Subota, 1 Aprila, 2023
Rubrika:

UEFA održala video konferenciju, odluke u četvrtak poslije sjednice Izvršnog odbora

Tokom konferencije predstavljene su nove informacije i učinak dvije radne grupe formirane sredinom marta vezane za aktuelnu situaciju izazvanu pandemijom COVID-19

Evropska fudbalska federacija (UEFA) održala je danas video konferenciju sa generalnim sekretarima svih 55 nacionalnih saveza.

Foto: UEFA.com

Tokom konferencije predstavljene su nove informacije i učinak dvije radne grupe formirane sredinom marta vezane za aktuelnu situaciju izazvanu pandemijom COVID-19.

Učesnicima video konferencije predstavljeno je nekoliko opcija rasporeda (kalendara) takmičenja na reprezentativnom i klupskom nivou.

Diskutovano je takođe i o Het-Trik programu i finansiranju nacionalnih saveza i tom prilikom UEFA je još jednom istakla da će se isplate nacionalnim savezima vršiti prema ranije određenom rasporedu.

Upućene su preporuke savezima da završe nacionalna ligaška i kup takmičnenja dok će se o eventualnim specijalnim slujačajevima – eventualno otkazivanje lige – razgovarati nakon kreiranja smjernica za učešće u evropskim klupskim takmičenjima.

Sve odluke vezane za gore navedene teme biće objavljene nakon sjednice Izvršnog odbora UEFA-e koja je zakazana za četvrtak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve