Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Učinci sokola: Povratak kapitena, Bećove majstorije, golovi Kosovića i Vujnovića

Učinak je urađen za igrače koji su se našli na dva posljednja spiska selektora Miodraga Radulovića

Fudbalska reprezentacija Crne Gore sprema se za nastavak kvalifikacionih mečeva za Svjetsko prvenstvo, a Dnevne novine donose klupski učinak ”sokola” tokom prethodne sedmice.

GOLMANI

Milan MIJATOVIĆ (MTK): Novih 90 minuta na golu MTK-a, ali i slabo izdanje kluba iz Budimpešte i poraz od Zalaegersega (2:0).

Matija ŠARKIĆ (Birmingem): Nezamjenjiv na golu kluba sa “Sent Endrjuza” ove sezone (branio svih 11 mečeva), ali ovog vikenda nije mnogo pomogao Birmingemu, pošto su plavi poraženi sa 3:0 od Notingem Foresta.

Miloš DRAGOJEVIĆ (Budućnost): Nije imao mnogo posla u laganom trijumfu njegovog kluba protiv Rudara (2:0).

Jasmin AGOVIĆ (Rudar): Zbog žutih kartona preskočio ovo kolo u Telekom 1. CFL.

ODBRANA

Stefan SAVIĆ (Atletiko M): Bez greške komandovao odbranom “kolćonerosa” u sigurnom trijumfu protiv Barselone (2:0). Nažalost, na tom meču se i povrijedio, pa će preskočiti naredne akcije Crne Gore u kvalifikacijama za Mundijal.

Marko SIMIĆ (Liepaja): Standardan u odbrani Lijepaje u remiju njegovog tima sa Rigasom (1:1). Tim za zapada Letonije nakon 25 kola nalazi se na 4. mjestu i juri plasman u Evropu.

Žarko TOMAŠEVIĆ (Astana): Nastavlja da predvodi odbranu najboljeg kluba u Kazahstanu – Astana ovog vikenda savladala Žetisu (3:1), pa je i dalje lider na tabeli.

Adam MARUŠIĆ (Lacio): Odigrao svih 90 minuta protiv Bolonje, ali uklopio se u sivilo Lacija (poraz 3:0) na “Dal’ Ari”.

Marko VEŠOVIĆ (Karabag): Očekivano dobar svih 90 minuta u novom trijumfu tima iz Bakua – 2:0 protiv Gabale.

Igor VUJAČIĆ (Partizan): Nakon njegove greške Slobodan Urošević dobio drugi žuti karton, ali ukupno još jedan dobar meč u odbrani Partizana – “crno-bijeli” sa 1:0 savladali Napredak.

Risto RADUNOVIĆ (FCSB): Odigrao cijeli meč protiv Kindije, dobio žuti karton, a njegova Steaua do trijumfa došla u 97. minutu sa penala.

Marko VUKČEVIĆ (UTA Arad): Nije bio u sastavu u herojskom remiju (od 0:2 do 2:2 u 95) njegovog tima protiv Dinama u Bukureštu. Inače, odigrao svih 10 prethodnih mečeva u šampionatu Rumunije.

Ilija MARTINOVIĆ (Maribor): Sa klupe gledao derbi u kojem je njegov Maribor odigrao bez golova protiv Olimpije.

Meldin DREŠKOVIĆ (Sutjeska): Njegov tim primio tek treći gol u Telekom 1. CFL, ali ponovo je odigrao sigurno i čvrsto – Sutjeska u gostima bila bolja Podgorice (2:1).

VEZNI

Nikola VUKČEVIĆ (Levante): Levante na Balearima poražen od Majorke (1:0), Điđo sa klupe pratio meč.

Nebojša KOSOVIĆ (Kairat): Preskočio je prethodna dva meča svog tima, ali na okupljanje “sokolova” stiže u super formi. Naš vezista bio strijelac u pobjedi šampiona Kazahstana nad Akžaikom (3:1). Bio je to njegov treći pogodak ove sezone u prvenstvu.

Marko JANKOVIĆ (Beitar J): Igrao posljednjih 20 minuta u remiju sa Hapoel Ironijem (1:1). Tokom prethodnih pet rundi u Izraelu uglavnom bio na terenu.

Aleksandar ŠĆEKIĆ (Partizan): Standardan svih 90 minuta u pobjedi Partizana u Kruševcu (1:0).

Sead HAKŠABANOVIĆ (Rubin): Rubin je totalno van forme, a treći poraz zaredom doživio je od Nižnjeg Novgoroda na svom terenu (1:0) – naš ofanzivac igrao cijeli meč, ali nije uspio da pomogne saigračima.

Dušan LAGATOR (Visla Plok): Odigrao prvo poluvrijeme utakmice protiv Gornjika – njegov tim poražen 4:2.

Igor IVANOVIĆ (Budućnost): Još jedan odličan meč “desetke” Budućnosti – asistencija i gol (a pogodio je i prečku) za laganu pobjedu “plavih”protiv Rudara (3:0).

Miloš RAIČKOVIĆ (Budućnost): Njegov super pas za Ivanovića, nakon kojeg je pao prvi gol Budućnosti “otvorio” Rudar. Sve je nakon toga bilo mnogo lakše za šampiona.

Draško BOŽOVIĆ (Dečić): Odigrao cijeli meč u remiju protiv Zete (1:1) – čeka se da Dečić proradi.

Kristijan VULAJ (Dečić): Takođe odigrao svih 90 minuta protiv Zete, ali čekaju se i njegove majstorije iz prošle sezone.

Vladimir JOVOVIĆ (Sutjeska): Momak koji očekivano pravi veliki razliku u Telekom 1. CFL – dominirao na meču sa Podgoricom (2:1), “izluđivao” odbranu tima sa “DG arene”, a izborio je i penal za pobjedu Sutjeske.

NAPAD

Stevan JOVETIĆ (Herta): Nešto više od sat na terenu protiv Frajburga nakon oporavka od pauze – sjajne vijesti pred nastavak kvalifikacija. Ipak, njegova Herta daleko od forme, pa je upisala novi poraz (2:1).

Stefan MUGOŠA (Inčon): Inčon je u lošoj seriji (šest mečeva bez pobjede), a za vikend je poražen od Suvona. Napadač “sokolova” odigrao cijeli meč, ali je ostao na devet pogodaka ove sezone.

Fatos BEĆIRAJ (Astana): Naš napadač ponovo trese mreže – i to radi atraktivno. Za vikend je pogodio za Astanu u pobjedi (3:1) na ekipom Žetisu – majstorski petom. Bio je to njegov drugi gol u prvenstvu, a i prethodni je dao petom.

Uroš ĐUĐRĐEVIĆ (Sporting Hihon): Očekivano svih 90 minuta na terenu, ali za razliku od prošlog kola u ovom nije bio strijelac. U remiju sa Amorebjetom (1:1) dobio žuti karton.

Nikola VUJNOVIĆ (Voždovac): Fenomenalan meč našeg ofanzivca – sa dva pogotka predvodio tim sa krova do trijumfa u Subotici nad Spartakom (4:0).

Milutin OSMAJIĆ (Kadiz): Poslije šest mečeva u Primeri koje je odigrao kada je ušao sa klupe, naš mladi napadač dočekao je i da prvi put bude starter u jednoj od najjačih liga svijeta – odigrao je 60 minuta za Kadiz protiv Valensije (0:0).

Učinak je urađen za igrače koji su se našli na dva posljednja spiska selektora Miodraga Radulovića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve