Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

UFC: Burns nadmoćno do pobjede protiv Vudlija

Popularni “Durinjo” je odmah na početku meča direktima nanio veliku štetu Vudliju, pa je nekadašnji vladar velter kategorije uglavnom kružio po oktagonu tražeći distancu da se sačuva od opasnih udaraca. Tokom svih pet rundi je Burns dominirao i napadao Vudlija, a na kraju borbe je imač čak 52 značajnija udaraca od svog rivala

Brazilski MMA borac Žilbert Burns jednoglasnom odlukom sudija na poene savladao je Amerikanca Tajrona Vudlija u glavnoj borbi večeri UFC dogđaja u Las Vegasu.

Burns i Vudli, Foto: Forbes.com

Popularni “Durinjo” je odmah na početku meča direktima nanio veliku štetu Vudliju, pa je nekadašnji vladar velter kategorije uglavnom kružio po oktagonu tražeći distancu da se sačuva od opasnih udaraca.

Tokom svih pet rundi je Burns dominirao i napadao Vudlija, a na kraju borbe je imač čak 52 značajnija udaraca od svog rivala.

Brazilac je upisao 19 pobjedu u karijeri i istakao jasnu kandidaturu na pojas u ovoj diviziji, na čijem je tronu trenutno Nigerijac Kamaru Usman.

U prvoj borbi “main carda” gledali smo dame, a Mekenzi Dern je polugom na koljenu natjerala Hanu Sajfers da preda, dok je Ruzvelt Roberts gušenjem pobijedio Bruka Vivera.

Naredne dvije borbe na programu završene su odlukom sudija, pa je tako Bili Karantiljo bio bolji od Spajka Karlajla, dok je Augusto Sakaj savladao Blagoja Ivanova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve