Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

UCG: Ajkule testirane četvrti put od decembra

Treba podsjetiti da je ovo treće mjerenje u posljednjih tri mjeseca. Takođe su izabranici selektora Gojkovića testirani i u decembru mjesecu prošle godine pred odlazak na Evropsko prvenstvo u Budimpešti gdje su osvojili bronzanu medalju

Kao što je i ranije dogovoreno i najavljeno sa selektorom vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimirom Gojkovićem, profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore su realizovali i treće kontrolno mjerenje seniorske vaterpolo reprezentacije Crne Gore.

Gojković, Foto: Ucg.ac.me

Treba podsjetiti da je ovo treće mjerenje u posljednjih tri mjeseca. Takođe su izabranici selektora Gojkovića testirani i u decembru mjesecu prošle godine pred odlazak na Evropsko prvenstvo u Budimpešti gdje su osvojili bronzanu medalju.

Osim bronzane medalje iz Budimpešte, crnogorska vaterpolo reprezantacija je i bivši šampion Evrope 2008. godine u Malagi, osvajač srebrne medalje 2012. godine u Ajndhovenu i srebrne medalje na prvenstvu Evrope u Beogradu 2016. godine, kao i drugog mjesta na svjetskom prvenstvu u Barseloni 2013. godine, dok je u Podgorici 2009. godine osvojena titula svjetske lige.

Mjerenju su prisustvovali selektor Vladimir Gojković, treneri Zoran Ivanovski, Miodrag Markovic, Miodrag Ćitović, kondicioni trener Milan Ćirović i doktor Vladimir Dedović.

Testiranje je realizovano sa najinovativnijom opremom koja radi na principu bioelektrične impedanse, brze, neinvazivne metode za detekciju potkožnog masnog tkiva, mišićnog tkiva, hidriranosti organizma i parametara metabolizma, količine proteina i minerala u tijelu i kompletne segmentne analize tijela.

Prof. dr Duško Bjelica, koji je mjerenja realizovao sa saradnicima doc. dr Jovanom Gardaševićem i dr Ivanom Vasiljevićem, zahvalio se stručnom štabu vaterpolo reprezentacije na ukazanom povjerenju i podsjetio da su u posljednja tri mjeseca realizovana tri testiranja našeg najuspješnijeg reprezentativnog kolektiva.

“U narednom periodu prethodna testiranja će biti detaljno analizirana. Progresivno praćenje indikatora morfološke dijagnostike kroz kontrolna mjerenja ima krucijalan značaj za ostvarivanje vrhunskih sportskih rezultata”, zaključio je profesor Bjelica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve