Utorak, 19 Marta, 2024
Rubrika:

Crna Gora srušila Francusku, Radović čovjek odluke

Košarkaši Crne Gore savladali su Francusku 70:69, u utakmici 5. kola grupe E kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Košarkaši Crne Gore savladali su Francusku 70:69, u utakmici 5. kola grupe E kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Koš odluke postigao je Nemanja Radović 27 sekundi prije kraja, a potom su Francuzi promašili tri šuta u posljednjem napadu.

foto: KSCG

Crna Gora je većim dijelom meča parirala favorizovnom rivalu.

Francuska je tokom prvog dijela imala u dva navrata šest poena prednosti, ali je naša selekcija do velikog odmora preokrenula 33:31.

Potom je tim Boška Radovića sjajno odigrao treću četvrtinu, pa je uoči posljednjih 10 minuta imao osam poena prednosti.

Francska je reagovala, izjednačila na 56:56, a onda se u završnici igralo poen za poen.

Žaite je bio polovičan sa penala 69:68, a onda je Radović flouterom donio minimalnu prednost i ispostavilo se pobjedu.

Francuska je promašila tri šuta do kraja, posljednji Obono sa zvukom sirene..

Radović je ubacio 15 poena, Džona Radebou je dodao 12, uz šest skokova, Vladimir Mihailović 11, a Nikola Ivanović 10.

Na drugoj strani, 18 poena Vensana Poarjea, 16 je dodao Teo Maledon.

Crna Gora će u ponedjeljak gostovati Portugalu, koji je večeras izgubio od Mađarske 69:68.

Tok meča:

4. čevrtina

Maledon sa poludistance, pa Okobo nakon prodora 56:52. Osam poena u nizu gostiju, razigrao se Maledon 56:56, sedam minuta do kraja. Mihailović je ubacio tri penala 59:56.

Maledon trojkom vraća stvari u egal 59:59, prva trojka Francuske na meču. Okobo donosi preokret 63:61, 2.57 do kraja. Još jedan sjajan prodor Mihailovića 63:63.

Žaite zakucava, ali trojku pogađa Radebu 66:65. Igra se koš za koš 68:68. Žaite polovičan sa linije slobodnih bacanja 69:68 43 sekunde do kraja. Radović za 70:69!

Francuzi ne koriste posljednji napad. Okobo je promašio trojku…

3. četvrtina

Po koš na obje strane u prvom minutu. Pogađaju Radebou i Ivanović sa poludistance 39:3. Brzo Francuzi na krilima Poarjea hvataju priključak 41:41.

Spasjević donosi plus četiri 48:44, tri minuta do kraja četvrtine. Radebou nakon kontranapada za 50:44. Zakucavanje Ilića u kontri za 52:44. Odličan prodor Mihailovića 54:47, posljednji minut.

Nesportski faul Ilića. Nisu tu to kaznili Francuzi .I gosti prave nesportsku, ubacio je Mihailović dva penala 56:48,kraj treće dionice.

2. četvrtina

Šest vezanih poena na startu postižu gosti 21:15. Ilić zakucavanjem prekida seriju gostiju 21:17. Pogodio je sada Žugić za minus dva, tri i po minuta igre. Vraćaju se Francuzi na plus šest 25:19.

Žugić, pa novo zakucavanje Ilića za izjednačenje 25:25, 4.10 do odmora. Poveli smo 27:25, ali je Spasojević napravio nesportsku. Francuzi su postigli nakon toga tri poena i preokrenua 28:27, dva i po minuta do odmora.

Igra se koš za koš, vodimo 31:30. Pogodio je Radović za 33:31, sedam sekundi prije kraja. To je rezultat prvog dijela.

1. čevrtina

Meč je počeo. Samo jedan poen za dva minuta igre, Laberi je ubacio jedno slobodno 1:0. Flouter Ianovića za 2:1. Serija 4:0 gostiju, uzvratio je trojkom Radović 5:5, sredina uvodne dionice.

Opet su gosti napravili seriju 4:0 za 9:5. Istom mjerom uzvraćaju “crveni” 9:9. Igra se košza koš vodimo 13:12, 53 sekunde do kraja četvrtine. Kraj prve čevrtine – 15:15.

Crna Gora je u prva četiri kola zabilježila po dvije pobjede i dva poraza. Francuska ima sve četiri pobjede.

Iz našeg tabora pozivaju navijače da dođu i podrže ih u duelu protiv moćnog rivala u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

“Nadam se da će dosta ljudi doći na utakmicu, a mi imamo odgovornost i obavezu da odigramo dobro i damo sve od sebe. To će biti fizički zahtjevna utakmica, protiv ekipe koja je mnogo fizički jača od nas. Ali, drugačije je igrati za reprezentaciju i pred domaćom publikom, gdje imamo dodatni motiv i odgovornost da odigramo kvalitetno”, kazao je Nikola Ivanović.

Francuzi stižu sa dva igrača iz NBA lige Korenijeom i Maledonom. Poirije i Outara igraju Evroligu, a tu su i Albisi, Žaite, Lakomb, Labeirije.

Nikola Ivanović se mučio zbog povrede stopala. Odlučio je da stisne zube i uprkos bolovima igra današnji meč. Generalno nakon teške sezone mnogi su košarkaši umorni.

“Meč sa Francuskom treba da doživimo kao veliki izazov za sve nas. To je ekipa sa momcima iz NBA lige i Evrolige, sa ozbiljnim igračima. Nadam se da ćemo odigrati jedan kvalitetan meč”, poručuje Ivanović.

U drugom meču E grupe, Mađarska će dočekati Portugal.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve