Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Kvalifikacije za Mundobasket: Litvanija savladala Crnu Goru u prepunoj Morači

Košarkaši Crne Gore nijesu uspjeli da iskoriste prvu meč loptu za plasman na Mundobasket, poraženi su od Litvanije na svom parketu sa 65:56, ali i dalje drže sudbinu u svojim rukama i dalje imaju realne izglede da stignu do Svjetskog prvenstva

Košarkaši Crne Gore nijesu uspjeli da iskoriste prvu meč loptu za plasman na Mundobasket, poraženi su od Litvanije na svom parketu sa 65:56, ali i dalje drže sudbinu u svojim rukama i dalje imaju realne izglede da stignu do Svjetskog prvenstva.

U istoj grupi, Mađarska je nadigrala Češku sa 83:69, a ostalo je da se odigra utakmica između Francuske i BiH.

Prevagu na tasu Litvanije, donijeli su Vaidas Karikaunas i Mindaugas Kuzminskas sa po 13 poena. Kod Crne Gore, Nikola Ivanović i Vladimir Mihailović su ubacili po 11.

Litvance nije impresionirala puna dvorana Morača i velika podrška koju su sa tribina imali izabranici Boška Radovića, pa su poslije prvog kvartala vodili sa 19:15. Crna Gora je igrala sa mnogo energije u oba smjera, ali napad nije funkcionisao onako, kako se željeli navijači i igrači.

Do kraja prvog poluvremena, ništa se značajno nije promijenilo na parketu. Crna Gora je imala mnogo problema u napadu, raspoložen za igru je bio Nikola Ivanović, ali nije imao podršku saigrača. S druge strane, napravljeno je mnogo grešaka, koje je Litvanija lakim poenima pretvorila u vođstvo od 31:22. Na kraju, Litvanija je prvo poluvrijeme dobila sa 37:30.

Briljirao je Mindaugas Kuzminskas sa 11 poena. Litvanije je imala osam ofanzivnih skokova. S druge strane, Nikola Ivanović je ubacio 11 poena, Crna Gora je trojke šutirala 2-13, a imala je devet izgubljenih lopti.

Veliki problem, kada je napad u pitanju, nastavljeni su i tokom treće dionice, ali je Crna Gora u završnici ovog perioda igre uspjela da stigne do 41:44, ali je Litvanija uoči posljednje dionice i dalje imala lijepu prednost – 49:45.

Bilo je jasno da se Crna Gora neće predati do kraja, a dilema je bila da li će na krilima navijača uspjeti da stigne do nešto lakših poena u napadu, da li će uspjeti da se izbore sa rivalom i pritiskom koji je evidentno nosila na plećima.

Litvanija je mini serijom pobjegla na 54:44, a u tom momentu Crnoj Gori je trebala munjevita reakcija jer je do kraja ostalo svega osam minuta. Međutim, uslijedila je povreda Nikole Ivanovića, zbog koje je morao da napusti igru, Litvanci su kontrolisali dešavanja na terenu, zasluženo su stigli do trijumfa.

Do kraja kvalifikacija, Crnu Goru očekuje gostovanje selekciji Bosne i Hercegovine, odnosno utakmica sa Češkom na svom parketu.

Meč iz “Morače” mogli ste da pratite na LIVE BLOGU na PORTALU AKTUELNO.

4. četvrtina
KRAJ Crna Gora  – Litvanija 56-65

37. minut – Sve teža pozicija za naš tim. Kuzminskas sa poludistance za 47:61. Minut odmora pozvao je Radović.

35. minut – Povreda Nikole Ivanovića, još jedan problem za naš tim.

34. minut –  Blaževič iz reketa, 56:46 vode gosti, tajm aut zove naš selektor Boško Radović.

32. minut – Najveća prednost Litvanije poslije trojke Žukauskasa u posljednjoj sekundi napada, 44:54.
3. četvrtina

Uoči završnog perioda Litvanija vodi 49:44. Ne igra se lijepo u “Morači”, ali je ulog veliki.

30. minut – Normantas je prekinuo našu seriju i trojkom povećao prednost Litvanije na 47:41. Tajm aut za Radovića.

25. minut – Pet poena u nizu za Litvance, koji opet podižu prednost na 42:34. Muče se naši u napadu.

22. minut – Odbrana na vrhunskom nivou, poeni Nikolića i Radovića, naši su na minus tri, 34:37.
2. četvrtina

Na polovini utakmice Litvanija vodi 37:30. Većim tokom meča gosti su imali prednost. U našem timu 11 poena Ivanovića, devet Mihailovića. Pogodili smo samo dvije trojke iz 12 pokušaja i moramo bolje, ako želimo pobjedu. Litvance sa 11 poena predvodi Mindaugas Kuzminskas.

18. minut – Dva puta dobro napada koš i pogađa Mihailović za 26:31. Tajm aut Litvanija.
16. minut – Poeni Ivanovića iz prodora, pa trojka Žukauskasa za najveće vođstvo gostiju, 31:22.
13. minut – Vlado Mihailović trojkom prekida seriju Litvanije i smanjuje na 23:18.
11. minut – Poslije poena Kuzminskasa za 15:21, Boško Radović zove minut odmora.

1. četvrtina

Nakon 10 minuta Litvanija vodi u “Morači” 19:15.

8. minut – Minijatura Alekse Ilića. Prvo sjajna rampa, a onda i realizacija pod košem Litvanaca na dodavanje Ivanovića za 13:13.

6. minut – Nakon poena Dina Radončića iz reketa, prvi put vodimo, 9:8.

Mučimo se u napadu, nismo realizovali tri napada, Litvanija je to kaznila vodi 4:0. Ivanović trojkom prekida post naše selekcije 4:3.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve