Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

OI: Lavice vodile pa pale u nastavku protiv favorizovanih Norvežanki, pobjeda protiv Južne Koreje prioritet

Lavice su bile na pola puta do velikog iznenađenja, ali to je bilo malo da se zaustavi fenomenalna reprezentacija Norveške

Rukometašice Crne Gore poražene su od Norveške 35:23 u trećem meču na Olimpijskim igrama u Tokiju.

”Lavice” su bile na pola puta do velikog iznenađenja, ali to je bilo malo da se zaustavi fenomenalna reprezentacija Norveške.

Izabranice Bojane Popović su igrale fenomenalno sjajno 29 minuta, imale šansu da imaju i prednost, međutim u posjednjem minutu prvog dijela meča primile su dva gola, pa se na odmor otišlo uz rezultat 13:13.

U nastavku nije bilo nikakve dileme. Norveška je ubrzala ritam i naše rukometašice nijesu imale energije da ih isprate.

Kontre nakon ogromnog broja grešaka i brzi centar nakon golova su nas ostavili bez odgovora.

Norveška je za 20 minuta nastavka napravila seriju 18:5 i stigla je do 31:18 kojim je riješila meč.

Lubica Nenezić je bila najbolji faktor u meču koja je imala 10 odbrana, šest golova je postigla Radičević uz pet pogodaka Jauković.

Crna Gora – Norveška 23:35 (13:13, 10:22)

Tok meča:

59’ – Pogodak Tanje Brnović nakon novog zastoja naše reprezentacije i time je završen meč. Norvežanke su opravdale ulogu favorita i slavile s ogromnih 23:35.

53’ – Tri vezana pogotka Radičević, Jauković i Mugoše, i selektor Norveške odmah traži tajmaut. 22:32.

51’ – Radičević konačno postiže pogodak nakon 11. minuta posta. 19:31.

50’ – Totalni raskol naše reprezentacije kako u napadu tako i u odbrani, a iskusne Norvežanke to koriste za ogromnih plus 13. Vidan je umor naših djevojaka koje nemaju široku rotaciju. 18:31.

45’ – Norvežanke djeluju nezadrživo i postižu četiri uzastupna pogotka za ogromnih plus osam. Naše rukometašice neprepoznatljive nakon sjajnog prvog poluvremena. 18:26.

40’ – Ogroman pad u igri ”lavica” koje imaju pet golova minusa. Slaba realizacija u napadu i loša igra na mreži Ljubice Nenezić koju je zamijenila Marina Rajčić. 17:22

34’ – Norvežanke su pod ogromnim naletom i imaju plus tri. Lubica Nenezić ne pronalazi rješenje za napade Skandinavki kao na poluvremenu i Bojana Popović je prinuđena na tajm aut. 15:18.

31’ – Nastavlja se meč!!!

30’ – Neriješeno je 13:13 nakon prvih 30 minuta igre. Rejštad pa Jakopsen pogađaju u posljednjoj minuti igre i vraćaju potpuni egal.

Ostaje žal jer su ”lavice” odigrale sjajno poluvrijeme uz fenomenalnu igru Ljubice Nenezić na golu.

Najefikasnija je bila Radičević s tri i Jauković s dva pogotka, a kod Norvežanki se istakla Nora Merk s četiri, kao i Oftedal i Rejštad sa po tri pogotka.

26’ – Jovanka Radičević  pogađa iz kontre, ali razlika je možda mogla biti i veća jer su ”lavice” u jednom momentu imale dvije igračice više. 12:10.

23’ – Odlična igra naših djevojaka. Dva važna pogotka u situaciji s igračicom manje i čuvamo plus dva. Posebno zapažen gol je postigla Tanja Brnović iz kontre. Nenezić fantastična na golu. 11:9.

19’ – Nora Merk vezuje dva pogotka, priključuje se i Oftedal za potpuni egal. 9:9.

16’ – Sjajna serija i Despotović pogađa za plus tri. Sjajna Ljubica Nenezić je prava enigma za Norvežanke koje traže tajm aut. 8:5.

13’ – Prvo vođstvo za naše rukometašice. Pogodila je Brnović sa crte. 6:5.

12’ – Radičević realizuje sedmerac za potpuni egal. 5:5.

9’ – Imali smo napad za prvo vođstvo, napravili grešku, i Merk to kažnjava golom iz kontre! 4:5.

5’ – Odlična igra u napadu ”lavica”. Norveška je dala dva brza gola i to zasada pravi razliku! Grbić, Klikovac i Radičević su pogađale. 3:4.

1’ – Počeo je meč i prvi napad pripada našim rukometašicama.

”Hrabre lavice” u ”Jojogi nacionalnoj gimnaziji” igraju protiv Norvežanki i žele da ponove uspjeh kada su u martu ove godine slavile 28:23 na olimpijskim kvalifikacijama organizovanim u Podgorici.

Podsjetimo se, izabranice Bojane Popović su u prošlom kolu neočekivano poražene od domaće selekcije 29:26, dok su Norvežanke rutinski savladale Angolu 21:30.

Osim pomenutog susreta na Olimpijskim kvalifikacijama, Crna Gora i Norveška su odigrale još šest susreta, a najznačajniji je iz 2012. godine kada su ”lavice” nakon produžetka slavile 34:31 u finalu Evropskog prvenstva.

Podsjetimo se, Crna Gora igra u grupi A, zajedno sa pomenutom Norveškom, Holandijom, Japanom, Južnom Korejom i Angolom, i ima dva boda, dok Norvežanke imaju četiri.

Prolaz u četvrtfinale ostvariće četiri najbolje ekipe.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
ABURBUCS
29.07.2021-11:38 11:38

NISU ZASLUZILE NIKAKAV KOMRNTAR BEZ RIJES “OVO JE SRAMOTA”!