Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Uprava za sport: Obustavljena registracija Savićevića za predsjednika FSCG

FSCG održao je 30. juna Izbornu skupštinu na kojoj je Savićević reizabran za predsjednika te sportske asocijacije. Ipak, nadležni inspekcijski organi u Crnoj Gori osporili su zakonitost postupka izbora, što je nedavno potvrđeno i odlukom Upravnog suda

Uprava za sport i mlade obustavila je registraciju Dejana Savićevića za predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG), saopšteno je Portalu RTCG iz Uprave.

FSCG održao je 30. juna Izbornu skupštinu na kojoj je Savićević reizabran za predsjednika te sportske asocijacije. Ipak, nadležni inspekcijski organi u Crnoj Gori osporili su zakonitost postupka izbora, što je nedavno potvrđeno i odlukom Upravnog suda.

Nakon Izborne sjednice, FSCG je kod Uprave za sport pokrenuo inicijativu za registraciju odluka sa te sjednice.

– Imajući u vidu da je pred nadležnim inspekcijskim organom pokrenut postupak inspekcijskog nadzora nad radom Fudbalskog saveza Crne Gore, što predstavlja prethodno pitanje bez čijeg rješavanja se ne može odlučiti u postupku za registraciju promjene u Registru sportskih organizacija, kao i da to prethodno pitanje čini samostalnu pravnu cjelinu čije rješavanje je u nadležnosti drugog organa odnosno Uprave za inspekcijske poslove, ovaj organ je rješenjem prekinuo postupak za registraciju promjene u FSCG u Registru sportskih organizacija, saopšteno je iz Uprave za sport i mlade.

Uprava za sport i mlade će nastaviti postupak registracije promjene u Registru sportskih organizacija, koja se odnosi na FSCG, nakon što se okonča inspekcijski nadzor nad FSCG pred Upravom za inspekcijske poslove.

– Čekamo da FSCG postupi po odluci drugostepenog organa, saopšteno je iz Uprave.

Slični problemi postoje i u nekim drugim savezima i, kako nam je rečeno, u naredom periodu javnost će biti obaviještena o tim detaljima.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Freedom
02.01.2022-14:20 14:20

Kampenja urusavanja CG institucija jednu po jednu a FSCG to jeste osmisljena od strane “srpskog sveta” na celu sa A.Vucicem i njegovim izmecarima i poltronima i slugama Z.Terzic i sluge iz CG. A svoju sansu su vidjeli pidanici Alekse Becica u liku Joka K.sudije .