Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost slomila Cedevita Olimpiju za četvrtfinale Evrokupa

'Plavi su među osam najboljih u takmičenju iz kojeg će finalisti obezbijediti plasman u Evroligu

Kobs, Foto: KK Budućnost

Košarkaši Budućnosti Voli pobijedili su Cedevita Olimpiju 79:66 u meču odluke za plasman u četvrtfinale Evrokupa, gdje ih čeka Monako našeg trenera Zvezdana Mitrovića.

Zanimljiv meč viđen je u Podgorici, a praktično tri četvrtine igralo se koš za koš.

Nije uspijevala Budućnost da do završne dionice dođe do prednosti u utakmici u kojoj je našem timu bila potrebna pobjeda sa najmanje četiri poena razlike za mjesto u sljedećoj fazi takmičenja.

Mučili su se dosta ”plavi” sa šutom za tri poena, a onda su redom počeli da rešetaju Nikolić, Dela Vale i Ivanović i podgorički tim je došao do plus 11.

Bila je sjajna i defanziva ekipe Dejana Milojevića u posljednjih 10 minuta tokom kojih su zaustavili najboljeg igrača Cedevita Olimpije Jaku Blažića.

Možda i posljednju šansu Ljubljančani su ispustili kada je kod rezultata 75:66 na minut i 40 sekundi prije kraja Peri promašio oba bacanja, a potom napravio faul i poslao Nikolu Ivanovića na liniju penala sa koje je ovjerio trijumf našeg tima.

”Plavi” su među osam najboljih u takmičenju iz kojeg će finalisti obezbijediti plasman u Evroligu…

Melvin Edžim ubacio je 20 poena, uz osam skokova, Nikola Ivanović postigao je 17 koševa, Danilo Nikolić je imao 11 poena i 10 skokova, dok je 11 koševa upisao i Dela Vale.

Kod gostiju 18 poena Blažiča, 12 Džonsa.

Budućnost – Cedevita Olimpija 79:66 (19:17, 19:23, 20:17, 21:9)

Tok utakmice:

40. minut – Dela Vale ”krade” loptu i polaže, sve je gotovo Budućnost je u četvrtinalu Evrokupa, 79:66.

39. minut – Peri promašuje dva bacanja, pa faulira Ivanovića, koji koristi oba penala za 77:66. Minut i po do kraja.

37. minut – Ivanović pogađa trojku, a nakon dobre odbrane iznudio je faul i sa bacanja je povećao na maksimalnih 75:64. Naš tim je u odličnoj poziciji pred završnicu!

36. minut – Trojka Edžima, Budućnost ima maksimalnih devet poena prednosti. 70:61. Proradio je šut Podgoričana u najvažnijem dijelu utakmice.

33. minut – Dela Vale za triiii, lete ”plavi” na plus sedam, tajm aut zove Golemac. 64:57.

32. minut – Trojka Danila Nikolića, treća večeras za magičnih plus četiri, 61:57.

III – četvrtina: Uoči posljednjih 10 minuta ”plavi” vode 58:57. Dobili su ovu četvrtinu 20:17, a za konačan trijumf im je potrebno da slave sa četiri poena prednosti.

28. minut – Trojka Nikolića, a onda i poen Dela Valea sa penala nakon tehničke Golemca. Uzvraćaju nažalost gosti trojkom za novo izjednačenje, 51:51.

26. minut – Poslije trojke Džonsa gosti vode 48:47. Prije toga je dva bacanja promašio Vili Rid.

23. minut – Odličan početak treće četvrtine ”plavih”, pet vezanih poena, od kojih je četiri ubacio Edžim i Budućnost vodi 43:40.

Poluvrijeme – očekivano neizvjesna utakmica u SC Morača, Budućnost ima pola koša zaostatka (38:40). Edžim je najefikasniji kod domaćina sa devet poena, osam je dao Ivanović. Kod Cedevita Olimpije – 12 poena Blažiča, po osam Perija i Hopkinsa.

19.minut – sjajni Rid zakucava uz prekršaj nakon asistencije Kobsa, Budućnost vodi 38:35.

16.minut – trojka Ivanovića, “plavi” konačno dolaze do dobre igre u napadu i imaju +5 (33:28).

12.minut – koš Dela Valea, Budućnost preokreće rezultat – 23:21.

I četvrtina – 19:17 za Cedevita Olimpiju nakon deset minuta košarke u Morači. Gosti su agresivniji i otud čak 11 slobodnih bacanja za Podgoričane, pogodili su ih 10. Brine šut iz igre 3/14.

9.minut – Prva trojka “plavih” iz šestog pokušaja, pogodio je Ivanović, sada je 19:17 za slovenačku ekipu.

6.minut – Budućnost ima problema s ofanzivnim skokom rivala, koji je već dao pet poena iz druge šanse. Gosti zasad održavaju prednost – 12:7.

3.minut – Cedevita Olimpija vodi 8:3, pogodili su gosti dvije vezane trojke, najprije Džons pa onda i Murić. Milojević traži tajm-aut.

1.minut – počeo je meč u Morači. Startna petorka ”plavih”: Kobs, Žugić, D. Nikolić, Edžim i Rid.

Najava:

Za mjesto među osam najboljih u ovom takmičenju, izabranicima Dejana Milojevića biće potrebna pobjeda sa najmanje četiri poena razlike.

”Plavi” su u prvom dijelu sezone izgubili sa tri poena razlike u Ljubljani u meču u kojem su imali šansu i da pobijede.

Budućnost Voli utakmicu sa Cedevita Olimpijom dočekuje poslije pobjeda nad Burgom u Evrokupu i Zadrom u ABA ligi, uz odličnu igru, naročito protiv tima iz Dalmacije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve