Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Uspon braće Ernandes: Za tatu nijesu čuli 12 godina, ali je cijeli svijet čuo za njih

U mnogim slučajevima tata bi bio ponasan na svoje sinove, a oni njemu zahvalni, jer su dolaskom u Madrid dobili priliku da pokažu talenat, ali u ovoj priči to nije tako

Za Žan-Fransoa Ernandeza čuli su možda samo navijači Tuluza, Marseja i Rajo Valjekana sjećaju ga se kao stamenog štopera, ali daleko od svjetske klase.

Uostalom na čuveni ”Velodrom” stigao je nakon ere zloglasnog Bernara Tapija, kada je Marsej izbačen u Drugu ligu Francuske.

Ipak, baš u predivnoj Provansi rođena su njegova dva sina, rođena je jedna od ljepših fudbalskih priča današnjice LukasErnandez već je svjetski šampion sa Francuskom, a evropski sa Bajernom iz Minhena, dok Teo polako postaje ikona velikog Milana.

U mnogim slučajevima tata bi bio ponasan na svoje sinove, a oni njemu zahvalni, jer su dolaskom u Madrid dobili priliku da pokažu talenat, ali u ovoj priči to nije tako.

Ne znamo ni je li živ

Žan-Fransoa je zajedno sa porodicom 1998. stigao u Madrid, nekoliko godina činilo se da je sve idealno, ali… Jednog dana otišao je bez pozdrava (španski mediji pišu zajedno sa tada mladom TV zvijezdom Sonijom Moldes), a Teu, Lukasu i njihovoj majci nije ostavio ništa. Biće to posljednji put da su braća Ernadez vidjela svog oca.

– Da, zvuči kao radnja nekog filma, ali mojoj porodici se to zaista desilo. Otac je jednog dana, kada smo još bili djeca, otišao i od tada ga nijesmo ni vidjeli ni čuli. Ne samo da ne znamo gdje je, nego nemamo uopšte pojma da li je živ ili mrtav, otkrio je nedavno Lukas. –

– Moj mozak to ne može da prihvati. Kako muškarac, muž i otac može da napusti sopstvenu djecu.

Odlazak oca dosta je uticao na Lukasa i Tea, pa su tako u tinejdžerskom dobu obojica imali problema sa zakonom i bili optuživani za nasilje. Ipak, fudbal ih je na vrijeme odveo na pravu stranu.

Teo talentovaniji, ali…

Od malih nogu godinu mlađi Teo pokazivao je ogroman talenat za fudbal, dok je za Lukasa u djetinjstvu ovaj sport bio u drugom planu. Ipak, kako njihova majka nije imala gdje da ostavi Lukasa dok Tea vodi na treninge, tako je i on sa bratom počeo da trenira. Potencijal braće Ernadez nije mogao da promakne Atletiko Madridu, gdje su Lukas i Teo stigli kao klinci.

Bez obzira na Teov veći talenat na nekadašnjem “Kalderonu” bolje se snašao Lukas, pa je sve više mlađi brat bio u sjenci starijeg. A i tih godina, sa Filipe Luisom na lijevom beku sve je bilo manje izgleda za Tea. Zbog svega odlučio se da pređe u “omraženi” Real. Ni u “kraljevskom klubu” nije uspio da se nametne, uslijedila je pozajmica u Sosijedad, a onda ga je veliki Paolo Maldini doveo u Milan. I tu je “eksplodirao” “rosoneri” su ponovo na vrhu, a Teo je uz Ibrahimovića najzaslužniji za to. Od kada je u julu 2019. stigao na “San Siro” sa mjesta lijevog beka postigao je 11 golova i namjestio 10.

U međuvremenu, Lukas je izrastao u jednog od najboljih defanzivaca planete sa Francuskom je u Rusiji 2018. pokorio svijet, a nakon prelaska iz Atletika u Bajern “zgrabio” je i Ligu šampiona.

Od teškog djetinjstva do fudbalske bajke i filmske priče braće Ernandez.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve