Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

LŠ: Lajpcig nastavio da piše istoriju, Savić tragičar

"Bikovi" su u prvom četvrtfinalu u istoriji kluba na najelitnijem evropskom takmičenju savladali Atletiko Madrid 2:1 i napravili korak dalje, gdje će se za finale boriti protiv PSŽ-a

Fudbaleri Lajpciga plasirali su se u polufinale Lige šampiona.

Lajpcig, Foto: AFP

“Bikovi” su u prvom četvrtfinalu u istoriji kluba na najelitnijem evropskom takmičenju savladali Atletiko Madrid 2:1 i napravili korak dalje, gdje će se za finale boriti protiv PSŽ-a.

Tragičar je bio naš Stefan Savić koga je lopta pogodila kod odlučujućeg gola Lajpciga i završila u mreži nakon šuta Adamsa.

Lajpcig je vodio i 1:0. Olmo je dao gol glavom u 51. minutu.

U 71. Feliks je poravnao sa bijele tačke, ali Atletiko nije mogao do preokreta.

Sjutra od 21 čas će se igrati treći četvrtfinalni meč, a na megdan će izaći Barselona i Bajern Minhen.

Lajpcig – Atletiko Madrid 2:1 (51’ Olmo, 89’ Adams – 71’ Feliks p.)

Tok meča:

90+6’ – Žuti karton za Atletiko. Dobio ga je Himenez zbog prekršaja nad Moratom.

90+2 – Izmjene na obje strane. Nordi Mukiele mijenja povrijeđenog Marsela Sabicera za Lajpcig, a Felipe mijenja Kokea za Atletiko.

89’ – Novi gol za Lajpcig. Anhelinjo je poslao loptu koju je primio Taljer Adams i odmah pucao. Lopta je pogodila Stefana Savića i promijenila smjer, tako da Jan Oblak tu nije mogao ništa. 2:1.

87’ – Novi karton za Lajpcig. Dobio ga je Amadou Haidara četiri minuta nakon što je ušao u igru.

83’ – Prvi žuti karton za Lajpcig. Dobio ga je Kevin Kampl i Najdželsman je iskoristio prekid da uvede Amadou Haidaru i Patrika Šika umjesto Kristofa Enkunkua i Dani Olma.

72’ – Izmjene na obje strane. Simeone mijenja Dijega Kostu za Alvara Moratu, a Najdželsman ubaca Tajlera Adamsa umjesto Konrada Lajmera.

71’ – Gol za Atletiko Madrid. Lukas Klojsterman je nespretno faulirao Žoao Feliksa u kaznenom prostoru nakon čega je dosuđena najstroža kazna koju je materijalizovao upravo Portugalac.

62’ – Prvi žuti karton za Atletiko Madrid. Dobio ga je Renan Lodi zbog pokušaja simuliranja jedanaesterca.

58’ – Prva izmjena za Atletiko Madrid. Žoao Feliks mijenja Hektora Hereru.

51’ – Gol za Lajpcig. Savršenu dugu loptu je poslao Marsel Sabicer, koju je pratio Dani Olmo. Skočio je visoko i glavom iz blizine zabio u lijevu stranu gola. Šut mu je bio jak i precizan, tako da Jan Oblak to nije mogao odbraniti. 1:0.

46’ – Nastavlja se okršaj!!!

Poluvrijeme. Tvrd meč bez puno drame. Halštenberg je imao jednu priliku u četvrtom minutu za Lajpcig, a Karasko u 13 minutu za Atletiko.

35’ – Nezgodan duel dva štopera. Stefan Savić i Mark Halštenberg u želji da dođu do lopte su se jako udarili glavama nakon čega im je ukazana pomoć i obojica su nastavila meč.

25’ – Sporna situacija ispred gola Atletika. Čini se da je Renan Lodi igrao rukom u šesnaestercu, ali je sudac ustanovio da nije penal i da se igra dalje!

14’ – Sporna situacija ispred gola Lajpciga. Saul je pao nakon duela u šesnaestercu, ali je sudija Marčinjak samo odmahnuo na prigovore igrača

13’ – Velika šansa i za Atletiko. Janik Karasko je primio tačan pas i u situaciji jedan na jedan s golmanom odlučio pucati uz lijevu stativu. Peter Gulašči se bacio kao mačka i obranio mu šut.

4’ – Velika šansa za Lajpcig. Marsel Halštenberg je primio loptu u šesnaestercu i odmah pucao po golu. Međutim, lopta je odletila nekoliko metara iznad gola

1’ – Sudija je dao znak za početak meča!!!

“Bikovi” su na svom putu u četvrtfinale savladali aktuelnog vicešampiona Totenhem s ukupnim skorom od 4:0, dok su “kolčonerosi” izbacili aktuelnog šampiona Liverpul ukupnim rezultatom 4:2.

Julijan Najdželsman pred večerašnji meč neće moći računati na Hartmana i Konatea zbog povreda, dok Dijego Simeone u svom timu neće imati Koreu i Vrsaljka koji su pozitivni na koronavirus i nalaze se u samoizolaciji.

Postave:

Lajpcig: Gulašči – Klosterman, Upamekano, Anhelinjo, Halštenberg – Kempl, Lajmer, Sabicer – Polsen, Olmo, Enkunku

Atletiko Madrid: Oblak – Himenez, Savić, Renan Lodi, Tripije – Herera, Saul, Koke, Karasko – Ljorente, Kosta

Foto: Printscreen/Rezultati.com

Glavni arbitar meča na stadionu Hosea Alvaladea je Poljak Simon Marčinjak.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve