Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Velika pobjeda Crne Gore u Bugarskoj, odlučio Nikola Krstović

U narednoj rundi, Crna Gora 27. marta igra protiv Srbije u Podgorici

Fudbaleri Crne Gore uspjeli su poslije velike borbe da stignu do pobjede na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Miodraga Radulovića, koji nije mogao da sjedi na klupi zbog crvenog kartona protiv Finske u Ligi nacija, pobijedili su Bugarsku u Razgradu sa 1:0, a ulogu meč vinera je prigrabio Nikola Krstović.

Crna Gora je uzvratili udarac. Sjajan pokušaj Seada Hakšabanovića, Antonov je uspio da izblokira, a poslije kornera sa lijeve strane, Stefan Savić je bio najviši u skoku, ali je panterskom intervencijom, Danijel Naumov uspio da spriječi loptu da uđe u mrežu. Naumov je u nadoknadi vremena zaustavio projektil Vukana Savićevića, dobio je duel jedan na jedan sa Adamom Marušićem – 0:0.

U nastavku meča, na teren su istrčali Stevan Jovetić i Vladimir Jovović, umjesto Seada Hakšabanovića i Marka Bakića. Obje selekcije su za razliku od prvog poluvremena bile daleko opreznije.  U 70. minutu, poslije sjajne akcije Crne Gore, lopta je stigla do Nikole Krstovića koji je uspio da zatrese mrežu – 1:0.

Soccer Football – UEFA Euro 2024 Qualifiers – Group G – Bulgaria v Montenegro – Ludogorets Arena, Razgrad, Bulgaria – March 24, 2023 Montenegro's Nikola Krstovic celebrates scoring their first goal REUTERS/Stoyan Nenov – UP1EJ3O1FMECL

Do kraja meča, izabranici Mladena Krstajića, fudbaleri Bugarske nastojali su da stignu do izjednačenja, a Crna Gora je nastojala da zatvori sve prilaze svom golu, da iskoristi višak slobodnog prostora i duplira prednost.

Na radost ljubitelja fudbala u Crnoj Gori, a na žalost navijača Bugarske, mreže su mirovale do kraja meča. Bugarska je imala zicer za izjednačenje, ali je Savić uspio da izbaci loptu sa gol linije.

Soccer Football – UEFA Euro 2024 Qualifiers – Group G – Bulgaria v Montenegro – Ludogorets Arena, Razgrad, Bulgaria – March 24, 2023 Montenegro's Vukan Savicevic in action with Bulgaria's Hristiyan Petrov REUTERS/Stoyan Nenov – UP1EJ3O1D8WBN

U narednoj rundi, Crna Gora 27. marta igra protiv Srbije u Podgorici, dok će Bugarska gostovati selekciji Mađarske.

Tok utakmice

90. minut – Sada nas je spasio Stefan Savić. Rusev je šutirao sa 10 metara, publika gotovo da je već vidjela loptu u mreži, ali Savić je izbacio sa gol linije.

87. minut – Bugarski fudbaleri pokušavaju da stignu do poravnanja, ali su za sada daleko od toga. Mi se uspješno branimo.

83. minut – U igru ulazi Stefan Mugoša, i to umjesto Adama Marušića.

70’ GOL!!! VODI CRNA GORA! KRSTOVIĆ je postigao pogodak, uz asistenciju Jovovića. Tome je prethodila greška Bugara, nakon koje je Jovović proigrao Jovetića, a on mu je na sjajan način vratio loptu. Potom je Jovović poslao loptu ka petercu, a tamo je bio Krstović, koji iz takvih situacija rijetko promašuje.

68’ – Već dugo ni na jednoj ni na drugoj strani nijesmo vidjeli ozbiljniji pokušaj.

60’ – Vrijeme polako odmiče, a većih uzbuđenja nema. Ostala je još trećina susreta, nadajmo se da će ‘sokoli’ moći do gola.

51’ – Bugari su izveli brzu kontru, na čijem je kraju Despodov šutnuo sa 18 metara, ali je srećom lopta otišla iznad prečke.

46. minut – Počelo je drugo poluvrijeme, u našoj selekciji obavljene su dvije izmjene – ušao je Jovetić i Jovović. Igru su napustili Bakić i Hakšabanović

POLUVRIJEME

45+3 minut – Sada je probao i Savićević sa dvadesetak metara, a Naumov je još jednom odbio loptu u korner.

45+2 minut – Nova velika šansa za nas. Marušić se sjajno ubacio u šesnaesterac, pokušao da šutne, ali je Naumov poslao loptu u korner.

43. minut – Umalo gol. Savić je glavom sjajno šutnuo nakon kornera, a golman Bugara krajnjim naporima intervenisao. Ispostavilo se, ipak, kako je Savić tom prilikom faulirao suparničkog igrača, pa je dobio žuti karton.

43. minut – Odličnu šansu imala je Crna Gora, Savić je šutirao, a golman Bugarske intervenisao sa gol linije.

31. minut – Delev je probao glavom, opet je imala sreće Crna Gora.

27. minut – Bugarska je imala veliku šansu preko Grueva. Odlično je reagovao golman Mijatović.

16. minut – Dobra akcija naše reprezentacije, a Hakšabanović je šutirao, pravo u golmana Naumova.

11. minut – Izjednačen meč na početku. Imala je Crna Gora dobih napada, ali i Bugarska je uzvratila. Međutim, bez većih prilika za gol za sada.

  1. minut – Počela je utakmica

Sastavi:

Crna Gora: Mijatović, Vešović, Savić, Vujačić, Radunović, Bakić, Šćekić, Savićević, Marušić, Krstović, Hakšabanović.

Bugarska: Naumov, Stojanov, Hristov, Antov, Petrov, Krastev, Jordanov, Gruev, I. Iliev, Despodov, Delev.

Crna Gora i Bugarska treći put rivali su u grupi, u kvalifikacijama za šampionat Evrope.

Prije četiri oba međusobna duela završena su neriješeno – 0:0 u Podgorici i 1:1 u Sofiji.

U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine, Crna Gora je u Sofiji slavila 1:0, dok je u Podgorici bilo 1:1. Isti rivali našli su se i u grupi za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Podgorički duel završen je neriješeno 2:2, dok je Bugarska slavila u Sofiji 4:1.

Crnogorske fudbalere u ponedjeljak očekuje i duel sa Srbijom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve