Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

EP u odbojci: Crna Gora slavila protiv Češke ali ostala bez osmine finala

Izabranici Veljka Bašića imaju tri poraza uz pobjedu protiv Estonije i pod imperativom su pobjede od 3:0 ili 3:1 u odnosu na Čehe koji imaju dvije pobjede i dva poraza za plasman u osminu finala

Odbojkaši Crne Gore debitantsko učešće na Evropskom šampionatu završili su u grupnoj fazi, na petoj poziciji grupe D.

Foto: CEV.eu

Odbojkaši Crne Gore debitantsko učešće na Evropskom šampionatu završili su u grupnoj fazi, na petoj poziciji grupe D.

Izabranici Veljka Bašića su u direktnom meču za plasman u osminu finala savladali Češku sa 3:2 (23:25, 25:14, 22:25, 25:21, 13:15) ali za prolaz dalje bila je neophodna ubjedljivija pobjeda.

Ostaće žal, jer malo je nedostajalo da gledamo duel Crne Gore i Srbije u borbi za četvrtfinale.

Češka – Crna Gora 2:2 (23:25, 25:14, 22:25, 25:21, 13:15)

Tok meča:

V SET:

Na startu petog seta igralo se poen za poen da bi se “crveni” prvi odlijepili na servis Ćulafića 4:6. Crna Gora je nastavila u dobrom ritmu i uvećala prednost na plus tri 6:9. “Crveni” su čuvali prednost da bi Česi povezali tri poena za izjednačenje 11:11. U neizvjesnoj završnici “crveni” su prvi napravili brejk i realizovali drugu meč loptu za 13:15, ali pobjeda im nije donijela plasman u osmini finala i meč protiv Srbije.

IV SET:

Naši odbojkaši su bolje otvorili četvrti set i Ćaćić i Ćulafić su poentirali za 0:2. “Crveni” su čuvali stečenu prednost i uvećali je na plus tri da bi Česi vezali dva poena i sveli na 4:5. Igralo se poen za poen i “crveni” opet došli na plus tri da bi Česi opet na servis Hadrave vezali četiri poena za preokret 12:11. Naši su se opet konsolidovali za novi preokret i 12:13. Igralo se poen za poen da bi se Ćaćić upecao pri smeču i Česi su opet preokrenuli i stekli plus dva za 18:16. Bašićevi momci ponovo nalaze ravnotežu i izvezuju dva poena za izjednačemje da bi Česi ponovo uzvratili istom mjerom i vratili plus dva za 20:18. Neprikosnoveni Hadrava se opet našao na servisu i osmim asom povećao razliku na plus tri i Česi nijesu imali više poteškoća da osvoje set rezultatom 25:21 i ugase sve šanse “crvenim” za plasman u osmini finale, a peti set ostaje da se igra za prestiž.

III SET:

Na startu trećeg seta igralo se poen za poen da bi Česi prvi napravili brejk iz bloka za 4:2. “Crveni” su se konsolidovali i vezali pet poena zaredom i preokret 5:8. Nakon što su Česi prekinuli seriju, naši su odgovorili novom na servisu Ćulafića za plus pet i 6:11. Nakon što smo vezali dva poena Česi su odgovorili serijom od četiri poena na servisu neprikosnovenog Hadrove za 11:13. Crveni su čuvali prednost i uvećali je na plus četiri, da bi Česi opet povezali dva poena za 17:19. Česi su opet povezali dva poena nakon što je Bojić izblokiran za samo plus jedan i 20:21. Bašićevi momci su pokazali čvrste živce i s dva vezana bloka stekli prednost koju su materijalizovali u set za 22:25 i ukoliko pobjede naredni plasiraće se u osmini finala.

II SET:

Česi su žestoko startovali i na servis Hadrave vezali šest poena za 6:0. Nakon što smo prekinuli seriju, Česi su napravili novu za 8:1. Crna Gora se malo konsolidovala i smanjila zaostatak na minus pet 10:5. Česi su napravili mini seriju, da bi naši odgovorili svojom serijom i smanjili zaostatak na minus tri za 12:9. Hadrava je opet došao na servis i Česi su napravili novu ubjedljivu seriju koju je prekinuo Ćulafić za 17:10. Česi su čuvali prednost i u samoj završnici vezali četiri poena i rutinski priveli set kraju s 25:14 i fali im samo jedan set da bi izborili plasman u osminu finala.

I SET:

Ječmenica osvaja prvi poen, a Januk uzvraća za 1:1. Igralo se poen za poen i “crveni” su napravili prvu seriju od tri poena za 3:5. Crna Gora je uspješno čuvala prednost da bi Ćulafić postigao as za plus četiri i 8:12. Imali su “crveni” šansu da još uvećaju prednost ali je Ćaćić izblokiran i potom Česi osvajaju još jedan poen u nizu za 11:13. Ječmenica je blokom uvećao prednost naših za plus četiri, ali Česi su s dva vezana poena smanjili na 14:16. Nakon što smo osvojili poen, Česi su napravili seriju od tri uzastopna poena za izjednačenje 17:17. Ponovo su “crveni” stekli plus dva nakon što je Ćuk poentirao iz bloka, da bi Česi opet vezali tri poena za preokret 21:20. Igralo se poen za poen da bi Crna gora u samoj završnici vezala tri poena i iskoristila prvu set loptu za 23:25.

Obje selekcije u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvarile su po pobjedu protiv Estonije i u međusobnom duelu odlučiće putnika u osminu finala.

Crna Gora debituje na šampionatu Evrope, a osim pobjede protiv Estonije, upisala je i poraze od Holandije, Ukrajine i Poljske.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve