Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

LŠ: Brejk Lajpciga protiv vicešampiona Evrope, Poker Atalante pred revanš u Bergamu

Najprijatnije iznenađenje osmine finala Atalanta ukrstiće koplja protiv Valensije na San Siru, dok će prošlogodišnji vicešampion Totenhem na svom novom stadionu dočekati neugodan Lajpcig

Atalanta i Lajpcig zakoračili su ka plasmanu u četvrtfinale Lige šampiona.

Hatebur, Foto: AFP

Atalanta i Lajpcig zakoračili su ka plasmanu u četvrtfinale Lige šampiona.

Naročito se to može reći za tim iz Bergama, koji je kao domaćin na “San Siru” savladao Valensiju 4:1.

Još jednom je Atalanta zadivila Evropu i došla na korak do senzacionalnog četvrtfinala.

Dvostruki strijelac bio je Hans Hatebur, pogađali su Iličić i Frojler, dok je nadu “slijepim miševima” sačuvao Denis Čerišev.

U Londonu je viđen samo jedan gol. Nakon što je Dejvis oborio Lajmera, penal je iskoristio Timo Verner i krunisao inicijativu Lajpciga, koja je trajala skoro sat.

Osjetilo se neigranje Kejna i Sona, Totenhem se mučio pred golom rivala, a najbliži pogotku bio je kada je Lo Selso pogodio stativu iz slobodnog udarca.

Siguran je u završnici bio i golman Lajpciga Gulaši, pa sastav sa istoka Njemačke nosi veliku prednost na revanš pred svojim navijačima.

Atalanta – Valensija 4:1 (16’ 63’ Hatebur, 42’ Iličić, 57’ Frojler – 67’ Čerišev)

Totenhem – Lajpcig 0:1 (58’ Verner)

Tok mečeva:

90+6’ – Završen je meč i u Londonu. Lajpcig je napravio veliki iskorak za plasman u četvrtfinale protiv Totenhema 0:1.

90+5’ – Kraj meča na San Siru, Atalanta je slavila 4:1 protiv Valensije i ima ogromnu prednost pred revanš u Bergamu.

90’ – Posljednja izmjena za Atalantu. Mario Pašalić izlazi, a mijenja ga Adrian Temeze. Meč je produžen za četiri minuta, a u Londonu za pet.

89’ – Prilika za Totenhem. Moura je primio centaršut unutar peterca i uputio opasan udarac glavom koji je prozujao nekoliko centimetara iznad prečke!

85’ – Prilika za Totenhem. Erik Lamela je izveodalekometni slobodnjak. Pokušaj je išao prema desnoj strani gola, ali Golaši je bio na toj lopti i sjajno reagovao.

83’ – Prinudna izmjena za Lajpcig. Konrad Lajmer ne može nastaviti igru zbog povrede, pa ulazi Emil Forsberg.

81’ – Nova izmjena za Atalantu. Alehandro Gomez izlazi, a ulazi Ruslan Malinovski.

79’ – Karton za Atalantu. Dobio ga je Hatebur zbog prekršaja.

77’ – Nova izmjena za Lajpcig. Jusuf Polsen mijenja Patrika Šika.

75’ – Izmjena i za Atalantu. Duvan Zapata mijenja Matiu Kaldara.

74’ – Izmjena za Lajpcig. Amadou Haidara ulazi umjesto Kristijana Nkonkua.

74’ – Sporna situacija u šesnaestercu Atalante. Matia Kaldara je gotovo izvjesno igrao  rukom, sudije su konstatovale VAR ali nije dosuđen penal za Valensiju.

73’ – Izmjena za Valensiju, kevin Gameiro ulazi umjesto Maksimilijana Gomeza.

73’ – Prilika za Totenhem iz slobodnjaka.  Lo Selso je uputio  udarac u lijevu stranu gola, ali sjajni Gulaši se bacio da spriječi njegov pokušaj i skrenuo loptu na stativu.

72’ – Žuti karton za Lajpcig. Dobio ga je Kristofer Nkunku.

67’ – Gol za Valensiju. Čerišev tek što je ušao zabio je gol sjajnim udarcem izvan šesnaesterca u donjem desnom uglu.

65’ – Dvostruka izmjena za Totenhem. Murinjo izvodi Gedsona Fernandeša i Dele Alija, a mijenjaju ih Erik Lamela i Tanguj Ndombele.

64’ – Izmjena za Valensiju. Gonsalo Gedes je gotov za danas, a mijenja ga Denis Čerišev.

63’ – Četvrti pogodak za Atalantu. Hatebur je prošao odbranu i prevario Domeneha. Sudije su konsultovale VAR i potvrdile pogodak.

58’ – Gol za Lajpcig. Ben Dejvis je skrivio jedanaesterac za “bikove” koji je Verner hladnokrvno. Sudija Čakir je Dejvisu dao žuti karton.

57’ – Kakav prekrasan gol za Atalantu. Remo Frojler (Atalanta) je uputio brz i snažan šut točno uz desnu stativu. Domeneh je bio nemoćan.

52’ – Ovo je bila zlatna prilika za Valensiju. Karlos Soler (Valencia) je dočekao centaršut Toresa u šesnaestercu i pucao, ali je bio neprecizan i lopta je otišla desno od gola.

48’ – Najbolja prilika za Totenhem. Lukas Moura je pokupio centaršut unutar šestnaesterca i brzo uputio niski udarac po sredini gola. Njegov obećavajući pokušaj je zaustavio Peter Gulaši sa zadivljujućom odbranom.

46’ – Počelo je drugo poluvrijeme!!!

45+2’ – Poluvrijeme. Sjajno izdanje Atalante na San Siru i zasluženo vođstvo od 2:0. Lajpcig dokazao sjajnu formu ali fali završnica protiv vicešampiona u Londonu.

42’ – Novi gol Atalante. Josip Iličić je pucao s ruba šestnaesterca i zabio u lijeve rašlje. Mario Pašalić je asistirao za gol.

36’ – Kolosalna prilika za Lajpcig. Verner je primio loptu unutar šesnaesterca i u situaciji jedan na jedan pucao snažno po sredini gola, ali je Ljoris bio fokusiran i sjajno spriječio pogodak.

33’ – Novi žuti karton za Lajpcig. Dobio ga je Timo Verner zbog prekršaja.

31’ – Kakva prilika za Valensiju. Feran Torres je primio loptu u šesnaestercu i oštro pucao. Međutim, lopta je pogodila desnu stativu.

17’ – Nova šansa za Lajpcig. Patrik Šik je bio najbrži u šesnaestercu nakon centaršuta iz kornera i pucao glavom, ali je lopta prozujala kraj desne stative.

16’ – Gol za Atalantu. Hans Hatebur hladnokrvno gura loptu u mrežu nakon sjajne asistencije Alehandra Gomeza.

12’ – Prvi karton i za Lajpcig. Marsel Sabicer ga je dobio zbog zakašnjelog starta.

10’ – Prva javna opomena za Totenhem. Kunejt Čakir je izvadio žuti karton, a dobio ga je Đovani Lo Selso zbog ružnog starta.

8’ – Opasna prilika za Totenhem. Stiven Bergvajn je primio preciznu loptu u šestnaestercu i imao vremena i da uputi obećavajući udarac prema desnoj stativi. Peter Gulaši je predvidio njegovu namjeru i sa dobrom odbranom spriječio njegov pokušaj.

8’ – Kakva prilika za Atalantu. Iličić je proslijedio sjajnu loptu Pašaliću koji je untar šesnasterca pucao u lijevu stranu gola, ali je Džejmi Domeneh sjajno regovao i spriječio pogodak.

2’ – Odmah opasna prilika za Lajpcig. Anhelinjo je nakon odbijanca pucao u lijevu stranu gola, ali je Hugo Ljoris dobro reagovao i skrenuo loptu u stativu. Sjajna obrana golmana!

1’ – Počinju mečevi u Milanu i Londonu!!!

“Boginje” su već napravile veliki podvig plasiravši se u plej of i takođe imaju realne šanse za korak dalje protiv “šišmiša” koje se muče s mnogobrojnim povredama.

S druge strane prošlogodišnji finalisti “spursi” su pred velikim ispitom protiv popularnih “bikova” i na kormilu s Murinjom očekuje se velika taktička borba, dok Lajpcig igra najbolju sezonu u Bundesligi sa bodom zaostatka iza lidera Bajerna i samopouzdanja im ne manjka.

Đan Pjero Gasperini za prvi meč na San Siru izlazi u skoro kompletnom sastavu osim Hrvata Boška Sutala koji se muči s povredom članka i nije bio u kombinaciji u posljednja četiri meča u Seriji A, dok Albert Selades ima mnogo većih problema s startnom postavom nakon što mu zbog povreda odsustvuju Koćelin, Florenci, Garaj, Li Kanin, Pićini, Rodrigo, Valjeho, kao i zbog crvenog kartona Brazilac Rodrigo.

Žoze Murinjo za svoj prvi meč neće računati na svoje napadače Kejna i Sona, kao i Fojta i Sisoka zbog povreda, dok Julijan Najdželsman takođe zbog povreda u svom sastavu neće imati Adamsa, Kempla, Konatea, Orbana, kao i zbog kartona Upamekana.

Postave:

Atalanta: Golini – Palomino, Đimsiti, Toloi – Froler, de Run, Gozens, Hatebur – Pašalić – Gomez, Iličić

Valensija: Domeneh – Mangala, Diakabi, Vas, Gaja – Pareho, Kondogbia, Tores, Soler  – Gomez, Gedes

Foto: Printscreen/Rezultati.com

Totenhem: Ljoris – Sančez, Aldervireld, Orijer, Dejvis – Fernandes, Vinks – Ali, Lo Selso, Bergvajn – Lukas

Lajpcig: Gulaši – Ampadu, Klosterman, Halstenberg – Sabicer, Lajmer, Mukiele, Anđelino – Nkunku, Verner – Šik

Foto: Printscreen/Rezultati.com

Glavni arbitar meča na San Siru je Englez Majkl Oliver, dok je na novom stadionu Totenhem Hotspura Kunejt Čakir iz Turske.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve