Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

BRAVO JUNACI: Crna Gora od 0:2 do boda protiv Holandije

Fudbaleri Holandije nisu uspjeli da izbore plasman na Mundijal u Kataru, iako su u glavnom gradu Crne Gore vodili sa 2:0, poslije golova Memfisa Depaja. Izabranici Miodraga Radulovića su odbili da se predaju, pa su u završnici za četiri minuta, stigli do izjednačenja za konačni rezultat 2:2

Fudbaleri Holandije nisu uspjeli da izbore plasman na Mundijal u Kataru, iako su u glavnom gradu Crne Gore vodili sa 2:0, poslije golova Memfisa Depaja.

Izabranici Miodraga Radulovića su odbili da se predaju, pa su u završnici za četiri minuta, stigli do izjednačenja, za konačni rezultat 2:2.

Holandija je imala više loptu u nogama, imala je inicijativu, ali nije uspjevala da nađe rješenje za defanzivnu postavku Crne Gore.

S druge strane, u 17. minutu, sjajno je pobjegao Vladimir Jovović, izašao je sam ispred golmana Holandije, obišao je i njega, ali iskosa, sa lijeve strane nije uspio da zatrese mrežu.

Samo desetak minuta kasnije, poslije duela Marka Jankovića i Davija Klasena, uz odobrenje iz VAR sobe, sudija je pokazao na bijelu tačku, a mrežu Crne Gore je mirno i staloženo zatresao Memfis Depaj.

U tom momentu, Holandija je bila na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Carl Recine, Reuters

Do kraja prvog poluvremena, Crna Gora je takođe očekivala da sudija Del Sero Grande iz Španije pokaže na bijelu tačku, poslije pokušaja Milutina Osmajića i igranja rukom od strane Denzela Demfrisa. Međutim, ovoga puta, iz VAR sobe je javljeno da penala nije bilo, pa je na semaforu i dalje pisalo 1:0 za Holandiju.

Poslije desetak minuta igre u nastavku, Holandija je u režiji Denzela Demfrisa i Memfisa Depaja vodila sa 2:0, Demfris je bio asistent, a strijelac je ponovo bio Depaj.

Do kraja meča, svjesni da se nalaze na pragu ostvarenja cilja, na pragu plasmana na Mundijal, fudbaleri Holandije su nastojali da zatvore sve prilaze svom golu i mirno privedu meč kraju.

Međutim, u 82. minutu, na asistenciju Milutina Osmajića, Ilija Vukotić je smanjio na 1:2. Samo četiri minuta kasnije, uslijedio je šok za Holandiju. Risto Radunović je sjajno centrirao sa lijeve strane, a Nikola Vujnović pogodio za 2:2.

Foto: FSCG

U ostalim mečevima grupe, Norveška je na svom terenu odigrala neriješeno protiv Letonije – 0:0, dok je Turska pobijedila Gibraltar sa 7:0. U posljednjem kolu, snage će odmjeriti Crna Gora i Turska, Holandija i Norveška, odnosno Gibraltar i Letonija.

Holandija je i dalje najbliža osvajanju prvog mjesta i plasmanu na Mundijal, ali slijedi izuzetno opasan duel protiv Norveške na svom terenu. Svoju priliku vreba i Turska, koja gostuje Crnoj Gori.

Tabela: Holandija 20, Turska 18, Norveška 18, Crna Gora 12, Letonija šest, Gribraltar je bez bodova.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore je  igrala večeras u Podgorici protiv Holandije utakmicu devetog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Foto: FSCG

UŽIVO:

CRNA GORA – HOLANDIJA 2:2

Kraj meča! (2:2)

90+ Igraće se još četiri minuta (nadoknada)

88′ Podrška sa tribina je sve glasnija, sjajna igra u nastavku naših momaka, dva gola za debitante u nacionalnom dresu!

85′ GOL! Izjednačenje, nakon centaršuta Radunovića, najviši u skoku bio je Vujnović, koji glavom pogađa za poravnanje i njegov debitanstki pogodak u nacionalnom dresu!

82′ GOL! Ilija Vukotić pogađa za 2:1, nakon sjajne lopte Osmajića, zaobišao je Biloa i rutinski smjestio loptu u mrežu. (Ovo je debitantski gol za igrača Boaviste).

80′ U igru ulazi Miloš Raičković, iz igre je izašao Žarko Tomašević.

77′ Damfris se stuštio u šesnaesterac, ali ga je sjajno zaustavio naš kapiten Savić i klizećim startom spriječio dobru situaciju, samo minut kasnije de Fraj glavom preko gola, nakon centaršuta Damfisa sa lijeve strane.

68′ Nove dvije zamjena u Crnoj Gori, ulazi Draško Božović, izlazi Marko Janković, a na teren će i debitant Ilija Vukotić umjesto Seada Hakšabanovića.

62′ Izmjena u našoj selekciji. Umjesto Đurđevića ulazi Bećiraj, dok je na terenu još Vujnović koji je zamijenio Jovovića.

54′ GOL! Holandija udvostručuje prednost, Damfris je ubacio sa desne strane, Depaj se našao na prvoj stativi i novim golom, efektno petom proslijedio loptu iza leđa Šarkića za 2:0.

49′ Osmajić na travi, nadamo se da će nastaviti i da se ne radi o ozbiljnijoj povredi.

46′ Počelo je drugo poluvrijeme. Sa centra je krenula Holandija.

Nakon prvih 45 minuta, naša selekcija je bila, ako ne bolji, onda svakako ravnopravan rival, stvorila par izglednih šansi, najbolja ona iz 16. minuta kada je Jovović pogodio spoljnji dio mreže.

Sa druge strane, osim gola sa penala Depaja, nakon nesmotrenog starta Jankovića, “Lale” su imale jednu izgledniju šansu, kada je Danjuma sa oko 12 metara šutirao pored gola Šarkića.

Kraj prvog poluvremena

43′ Hakšabanović je oštro centrirao, ali Vujačić je bio nedovoljno visok, samo gol aut.

39′ Nova sjajna prilika za našu reprezentaciju. Marko Janković je fantastično probao sa ivice kaznenog prostora, ali je Bilou bio na visini zadatka i odbio ju u korner.

38′ Očigledno igranje rukom Damfrisa u šesnaestercu gostujuće ekipe, ali glavni arbitar kaže da nema penala i da se igra nastavi.

35′ Velika prilika za Holandiju. Malen je oštro ubacio, Danjuma je iz prve šutirao sa oko 12 metara ali je lopta prošla pored lijeve stative gola Šarkića.

28′ Vujačić je sjajno ubacio sa desne strane, Osmajić glavom preko gola, nema promjene rezultata.

24′ GOL! Gosti vode 1:0, pogotkom Memfisa Depaja sa bijele tačke.

23′ Penal za Holandiju, glavni arbitar provjerava odluku u VAR sobi.

20′ Nakon kornera Hakšabanovića, Vujačić šutira glavom preko gola.

19′ “Sokoli” su se oslobodili početnog pritiska gostiju, preuzeli su inicijativu.

18′ Prvi korner za Crnu Goru, izvodi ga Marko Janković.

16′ Prva prilika na meču, Jovović je pobjegao golmanu Bilou, ali je otišao previše ulijevo i pogodio samo spoljnji dio mreže, bila je to velika šansa!

1′ Utakmica je upravo počela, početni udarac za našu selekciju.

Poznati su sastavi za večerašnju utakmicu:

Crna Gora: Šarkić – Vujačić, Savić, Tomašević – Marko Vukčević, Jovović, Janković, Hakšabanović, Osmajić – Đurđević.

Holandija: Bilou – Damfris, De Fraj, Van Dajk, Blind – Vajnaldum, De Jong, Klasen – Malen, Danjuma, Depaj.

Porazom u Norveškoj prije mjesec, izabranici Miodraga Radulovića izgubili su šanse da se plasiraju u baraž za Mundijal.

U večerašnji susret ulaze posebno oslabljeni jer su u posljednja 24 sata zbog pozitivnih nalaza na koronavirus iz kombinacije za tim otpali Stevan Jovetić, Adam Marušić i Nebojša Kosović, dok odranije stručni štab nije mogao da računa na još pet fudbalera.

Holanđani dolaze motivisani u Podgoricu, potrebni su im bodovi za direktan plasman na Mundijal, jer bi u slučaju pobjede i matematički osigurali plasman u Katar.

U prvom dijelu kvalifikacija, Holandija je na svom terenu pobijedila Crnu Goru sa 4:0.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve