Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Umro crnogorski trener Jovica Barjaktarović

Tokom igračke karijere nastupao je za Ivangrad, kao i omladinsku selekciju Crne Gore

Bivši član stručnog štaba crnogorske rukometne reprezentacije Jovica Barjaktarović, preminuo je u 60. godini.

Foto: Cdm

Barjaktarović je rođen 26. aprila 1960. godine u Beranama, gdje je živio cijelog života. Još kao osnovac na terenima OŠ „Vukašin Radunović“, uz profesora Miša Čukića, napravio je prve rukometne korake.

Tokom igračke karijere nastupao je za Ivangrad, kao i omladinsku selekciju Crne Gore.

Potom je trenirao Berane, a sa tim klubom je 2006. izborio plasman na međunarodnu scenu.

Pamti se i uspjeh koji je ostvario 2010. sa omladincima Berana kada je na Interamniu Svjetskom kupu došao do prvog mjesta u konkurenciji čak 156 timova iz 42 države.

Bio je vicešampion Mediterana 2011. kao selektor naše kadetske reprezentacije, dok je od 2011. do 2013. godine bio je pomoćni trener seniorske reprezentacije, koja je u tom periodu ostvarila istorijsku pobjedu protiv Švedske u baražu i izborila učešće na Svjetskom prvenstvu u Španiji 2013. godine. To je i dalje jedino učešće našeg nacionalnog tima na planetarnoj smotri najboljih selekcija.

Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje započeo je studije 2005. na odsjeku za sportske trenere, a četiri godine kasnije, iste uspješno okončao, kao student prve generacije pomenute jedinice Univerziteta Crne Gore.

Posljednji put na klupi je bio 2013. godine, a 26. januara je izgubio najtežu utakmicu života.

Rukometni savez Crne Gore upućuje izraze saučešća porodici Barjaktarović, koja je izgubila velikog čovjeka, kao što je i crnogorski rukomet ostao bez izuzetnog igrača, stručnjaka i rukometnog radnika

Izvorcdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve