Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Uskoković opet u Mariboru: Vratio sam se da osvojim titulu

Crnogorski defanzivac je ljetos napustio ''Ljudski vrt'' očekujući ponudu kluba iz druge zemlje. Bio je na korak od prelaska u Poljsku, u kontaktu sa Steauom iz Bukurešta, u opticaju je bilo još nekoliko zemalja – ali na kraju ništa. Ostao je bez jesenjeg angažmana

Povratak Luke Uskokovića u Maribor.

Tamo gdje je kao klinac stigao 2014. godine iz Budućnosti, imaće priliku da dovrši fudbalsku priču koja je nakratko prekinuta.

Crnogorski defanzivac je ljetos napustio ”Ljudski vrt” očekujući ponudu kluba iz druge zemlje. Bio je na korak od prelaska u Poljsku, u kontaktu sa Steauom iz Bukurešta, u opticaju je bilo još nekoliko zemalja – ali na kraju ništa. Ostao je bez jesenjeg angažmana.

Dok se pripremao za zimski prelazni rok, dvadeset petogodišnji Podgoričanin dobio je poziv kojem se obradovao.

Javio se Maribor sa željom da obnovi saradnju sa korpulentnim štoperom. Nekadašnji član naših mlađih selekcija nije razmišljao. Otputovao je za Sloveniju i trenira sa novim-starim saigračima.

– Maribor je moja druga kuća. Došao sam davno, ovdje stasavao fudbalski. Navikao sam se na grad i klub. Srećan sam što ponovo imam priliku da budem dio ovog kolektiva, kaže Uskoković, koji nastavlja:

– Ljetos sam bio na prekretnici. Istekao mi je ugovor sa Mariborom, a od menadžera su stizala obećanja da ću dobiti ozbiljnu ponudu iz drugih država. Čekao sam, pregovarao sa par klubova, ali nijesmo se dogovorili. Izgubio sam jesenju polusezonu. Trenirao sam u Podgorici, čekao januar. Ipak, nedavno se pojavila mogućnost da se vratim u Maribor. Nijesam se dvoumio. Spakovao sam stvari i otputovao za Sloveniju. Sada treniram sa ekipom, a na proljeće ću konkurisati za mjesto u timu, ističe Uskoković.

Najbolji period na ”Ljudskom vrtu” imao je prošle sezone kada se izborio za mjesto startera.

Odigrao je 15 utakmica u prvenstvu, bio na pragu titule…

– Ostaje žal što nijesmo bili šampioni. Trebao nam je bod na svom terenu, a mi smo izgubili titulu u posljednjem kolu nakon poraza od Mure. Nadam se da ćemo to ispraviti ove sezone. Maribor je trenutno na diobi prvog mjesta sa Koprom. Moj cilj je da igram i pomognem timu. Dajem sve od sebe na treninzima, ali zbog administracije nemam pravo nastupa do kraja jeseni. Slijedi pauza u prvenstvu, pa zimske pripreme koje ću, vjerujem, iskoristiti da se nametnem stručnom štabu. Vratio sam se sa željom da podignem trofej namijenjen prvaku, ističe Uskoković.

Cetinjanin Ilija Martinović je iz Maribora stigao do reprezentacije. Luka ne krije da je to i njegov san:

– Svi igrači maštaju o tome da zaigraju za svoju državu. Za mene bi to bilo ispunjenje fudbalskog sna. Potrudiću se da se u drugoj polusezoni vratim u formu, a u budućnosti i da skrenem pažnju selektora, zaključio je Uskoković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve