Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

UEFA potvrdila FSCG-u: Mečevi mogući na Kipru, u Grčkoj, Mađarskoj, Poljskoj

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) održala je danas video konferenciju sa generalnim sekretarima svih 55 zemalja članica posvećenu restartu UEFA klupskih i nacionalnih takmičenja u trenutnoj situaciji

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) održala je danas video konferenciju sa generalnim sekretarima svih 55 zemalja članica posvećenu restartu UEFA klupskih i nacionalnih takmičenja u trenutnoj situaciji.

UEFA logo Foto: Uefa.com

U fokusu diskusije vezane za klupska takmičenja bile su predstojeće kvalifikacije za sezonu 2020/21, sa detaljnim objašnjenjem nedavno objavljenog Aneksa 1 Pravilnika takmičenja (Liga šampiona i Liga Evrope) koji se odnosi na restrikcije u putovanjima i pozitivne rezultate testa na COVID-19 koji mogu imati uticaj na kontinuitet takmičenja.

Naglašeno je da postoji mogućnost odigravanja određenog broja mečeva u neutralnim zemljama zbog trenutnih restrikcija po pitanju putovanja i zahtjeva karantina izdatih od nadležnih državnih vlasti, uz prezentaciju detaljnog scenarija.

Po pitanju odigravanja mečeva na neutralnim terenima UEFA se zahvalila nacionalnim savezima Poljske, Mađarske, Grčke i Kipra na pomoći i obezbjeđivanju stadiona za odgiravanje mečeva kao i na obezbjeđivanju koridora putovanja timovima koji će za potrebe odigravanja utakmica ulaziti u pomenute zemlje bez ograničenja.

Tema razgovora bio je i septembarski termin za odigravanje utakmica reprezentativnih selekcija, odnosno poteškoće sa kojima se suočavaju nacionalni timovi sa važećim restrikcijama. Neophodna je bliska saradnja svihi timova i UEFA-e kako bi se osiguralo odigravanje mečeva. Odigravanje mečeva nacionalnih timova na neutralnom terenu u ovom momentu ne može biti isključeno.

UEFA i nacionalni savezi su svjesni važnosti prisustva navijača na stadionima ali je situacija širom Evrope veoma različita. UEFA konstanto prati razvoj situacije i regulative u različitim zemljama i recenzija je planirana za sredinu avgusta kako bi se ustanovilo da li trenuta odluka o odigravanju svih mečeva bez prisustva publike može biti makar djelimično promijenjena.

Na kraju, diskutovalo se i o takmičenjima za mlađe nacionalne selekcije, uključujući i predlog da se većina takmičenja pomjeri za proljeće 2021. godine.

Dodatni sastanak, posvećen rješavanju aktuelnih pitanja, planiran je tokom avgusta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve