Nedjelja, 14 Avgusta, 2022
Rubrika:

Uručeno priznanje: Radović najbolji crnogorski paraolimpijac

Radović je na Paraolimpijskim igrama u Tokiju osvojio bronzanu medalju, prvu u istoriji crnogorskog paraolimpijskog sporta

Stonoteniser Filip Radović proglašen je za najuspješnijeg crnogorskog paraolimpijca u 2021. godini, u tradicionalnom izboru Paraolimpijskog komiteta (POK).

Radović je na Paraolimpijskim igrama u Tokiju osvojio bronzanu medalju, prvu u istoriji crnogorskog paraolimpijskog sporta.

“Čast mi je što sam i ove godine proglašen za najboljeg paraolimpijca Crne Gore. Nadam se da ću i budućnosti opravdati ukazano povjerenje, a daću svoj maksimum da i naredne godine ostvarim slične rezultate i predstavljam svoju državu na najbolji mogući način”, rekao je Radović na svečanosti proglašenja najboljih.

On se zahvalio Paraolimpijskom i Crnogorskom olimpijskom komitetu na podršci, kao i što prate i cijene njegov rad.

Za izuzetan sportski rezultat u 2021. godini nagradu je dobila atletičarka Maja Rajković, bronzana u bacanju koplja na Evropskom prvenstvu u poljskom Bidgošću.

Prestižni trofej za najuspješniju nacionalnu selekciju pripao je golbal reprezentaciji, vicešampionu na Evropskom prvenstvu B divizije u Pajalahtiju i sedmoplasiranom timu na Evropskom prvenstvu A divizije u Samsunu, čime je sačuvan status u elitnom rangu.

Za najuspješnijeg mladog sportistu nagradu je dobio plivač Andrija Đurović, osvajač medalja na internacionalnim plivačkim mitinzima.

Za najuspješnijeg trenera proglašen je Nikolae Lupulesku, trener Filipa Radovića i stonoteniske reprezentacije Crne Gore.

Za izuzetan sportski rezultat u 2021. godini nagradu je dobio selektor golbal reprezentacije Crne Gore Nikola Čurović, dok će isto priznanje naknadno biti uručeno Veljku Čegaru, treneru para atletske reprezentacije Crne Gore.

Paraolimpijski komitet uručio je zahvalnice i sponzorima za izuzetnu podršku paraolimpijskom sportu u Crnoj Gori, kao i predstavnicima medijskih kuća

Predsjednik Paraolimpijskog komiteta kazao je da ga i poslije 20 godina rada u paraolimpijskom sportu ista energija prožima da ga isti damar tuče kao i na početku.

“Isto mi je drago kada Filip osvoji paraolimpijsku medalju, kada golbalisti, kojih imamo samo pet, pobijede Britaniju, Rusiju, Španiju ili Finsku i zadrže elitni status. Isti mi je damar kada Marija ispliva svojih prvih 50 metara, kada se prvoj medalji obraduje naš Tomas, ili kada svoju prvu tehniku nauči naša Iskra“, rekao je Tomić.

On je kazao da paraolimpici svojim djelima šalju poruku, ne samo sportsku, već ljudsku da bude bolje, iskrenije i inkluzivnije društvo.

“Ova godina je bila nevjerovatna, to što su naši sportisti uradili je nestvarno. Neću nabrajati medalje, a ona iz Tokija neka bude pečat onoga što smo radili cijeli paraolimpijski ciklus“, rekao je Tomić.

On je, obraćajući se Radoviću, kazao da je crnogorski paraolimpijac paradigma ne samo crnogorskog sporta, već društva i motiv za sve nove nedaće i radosti.

“Radović je neko ko treba da bude i jeste ponos porodice, Cetinja i Crne Gore“, rekao je Tomić.

Vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade Marko Begović kazao je da paraolimpijci daju podstrek da što bolje rade i institucionalno adekvatno prepoznaju paraolimpijski sport.

„Rad koji ulažete, trud, znanje i posvećenost ne može da se izmjeri. Mogu da obećam da će se, dok sam na ovoj poziciji, to vrednovati, potpuno drugačijim tretmanom koji zaslužuje paraolimpijski sport. Prijateljima POK toplo preporučujem da ostanu prijatelji, da podrže inicijativu i da sa Upravom za sport i mlade stvore adekvatan sistem ne samo finansiranja već institucionalne podrške koji zaslužuju POK“, kazao je Begović.

Izvršni direktor Crnogorskog elekroprenosnog sistema Ivan Aasonović, u me nagrađenih sponzora zahvalio se na prizanu, navodeći da mu je čast što je ta kompanija ove, kao i prethodnigh godina, bila dio ovih velikih pobjeda POK .

„Raduje me činjenica da smo prepoznali tu energiju, čeličnu volju, hrabrost, ljudskokost i što smo dio ove priče. CGES se uvijek trudio da bude društveno odgovorna kompanija i ovo su najsjaniji rezultati takvog truda. Nadam se da će tako ostati i da će CGES biti uz POK i svoje zlatne paraolimpijce. CGES je uz vas i svaka vam čast“, rekao je Asanović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Đukanović zahvalio Pahoru na izrazima saučešća: I u ovim teškim trenucima, Slovenija je solidarna...

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izrazio je zahvalnost predsjedniku Slovenije Borutu Pahoru na izrazima saučešća i porukama saosjećanja sa porodicama žrtava tragedije na Cetinju. “Zahvalnost Pahoru za poziv, izrazima...

Bašanović: Policija adekvatno reagovala na Cetinju, malo kasnili sa saopštenjem jer smo htjeli da...

Načelnik kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica Zoran Bašanović kazao je u emisiji TVCG, da je Uprava policije “malo kasnila” sa saopštenjem o događaju na Cetinju iz...

Kovačević o prilogu RTCG-a: Iznenađeni smo da je takav prilog iz montaže uopšte mogao...

“Klub 21” – omladinska organizacija Građanske inicijative “21. maj” osuđuje neprimjeren postupak na Televiziji Crne Gore (TVCG) kada se tokom emitovanja priloga o komemoraciji...

Kabinet Đukanovića: Pismo Vučićevog saučešća stiglo sa adrese Vladimira Božovića, još jedan čin nepoštovanja...

Na adresu kabineta Predsjednika Crne Gore danas je dostavljeno pismo predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića upućeno predsjedniku Đukanoviću povodom nesreće na Cetinju u kojoj je život...

Skandal na Javnom servisu: U prilogu o komemoraciji sa Cetinja čuje se smijeh

Tokom današnjeg dnevnika Radio televizije Crne Gore desio se svojevrstan skandal, kada se u toku emitovanja priloga o komemorativnoj sjednici povodom tragedije u kojoj...

Najčitanije

Povezano

O nagradama dokumentarnog filma 35. Filmskog festivala Herceg Novi odlučivaće Karahoda, Grba Singh i Radulović

Odluku o nagradama u selekciji dokumentarnog filma 35. Filmskog festivala Herceg Novi – Montenegro film festivala donijeće žiri u sastavu: reditelj Samir Karahoda, reditelj...

Novčane nagrade za hercegnovske vatrogasce zbog napora i rizika tokom gašenja požara

Novski vatrogasci su ovog ljeta heroji grada, zbog čega će im biti dodijeljene nagrade za izuzetan doprinos spašavanju i zaštiti ljudi i imovine, odluka...

Crnogorski tandem na Svjetskom prvenstvu

Filip Radović i Luka Bakić su izborili direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u para stonom tenisu koje će se od 6. do 12.novembra odrzati...

Nagrada za skulpturu dodijeljena Marku Čakaloviću

U okviru 15. izložbe “Savremena crnogorska skulptura”, koju je organizovala Umjetnička kolonija Danilovgrad, nagrada „Drago Đurović“ dodijeljena je Marku Čakaloviću za rad „Unutrašnjost i...

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve