Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

EP u odbojci: Poljska prevelik zalogaj za Crvene

Aktuelni svjetski prvak bio je krupan zalogaj za izabranike Veljka Bašića, koji ni u jednom setu nijesu premašili 20 poena (10:25, 17:25, 19:25)

Odbojkaši Crne Gore izgubili su od Poljske 3-0 u utakmici četvrtog kola D grupe Evropskog šampionata

Foto: CEV.eu

To je treći poraz “crvenih” na kontinentalnom prvenstvu, na kojem imaju i jednu pobjedu ostvarenu u susretu sa Estonijom.

Aktuelni svjetski prvak bio je krupan zalogaj za izabranike Veljka Bašića, koji ni u jednom setu nijesu premašili 20 poena (10:25, 17:25, 19:25).

U uvodnoj dionici osvojeno je upola manje. Poljska je dominirala i stavila do znanja našim momcima da neće dozvoliti bilo kakvu neizvjesnost.

Selektor Bašić je odlučio da iz igre izvede prvotimce Marka Bojića i Miloša Ćulafića, a šansu su u nastavku dobili Božidar Ćuk i Aleksandar Minić.

Uprkos porazu Crna Gora će u četvrtak protiv Češke odlučivati o odlasku u osmini finala.

Crna Gora – Poljska 0:3 (10:25, 17:25, 19:25)

Tok meča:

III SET:

U trećem setu Poljaci prvi prave seriju od tri poena, da bi naši odgovorili istom mjerom za 3:3. Poljaci opet prave seriju od dva poena, Da bi Milić i Vukašinović ponovo donijeli izjednačenje 5:5. Svjetski šampioni su se opet odlijepili na dva poena prednosti, ali crveni su opet stigli do izjednačenja za 8:8. Poljaci su u svom stilu vezali tri poena, a Ćuk je ublažio za 9:11. Svjetski šampioni su pod ozbiljnim naletom i pnapravili seriju od 8:2 za 11:19. Bašićevi izabranici su uspjeli vezati tri poena u završnici seta za 16:21. Približili smo se i na minus četiri ali to je bilo sve i Poljska je i treći set pobijedila s 19:25

II SET:

Milić je prvi probio led u drugoj četvrtini, ali vođstvo je bilo kratkog daha i Poljaci su vezali tri poena za 1:3. Igralo se poen za poen, da bi Poljaci vezali tri poena zaredom koju prekida Ćuk za 5:9. Poljska je održavala plus četiri da bi se ponovo odlijepili za 12:19. “Crveni” su pružili bolju partiju u odnosu na prvi set ali nedovoljno da bi se ugrozili Svjetski šampioni koji osvajaju drugi set s 17:25.

I SET: 

Odmah dva vezana poena Poljaka, da bi Ječmenica donio našoj selekciji prvi poen 1:2. Bojić je bio neprecizan, pa loš prijem uslovilo je da Poljaci povedu 1:5. “Crveni”  prave prvi poen iz bloka za smanjenje razlike na 3:5. Svjetski prvaci su se brzo konsolidovali i novom serijom uvećali prednost na 5:13. Strugar pravi as, ali Poljaci nemilosrdno nastavljaju gdje su stali za plus deset i 8:18. Poljaci nijesu imali poteškoća do kraja seta i završili su ga s ubjedljivih 10:25.

Vojin Ćaćić je počeo duel na poziciji libera, umjesto lakše povrijeđenog Nikole Lakčevića. U startnoj postavi, prvi put na šampionatu, našao se i Marko Vukašinović koji pokriva poziciju primača.

“Crveni” se i dalje mogu uključiti u trku za osminu finala, a najbolja šansa im leži u meču protiv Češke u četvrtak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve