Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

UEFA: Sokoli bez publike protiv Kosova; FSCG sprema žalbu na odluku

Zbog rasističkih ispada minornog broja nepromišljenih navijača naša nacionalna selekcija odigraće sljedeću utakmicu kvalifikacija pred praznim tribinama Gradskog stadiona u Podgorici

Naša fudbalska reprezentacija će naredni meč kvalifikacija za Euro 2020 igrati bez publike pod Goricom protiv Kosova.

Foto: Reprezentacija.me

Disciplinska komisija Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) donijela je odluku da sankcioniše Fudbalski savez Crne Gore zbog nedoličnog ponašanja navijača na utakmici sa Engleskom u 2. kolu grupe A kvalifikacija za EURO 2020.

Zbog rasističkih ispada minornog broja nepromišljenih navijača naša nacionalna selekcija odigraće sljedeću utakmicu kvalifikacija pred praznim tribinama Gradskog stadiona u Podgorici. Reprezentacija Crne Gore meč bez publike odigraće 7. juna protiv selekcije Kosova.

Takođe, Disciplinska komisija UEFA-e obavezala je Fudbalski savez da na istoj utakmici istakne transparent #EqualGame i logotipom UEFA.

Dodatno, naš Savez sankcionisan je i sa 20.000 eura zbog korišćenja pirotehničkih sredstava, ubacivanja predmeta u teren i blokiranih prolaza na tribinama Gradskog stadiona u Podgorici na utakmici sa Engleskom.

Reakcija FSCG

Fudbalski savez Crne Gore će se žaliti na odluku UEFA da naša seniorska selekcija naredni meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igra bez publike.

Odluka je stigla zbog rasističkih ispada tokom duela Crne Gore i Engleske.

Fudbalski savez je najavio da će se žaliti.

“Disciplinska komisija Evropske fudbalske federacije izrekla je Fudbalskom savezu Crne Gore disciplinsku mjeru odigravanja jedne utakmice bez prisustva publike zbog rasističkih ispada malobrojnih navijača na Gradskom stadionu u Podgorici evidentiranih od strane predstavnika FS Engleske.

Fudbalskom savezu Crne Gore ostavljena je mogućnost žalbe na odluku Disciplinske komisije UEFA, koju će FSCG i iskorisiti.

Iako u potpunosti podržavamo nultu stopu tolerancije prema svim oblicima diskriminacije, smatramo da je izrečena mjera prestroga iz razloga jer je nedolično i nepromišljeno ponašanje evidentirano kod malog broj prisutnih na Gradskom stadionu.

Fudbalski savez još jednom najoštrije osuđuje svaki vid diskrminacije učinjen od stane navijača, igrača ili zvaničnika na fudbalskim terenima. Na našim stadionima neće biti mjesta za pojednice koji svojim ponašanjem mogu uvrijediti protivnika, službena lica ili gostujuće navijače. Na tribinama našeg najvećeg stadiona na utakmicama reprezentativnih selekcija biće mjesta samo za one navijače koji će na fer i korektan način pružati podršku našim reprezentativcima.” stoji u saopštenju FSCG-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve