović i golman Nebojša Simić, koji je imao i 15 odbrana. U ekipi Španije šest golova Odriozole, pet je dao Fernandes

Crnogorski rukometaši porazom od Španije u Krakovu od 30:25 u grupi B, otvorili su Svjetsko prvenstvo, čiji su domaćini Poljska i Švedska.

“Lavovi” su odlično parirali jednom od favorita za tron, selekciji koja je bila srebrna na prošlogodišnjem šampionatu Evrope, dok je sa bronzanim odličjem završila nastupe na posljednjem prvenstvu svijeta i Olimpijskim igrama u Tokiju.

Izabranici Zorana Roganovića nemaju za čime da žale, sada se okreću najvažnijim mečevima u grupi, duelima sa Iranom za dva dana i Čileom 16. januara, jer tri najbolje selekcije iz grupe idu u narednu fazu takmičenja.

Vodili su naši 4:2, kod rezultata 7:6 promašili sedmerac, pa je Španija preuzela vođstvo koje je čuvala do kraja utakmice.

Nakon gola Lazovića, Crna Gora je smanjila na 18:17, u nekoliko navrata dolazila do minus dva, a posljednji pokušaj imala je poslije pogotka Bakića za 27:24. Međutim, u finišu je Španija pokazala zašto je među glavnim favoritim za tron, a nama ostaje da u naredna dva duela pokažemo da nam je mjesto među najboljim selekcijama sviejta.

Sa sedam golova najefikasniji je bio Branko Vujović, Nemanja Grbović dao je tri, dok su po dva upisali Božović, Lasica, Lazović, Miloš Vujović i golman Nebojša Simić, koji je imao i 15 odbrana. U ekipi Španije šest golova Odriozole, pet je dao Fernandes.

Crna Gora će u subotu igrati protiv Irana, od 18 sati.

LIVE BLOG mogli ste pratiti na portalu AKTUELNO.

TOK MEČA

Drugo poluvrijeme

59. minut Španija-Crna Gora 30:24

Pala je koncetracija našim momcima u finišu, a Španci sve koriste.

57. minut Španija-Crna Gora 28:24

Bakić pogađa nakon kontre i nove odbrane Simića, ali Tarafeta koji inače nije poznat kao golgeter daje novi gol za Španiju.

55. minut Španija-Crna Gora 27:23

Odriazola ponovo sa sedam metara precizan.

53. minut Španija-Crna Gora 26:23

Branko Vujović smazuje ponovo na dva gola, i trebao je da se odbranimo od brzog napada “Furije, međutim skrivili smo sedmerac i Odriozola je precizan.

51. minut Španija-Crna Gora 24:22

Lasica iz kontre, dolazimo do dva gola zaostatka na deset minuta do kraja, ali ponovo Tarafeta daje gol.

50. minut Španija-Crna Gora 23:20

Simić je ponovo iskoristio praznu mrežu i pogodio, ali Dušebajev odmah vraća na četiri gola. Međutim i jedan naš brz gol, Vuk Lazović smanjuje na tri gola zaustatka

45. minut Španija-Crna Gora 22:19

Grbović!!! Odlično pozicioniranje za našeg pivota i smanjujemo na dva gola. Potom Tarafeta daje gol za Španiju,

43. minut Španija-Crna Gora 21:18

Koliko malo treba Španiji. Samo dva minuta i već su ponovo na četiri gola prednosti. Božo Anđelić lijepom solo prodorom smanjuje na tri gola, a onda opet Simić brani lob pokušaj.

41. minut Španija-Crna Gora 20:17

Kakav period za Simića. Naš golman je zaključao mrežu za Špance. Smanjujemo na samo jedan gol razlike, ali Lazović pravi isključenje i Špacni vraćaju na tri gola.

38. minut Španija-Crna Gora 18:16

Lasica daje svoj prvi gol iz lijepe i brze akcije, ali Španci nekako vveć po pravilu brzo vraću na tri gola prednosti. Bilježimo i jednu odbranu Simića za špice, a onda naš golman daje gol.

38. minut Španija-Crna Gora 18:15

Lasica daje svoj prvi gol iz lijepe i brze akcije, ali Španci nekako vveć po pravilu brzo vraću na tri gola prednosti. Bilježimo i jednu odbranu Simića za špice, a onda naš golman daje gol.

34. minut Španija-Crna Gora 17:14

Dobra odbrana napeg tima i novi, šesti gol Branka Vujovića. Španci vraćaju na tri gola iz sedmerca, jer je jedan naš igrač bio u golmanskom prostoru.

31. minut Španija-Crna Gora 16:13

Prelijepa akcija, Anđelić ponovo asistent, Vujović pogađa, ali brzi gol Dušebajeva na drugoj strani.

Kraj prvog poluvremena

30. minut Španija-Crna Gora 15:12.

26. minut Španija-Crna Gora 14:11

Konačno isključenje i za “Furiju” i sedmerac, koji Miloš Vujović ovog puta precizan. Španija poslije spletom srećnih oklnosti upsjeva povono da dođe do četiri gola prednosti.

Stevan Vujović ponovo uspjeva da izbori sedmerac, a Miloš Vujović je namjestio nišanske sprave.

25. minut Španija – Crna Gora 13:9

Dušebajev postiže gol i novo isključenje za naše momke, čak peto na utakmici. Lazović je naš četvrti igrač koji mora dva minuta van.

21. minut Španija – Crna Gora 12:9

Španci se ponovo vraćaju na tri gola prednosti, ali ne da Stefan Vujović, sjajan prodord i gol našeg reprezentativca.

Nakon toga Simić dobija novo isključenje, čak četvrto za naš tim (Španci samo jednom).

Furija koristi grešku u napadu i daje gol na nebranjenu mrežu.

19. minut Španija-Crna Gora 10:8

Dolaze Španci do prve osjetljive prednosti. Jaka odbrana, brza kontra i brojčana prednost, ekipa koja je jedan od glavnih favorita umije da iskoristi.

Miloš Božović međutim bježi svom čuvaru i daje gol, za prekid serije.

16. minut Španija-Crna Gora 8:7

Tek što se vratio u igru Grbović je dobio novo isključenje zbog igre nogom. Španska selekcija koristi jednu od rijetkih “pospanosti” naše odbrane i dolaze do drguog vođstva na utakmici.

15. minut Španija-Crna Gora 7:7

Ponovo su naši momci sa igračem manje, isključen je Grbović. I sa igračem manje smo imali priliku da odemo na dva gola prednosti jer smo izborili sedmerac, ali Miloš Vujović nije bio precizan.

13. minut Španija-Crna Gora 6:7

Kakva akcija Anđelića za Grbovića i rukometaš Steaue daje gol. Fudija daje gol, ali odmah i Branko Vujović za novo vođstvo.

11. minut Španija-Crna Gora 5:5 

Obije ekipe su malo brzoplete u napadima, ali istile se sjajni Simić na našem golu sa već četiri odbrane. Španci su došli u vođstvo, ali brzo je Vujović još jednim prodorom pogodio za poravnanje.

7. minut Španija-Crna Gora 4:4

Čudna odluka Švajcaraca da ponište gol Vujovića zbog ranije suđenog faula. Nismo uspjeli da damo gol, i Španci dolaze do poravnanja.

5. minut Španija-Crna Gora 3:4

Dušebajev daje gol, a Čepić zavrijeđuje isključenje. Međutim i sa igračem manje dolazimo do gola preko Božovića. Španci u narednom napadu daju gol.

3. minut Španija – Crna Gora 1:2

GOOOL Grbović se sjajno izborio za poziciju i savladao španskog golmana.

3. minut Španija-Crna Gora 1:1

Prvi dolazimo do vođstva, preko Čepića, ali Španija u brzoj akciji s krila dolazi do poravnanja.

2. minut NEBOJŠA SIMIĆ!!! Odmah je naš golman odbranio šut Španaca, na oduševljenje publike.

1. minut Čepić je odigrao lijepo za Grbovića, ali je naš pivot presupio.

1. minut Prvi s centra kreću naši momci.

Ovo je drugi put u istoriji da naši momci nastupaju na najvećoj svjetskoj smotri, prošli put smo bili učesnici Svjetskog prvenstva prije deset godina.

Interesantno prvi put se u nekom zvaničnom meču sastajemo sa Špancima.

“Crvena furija” je jedan  od glavnih favorita za osvajanje medalje, dolazi u Poljsku bez Aleksa Gomesa, po mnogima najboljeg desnog krila, ali radi se o ogromnoj igračkoj bazi i jednom timu kojeg krasi kompleksnost.

Pored Španije, ekipa Zorana Roganovića se nalazi u grupi sa Čileom i Iranom. Na otvaranju grupe A Svjetskog prvenstva u Krakovu, Iran je savladao Čile 25:24.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve