Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Umor Mariju Vuković eliminisao na startu

Crnogorska atletičarka imala slab nastup na mitingu u češkom Hustopečeu

Crnogorska atletičarka Marija Vuković nastup na dvoranskom mitingu u češkom Hustopečeu završila je sa preskočenih 180 centimetara.

Vuković je tu visinu preskočila iz prvog pokušaja. Međutim, ljestvicu na visini od 184 centimetara rušila je sva tri puta. U drugoj i trećoj seriji imala je dobar skok, ali je petama zakačila ljestvicu. Tako je Marija na mjestu gdje je prošle godine postavila novi crnogorski rekord u dvorani (195), ovog puta imala slab nastup, a očigledan umor ostavio je traga.

Vicešampionki Evrope bio je to treći nastup ove sezone. Prethodno je 22. januara bila drugoplasirana u Luksemburgu, dok je tri dana kasnije nastup u njemačkom Kotbusu završila na četvrtom mjestu. U Luksemburgu, na otvaranju sezone, preskočila je 184, dok je u Kotbusu za šest centimetara imala bolji rezultat.

Crnogorsku rekorderku u skoku uvis do sredine februara očekuju još tri takmičenja – u češkom gradu Trinecu (7. februar), Udinama (9. februar) i Banskoj Bistrici (15. februar).

Vuković je u prošloj godini osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Minhenu, dok je nastup na dvoranskom prvenstvu svijeta u Beogradu završila na četvrtom mjestu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve