Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Urugvaj i Ekvador na Mundijalu, Peru ima meč loptu za plej-of

Poslije Brazila i Argentine, dobili smo i preostala dva direktna učesnika Mundijala u Kataru iz južnoameričkih kvalifikacija. Kolo prije kraja kvalifikacija, plasman na najveću smotru svjetskog fudbala su obezbijedili Urugvaj i Ekvador

Poslije Brazila i Argentine, dobili smo i preostala dva direktna učesnika Mundijala u Kataru iz južnoameričkih kvalifikacija. Kolo prije kraja kvalifikacija, plasman na najveću smotru svjetskog fudbala su obezbijedili Urugvaj i Ekvador.

Urusi su taj uspjeh ostvarili pobjedom kod kuće nad Peruom (1:0), dok je Ekvador poražen u Paragvaju (1:3) ali ga taj poraz nije koštao zbog rezultata u nekim ostalim mečevima.

Ostaje još da se vidi koja reprezentacija će osvojiti petu poziciju koja donosi baraž protiv predstavnika Azije. Pred posljednje kolo, za to mjesto se bore Peru, Kolumbija i Čile. Peruanci imaju meč loptu na svom terenu protiv otpisanog Paragvaja, Kolumbijci se nadaju da će Paragvaj odoljeti, a da će oni pobijediti u Venecueli. Najmanje, skoro nikakve šanse ima Čile kojem treba da Peru i Kolumbija ne pobijede u preostalim mečevima, a da on savlada Urugvaj.

Dakle, čast Južne Amerike na Mundijalu u Kataru će da brane Brazil, Argentina, Urugvaj i Ekvador. Peru je favorit za plasman u baraž…

Brazil – Čile 4:0 (2:0)

/Nejma 44 penal, Vinisijus 45+1, Kutinjo 72 penal, Rišarlison 90+1/

Kolumbija – Bolivija 3:0 (1:0)

/Dijaz 39, Borha 72, Uribe 90/

Paragvaj – Ekvador 3:0 (2:0)

/Morales 10, Hinkapi 45+6, Almiron 54 – Kaisedo 85 penal/

Urugvaj – Peru 1:0 (1:0)

/De Araskaeta 42/

Subota

00.30: Argentina – Venecuela

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve