Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

SP RUKOMET: Crna Gora savladala Čile i izborila drugu fazu

Prevagu na tasu Crne Gore protiv Čilea, donijeli su Miloš Vujović sa 12, Branko Vujović sa devet, Božidar Anđelić sa pet, Nemanja Grbović sa četiri gola. Kod Čilea, Fojtman je postigao osam, a Salinas šest golova

Rukometaši Crne Gore nijesu uspjeli da stignu do pobjede na startu Svetskog prvenstva, iako su bili ravnopravan rival selekciji Španije – 25:30, ali su pobjedama nad Iranom – 34:31 i Čileom – 35:33 (20:18), stigli do druge faze.

Izabranici Zorana Roganovića ostvarili su primarni cilj, ali nisu još uvijek rekli posljednju riječ na planetarnoj smotri.

Popularni „lavovi“ u drugoj fazi takmičenja, nastojaće da stignu do četvrtfinala, a ako se ne dogodi čudo (Iran pobijedi Španiju, a Saudijska Arabija slavi protiv Poljske), rivali na tom putu, biće selekcije Francuske, Poljske i Slovenije.

Bodovi iz prve faze se prenose u drugu. Ukoliko se ne dogode prethodno spomenuta velika iznenađenja, Španija i Francuska će imati po četiri, Crna Gora i Slovenija po dva, dok će Poljska i Iran biti bez bodova.

Dvije prvoplasirane selekcije će izboriti plasman u četvrtfinale, koje garantuje nastavak borbi za medalju na Svjetskom prvenstvu, a ujedno i nastavak borbi za mjesto na Olimpijskim igrama.

Prevagu na tasu Crne Gore protiv Čilea, donijeli su Miloš Vujović sa 12, Branko Vujović sa devet, Božidar Anđelić sa pet, Nemanja Grbović sa četiri gola. Kod Čilea, Fojtman je postigao osam, a Salinas šest golova.

Crna Gora nema mnogo vremena za odmor, jer slijede mečevi odluke, mnogo zahtjevniji rivali od Irana i Čilea. Francuska je favorit na papiru, Slovenija igra sjajno, a za očekivati je buđenje Poljske koja ima zaista veliku podršku navijača.

U svakom slučaju, na prošlom šampionatu Evrope, u dosadašnjem dijelu Svetskog prvenstva, Crna Gora je pokazala da je kadra da igra protiv najboljih na planeti (Španija), da je kadra da slavi u mečevima kada je favorit (Iran i Čile).

Krajnje domete je teško procijeniti, ali ono što je izvjesno, rukometaši Crne Gore će kao i do sada, u svakom meču nastojati da stignu do pobjede, bez obzira na ime rivala.

LIVE BLOG ste mogli pratiti na portalu AKTUELNO.

Tok utakmice

DRUGO POLUVRIJEME

58. minut Crna Gora – Čile 34:31

Čile je prišao na dva gola i imao sedmerac, ali Simić brani Fojtmanu. Branko Vujović ponovo preuzima odgovornost i pogađa za + 3.

56. minut Crna Gora – Čile 33:30

Ponovo prilaze Čileanci na dva gola zaostatka, ali onda grom iz ruke Branka Vujovića od 100 km/č za +3.

53. minut Crna Gora – Čile  32:28

Ševaljević – Vujović su ponovili akciju ponovo uspješno, a onda ponov slijede isključenja za naš tim. Uspijevaju Čileanci da smanje, al onda Božo Anđelić izmišlja gol.

Fojtman potom pravi prekršaj i to je prvo isključenje za Čile na ovom meču.

Radović pogađa poslije toga.

50. minut Crna Gora – Čile  29:26

Vasko Ševaljević daje asistenciju iza leđa Vujović ponovo sa krila.

46. minut Crna Gora – Čile 28:24

Majstorija Miloša Vujovića i deseti gol na meču. Potom i Miloš Božović za ponovo + 4.

45. minut Crna Gora – Čile 26:24

Serija Čileanaca od dva gola. Prvo Donoso, a onda opet Kolado.

43. minut Crna Gora – Čile 26:22

LAVOVSKI!!! Kakva igra, kakva želja naših rukometaša. Mirko Radović pogađa svoj prvi gol, a onda i sjajni Božo Anđelić.

40. minut Crna Gora – Čile  24:22

Dobra mini serija koja je bitna u ovakvom meču. Miloš Vujović sa sedam metara, a onda i prvi gol večeras za Miloša Božovića.

31. minut Crna Gora – Čile 20:18

Prvi s centra kreću Čileanci.

Nakon malo “uspavanog” pristupa na samom početku meča i ranog vođstva Čileanaca od 0:2, ekipa Zorana Roganovića je krenula da igra svoju prepoznatljivu igru. Brilijantan u uvodnom dijelu je bio Nemanja Grbović sa vezana četiri gola za naš tim, a onda je golgetersku palicu preuzeo Miloš Vujović.

U najmanju ruku čudan sudijski kriterijum na meču. Čak pet puta smo imali igrača manje, od čega dva puta smo imali po dva irača manje u polju i to je bilo u trenicuma kada smo imali kontrolu meča i prednost od četiri gola.

A potom je uslijedila nevjerovatna odluka sudijskog para iz Turske, koja je odlučila da isključi našeg pivota nakon očiglednog fuala nad njim, prilikom čega je u padu zakačio igrača koji je bio iza njega.

Ovakav rezultat uz više od trećine vremena sa igračem manje u polju je više nego dobra za naše momke.

PRVO POLUVRIJEME

30. minut Crna Gora – Čile 20:18

Kraj poluvremena.

29. minut Crna Gora – Čile 20:18

Magija i trećeg Vujovića u našem timu. Stevan je sjajnim lanjžakom pogubio svog čuvara a onda pogodio. Potom bobma Boža Anđelića ua zadnjim sekundama prvog poluvremena.

27. minut Crna Gora – Čile 18:17

Vujovići!!!!! Prvo Miloš iz sedmerca, a onda i Branko. Sjajna borbenost “lavova”.  Prethodno je Anđelić maestralno ukrao loptu.

24. minut Crna Gora – Čile 16:16

Branko Vujović pogađa, ali vraćaju Čileanci jer Simić nije bio na mreži. Ponovo gol daje Vujović, Salinas poravnava i novo isključenje za naše rukometaše.

Peto na utakmici, Čileanci nemaju ni jedno.

U tako neravnopravnom odnosu snaga, Miloš Vujović pogađa sa 16:5, ali brzo Čile poravnava.

22. minut Crna Gora – Čile 13:13

Nevjerovatna odluka turskoj sudijskog para da isključi Nemanju Grbovića kojeg je odgurnuo jedan čileanski rukometaš, a naš pivot je u padu zakačio laktom drugog rukometaša.

Grbović je sjajno ušao u meč, sa četiri gola i jednom asistencijom je bio ključan igrač u napadu, i ovo je veliki udarac.

20. minut Crna Gora – Čile 13:10

Salfado smanjuje u trenutku kada smo sa dva igrača manje na terenu. Risto Vujačić je ranije uđao nego pto je dozvoljeno, pa smo bili bez dvojice igrača u polju. Čileanci to koriste da prepolove prednost.

16 minut Crna Gora – Čile 13:9

Kakav period momaka Zorana Roganovića.  Sa igračem manje dolazimo do +4 a dva gola postigao je Božo Anđelić. Uspjeva Fojtman da pogodi na drugoj strani, ali onda i Miloš Vujović da pogodi sa sedam metara

14. minut Crna Gora – Čile 10:8

Ponovo sjajan prodor Miloša Vujovića za +2, Fojtman smanjuje sa druge strane ali onda Brnako Vujović pogađa.

11. minut Crna Gora – Čile 8:7

Prvi sedmerac na utakmici dosuđen Čileu. Fojtman je precizan. Onda je uslijedila najljepša akcija na utakmici. Branko za Miloša Vujovića cepelin i novo vođstvo nakon serije Čilea 0:3.

9. minut Crna Gora – Čile 7:4

Proradila je “crnogorska mašina” serija 5:0 za naše momke. Grbović sada u ulozi asistenta, a ponovo je precizan bio Miloš Vujović.

7. minut Crna Gora – Čile 6:4

Prvo vođstvo za naše momke preko hitrog Miloša Vujovića koji je pogodio iz kontre, a onda specijal Branka Vujovića koji se podigao sa devet metara i pogodio.

5. minut Crna Gora – Čile 4:4

Grbović sjajan na otvaranju meča četiri gola za našeg pivota i igrača Steaue Bukuurešta. Nerješiva enigma je za Čileance.

2. minut Crna Gora – Čile 2:3

Iz dvije kontre Čileanci dolaze do dva gola prednosti, ali smanjujemo Grbovića kojeg je proigrao Čepić. Čileanci potom ponovo lako dolaze do gola ali naš pivot je ponovo precizan.

1. minut Crna Gora – Čile 0:0

Kreću s centra prvo naši momci.

“Lavovi” su za sada pokazali jedno sjajno zajedništvo, prvo u meču sa jednim od glavnih favorita Španijom gdje su u igri bili do zadnjih minuta, a onda savladali neugodan Iran koji s klupe predvodi Veselin Vujović.

Naši momci bi pobjedom prenijeli u drugu fazu dva boda, koja bi bila dobra osnova za buduće mečeve i borbu za četvrtfinale.

Crna Gora i Čile su već jednom igrali na najvećoj smotri. Bilo je to prije deset godina u razigravanju od 21. do 24. mjesta.

Naša ekipa je tada slavila sa 35:31 a najbolji pojedinac meča je bio upravo naš selektor Zoran Roganović koji je dao devet golova na tom meču.

Sa druge strane kod Čileanaca je najbolji bio Emil Fojtman, pivot, koji je postigao osam golova, a koji i danas igra sa 39 godina.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
16.01.2023-19:48 19:48

Dobra stvar..2x smo dobili..idemo dalje..sve najbolje!