Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

LŠ: Čudesan preokret PSŽ-a, Atalanta eliminisana u suzama

Atalanta je bila na pragu velike pobjede, najveće u klupskoj istoriji, ali su na kraju momci trenera Gasperinija u suzama dočekali kraj meča. Pari Sen Žermen će u polufinalu igrati sa pobjednikom meča Lajpcig-Atletiko Madrid, koji je na programu sjutra od 21 sat

Nevjerovatnim preokretom u posljednjim trenucima susreta, Pari Sen Žermen je pobijedio Atalantu 2:1 i plasirao se u polufinale Lige šampiona.

Markinjos, Foto: AFP

Najprijatnije iznenađenje fudbalske sezone u Evropi, bilo je na ivici velikog trijumfa.

Vodila je Atalanta od 27. minuta efektnim golom Pašalića i poslije promašaja Nejmara u prvom dijelu, kontrolisala zbivanja na terenu.

PSŽ je pojačao pritisak u posljednjih pola sata nakon ulaska Mbapea.

Najprije je u posljednjem minutu uz dosta sreće Markinjos iz peterca izjednačio, da bi nepuna tri minuta kasnije, Nejmar započeo akciju, koju je nastavio Mbape, a golom krunisao Kopo-Moting.

Atalanta je bila na pragu velike pobjede, najveće u klupskoj istoriji, ali su na kraju momci trenera Gasperinija u suzama dočekali kraj meča.

Pari Sen Žermen će u polufinalu igrati sa pobjednikom meča Lajpcig-Atletiko Madrid, koji je na programu sjutra od 21 sat.

Atalanta – PSŽ 1:2 (27’ Pašalić – 90’ Markinjos, 90+3’ Kopo-Moting)

Tok meča:

90+7’ – To je to. PSŽ je za par minuta riješio pitanje pobjednika i plasirao se u polufinale. Atalanta je ostala u suzama.

90+3’ – Goool za PSŽ. Kilijan Mbape je sjajno asistirao Maksimu Kopo-Motingu koji je bez problema zabio za veliki preokret.

90’ – Gol za PSŽ. Sjajan pas je poslao Nejmar Markinjosu koji je samo poslao loptu u praznu mrežu. Konstatovan je VAR i sve je bilo regularno. 1:1.

85’ – Nova javna opomena za Atalantu. Zabilježen je i Hose Palomino.

82’ – Posljednje dvije izmjene Atalante. Robin Gosins i Duvan Zapata izlaze, a mijenjaju ih Timoti Kastanje, i Jakopo da Riva.

80’ – Dvostruka izmjena PSŽ. Tuhel mijenja povrijeđenog golmana Kejlora Navasa za Serhia Rika i mijenja Maura Ikardija za Maksima Kopo-Motinga.

76’ – Novi karton za PSŽ. Dobio ga je Leandro Paredešzbog prežestokog starta.

74’ – Ovo je moglo biti opasno. Kilijan Mbape je primio tačan pas i u situaciji jedan na jedan s golmanom odlučio pucati iz sve snage po sredini gola. Marko Sportielo je bio oprezan i lagano mu je obranio šut.

72’ – Dvostruka izmjena za PSŽ. Idrisa Gej i Ander Herera izlaze, a zamijenili su ih Leandro Paredeš i Julijan Draksler.

70’ – Izmjena za Atalantu. Luis Murijel mijenja jedinog strijelca u meču Marija Pašalića.

67’ – Peti karton Atalante, dobio ga je Rafael Toloi.

60’ – Dvostruka izmjena Atalante i izmjena za PSŽ. Gasperini je zamijenio Alehandra Gomeza i Berata Đimsitija za Ruslana Malinovskog i Hosea Palomina, dok je Tuhel ubacio Kiljana Mbapea umjesto Pabla Sarabije.

58’ – Sjajna prilika za Atalantu. Berat Đimsiti je dočekao loptu iz slobodnog udarca i precizno pucao unutar šesnaesterca, ali je lopta prošla pored lijeve stative.

57’ – Novi karton za PSŽ. Zabilježen je Ander Herera zbog pregrubog starta nad Gomezom.

55’ Prvi karton i za PSŽ. Dobio ga je Huan Bernat zbog lošeg starta nad Pašalićem.

53’ – Još jedna javna opomena za Atalantu. Žuti karton je dobio Duvan Zapata zbog lošeg ponašanja.

50’ – Novi karton za Atalantu. Entoni Tejlor je zabilježio Martena de Runa.

46’ – Entoni Tejlor je dao znak za nastavak meča!!!

Poluvrijeme. Mnogo šansi s obje strane. Pašalić iskoristio svoju sjajnim volejom, dok se Nejmar ispromašivao.

45+1’ Novi karton za Atalantu. Nemo Frojler ga je dobio zbog prežestokog starta.

42’ – Kakva šansa za PSŽ. Nejmar je ponovo sjajno ušao u šesnaesterac s loptom ali je opet bio neprecizan.

37’ – Prvi žuti karton za Atalantu. Dobio ga je Berat Đimsiti zbog lošeg starta nad Ikardijem.

28’ – Dobra šansa za PSŽ. Nejmar je dobro vodio loptu i opalio s ruba šesnaesterca, ali je lopta otišla lijevo od gola. Odlična solo akcija

27’ – Kakav gol Atalante. Senzacionalan volej je opalio Mario Pašalić. Pucao je unutar šesnaesterca i pogodio lijeve rašlje. Pašalić je zaslužio pljesak, svaka mu čast.

11’ – Kakva šansa za Atalantu. Hans Hatebor  je pokušao iskoristiti centaršut kada je skočio i glavom pucao u desne rašlje. Kejlor Navas je pokazao svoje odlične reflekse i fantasično zaustavio loptu da ne završi u mreži.

3’ – Kakva šansa za PSŽ. Mauro Ikardi je dodao loptu Nejmaru i u situaciji jedan na jedan s golmanom poslao loptu pored desne stative.

1’ – Počinje prvi četvrtfinalni meč na Stadionu svjetlosti!!!

“Boginje” su u osmini finala savladale Valensiju s ukupnim rezultatom 8:4, dok su “prinčevi” bili bolji od Dortmunda s ukupnim rezultatom 3:2.

Žan Pjer Gašperini u svom sastavu neće imati jednog od najboljih iz osmine finala Josipa Iličića koji je odsutan zbog privatnih razloga, dok Tomas Tuhel zbog kartona neće računati na Anhela Di Mariju, a pod upitnikom su i nastupi Kurcave i Veratija zbog povreda.

Postave:

Atalanta: Sportielo – Kaldara, Đimsiti, Toloi – Frojler, de Run, Gozens, Hatebor – Pašalić, Gomez – Zapata

PSŽ: Navas – Kimpembe, Silva, Bernat, Kehrer – Markinjos, Gej, Herera – Ikardi, Nejmar, Sarabia

Foto: Printscreen/Rezultati.com

Glavni arbitar prvog četvrtfinalnog meča na Stadionu svjetlosti je Englez Entoni Tejlor.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve